Χωρίς περιορισμούς η διακίνηση αρχείων και torrent από τους παρόχους Internet στην Ελλάδα
Tην άρνηση της ελληνικής δικαιοσύνης συνάντησε το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλλει Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας, ζητώντας από τους παρόχους να μπλοκάρουν την πρόσβαση σε διάφορες ιστοσελίδες διαμοίρασης αρχείων και  torrent. 

Πιό συγκεκριμένα ελληνικό δικαστήριο απέριψε σχετικό αίτημα της ΑΕΠΙ που ζητούσε από τους παρόχους ίντερνετ στην Ελλάδα να μπλοκάρουν συγκεκριμένες ιστοσελίδες με την αιτιολογία ότι διανέμουν παράνομα λογισμικό ταινίες και μουσική γιά τα οποία υφίστανται πνευματικά δικαιώματα και ως εκ τούτου απαγορεύεται να διανέμονται ελεύθερα. 

Το δικαστήριο έκρινε εν ολίγοις ότι το αίτημα της ΑΕΠΙ παραβιάζει την αρχή της αναλογικότητας και  κατ΄ουσία είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις της. Το σκεπτικό του δικαστηρίου περιλαμβάνει 49 σελίδες όπου αιτιολογείται λεπτομερώς ο λόγος της απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων της ΑΕΠΙ. 

 Για την ιστορία η δικαστική απόφαση είναι η η υπ΄ αριθμό 13478/22 Δεκ. 2014 όπως τη δημοσιεύει το void.gr.  Όσοι  θέλουν να τη διαβάσουν  θα την βρούν εδώ.

Χωρίς περιορισμούς η διακίνηση αρχείων και torrent από τους παρόχους Internet στην Ελλάδα
4/ 5 stars - "Χωρίς περιορισμούς η διακίνηση αρχείων και torrent από τους παρόχους Internet στην Ελλάδα" Tην άρνηση της ελληνικής δικαιοσύνης συνάντησε το αίτημα ασφαλιστικών μέτρων που είχε υποβάλλει Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πν...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>