//Add More external stylesheets MSI Afterburner : Ανεβάστε ταχύτητα στην κάρτα γραφικών σας



Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

MSI Afterburner : Ανεβάστε ταχύτητα στην κάρτα γραφικών σας

read

Eίναι γνωστό ότι στους φορητούς υπολογιστές δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα σε επίπεδο Hardware για να ανεβάσουμε την απόδοση λειτουργίας τους. Οι λόγοι είναι προφανείς αφού εκεί δεν χωράει ΄΄χέρι΄΄. Ένας φορητός υπολογιστής, πρέπει να χαρακτηρίζεται εκτός από την καλή γενική του απόδοση ανάλογα με τον επεξεργαστή, την μνήμη, και την κάρτα γραφικών που διαθέτει, κυρίως από σταθερότητα.

Το MSI Afterburner είναι ένα δημοφιλές πρόγραμμα overclocking κάρτας γραφικών για Windows. Έχει σχεδιαστεί κυρίως  για κάρτες γραφικών MSI, αλλά είναι επίσης συμβατό και με άλλες μάρκες. Ο κύριος σκοπός του MSI Afterburner είναι να ρυθμίσει με ακρίβεια την απόδοση της κάρτας γραφικών σας για να επιτύχετε υψηλότερες ταχύτητες ρολογιού και καλύτερη συνολική απόδοση.

Στην ουσία πρόκειται για μία εφαρμογή overcloking με τη βοήθεια της οποίας μπορούμε να πειράξουμε την κάρτα γραφικών του λάπτοπ μας αλλά και γενικότερα κάθε υπολογιστή. 

Ποιο συγκεκριμένα μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε το βολτάζ την συχνότητα λειτουργίας της GPU, της μνήμης στην κάρτα γραφικών μας αλλά και την ταχύτητα των ανεμιστήρων που διαθέτει.

 Σε γενικές γραμμές το σκεπτικό είναι το εξής, πειράζουμε λίγο λίγο τις ρυθμίσεις που επιθυμούμε,  εφαρμόζουμε τις αλλαγές και αν όλα πάνε καλά δοκιμάζουμε να πουσάρουμε περισσότερο την κάρτα μας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να εξαντλήσετε όλα τα περιθώρια και να το τερματίσετε.

Mπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της γραφικής κάρτας σας, όπως η συχνότητα ρολογιού του πυρήνα, η συχνότητα ρολογιού της μνήμης και οι ρυθμίσεις του ανεμιστήρα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην αύξηση της απόδοσης των παιχνιδιών και άλλων γραφικά  απαιτητικών εφαρμογών.

Επιπλέον, παρέχει πληροφορίες επίβλεψης για την κατάσταση της γραφικής κάρτας σας, όπως η θερμοκρασία, η χρήση της μνήμης, η ταχύτητα του ανεμιστήρα και άλλες παράμετροι. Μπορείτε να επιβλέπετε αυτές τις πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του υπολογιστή σας, επιτρέποντάς σας να αναγνωρίσετε και να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα πριν αυτά γίνουν σοβαρά.

Το MSI Afterburner υποστηρίζει επίσης εγγραφή βίντεο και στιγμιότυπα οθόνης, επιτρέποντάς σας να καταγράφετε τις συνεδρίες παιχνιδιών σας με ευκολία. Αυτό το καθιστά ιδανικό για streamers και δημιουργούς περιεχομένου.

Eίναι συμβατό με τις περισσότερες γραφικές κάρτες, όχι μόνο αυτές της MSI. Αυτό το καθιστά ένα πολύτιμο εργαλείο για όλους τους χρήστες υπολογιστών που θέλουν να πάρουν τον έλεγχο των ρυθμίσεων της γραφικής κάρτας τους.


Ρύθμιση του ρολογιού πυρήνα και του ρολογιού μνήμης:

Χρησιμοποιήστε τα ρυθμιστικά με την ένδειξη "Core Clock (MHz)" και "Memory Clock (MHz)" για να αυξήσετε ή να μειώσετε τις ταχύτητες ρολογιού της κάρτας γραφικών σας. Μετακινήστε τα ρυθμιστικά προς τα δεξιά για να αυξήσετε τις ταχύτητες του ρολογιού και προς τα αριστερά για να τις μειώσετε.

Να είστε προσεκτικοί κατά το overclocking, καθώς η υπερβολική αύξηση των ταχυτήτων ρολογιού μπορεί να προκαλέσει αστάθεια ή υπερθέρμανση. Αυξήστε σταδιακά τις ταχύτητες του ρολογιού και παρακολουθήστε την απόδοση και τη θερμοκρασία.
Ρύθμιση ταχύτητας ανεμιστήρα:

Μία μικρή αλλαγή στον χρονισμό του πυρήνα της GPU και της μνήμη της κάρτας γραφικών, πιστεύω ότι είναι αρκετή για να δείτε τη διαφορά ειδικά αν η κάρτα σας δεν είναι και τόσο ΄΄δυνατή΄΄ Συστήνω επίσης αν δεν είστε έμπειρος χρήστης να μην πειράξετε τις ρυθμίσεις στο βολτάζ και τους ανεμιστήρες και να επικεντρωθείτε μόνο στην αλλαγή της συχνότητας της GPU και της μνήμης.

Αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή πατήστε Settings, επιλέξτε την καρτέλα General και στην επιλογή Copatilbility Properties τσεκάρετε όλα τα κουτάκια και πατήστε O.K. Κάντε την επανεκκίνηση που θα σας ζητήσει η εφαρμογή και μόλις μπείτε στα Windows, τρέξτε πάλι την εφαρμογή και δείτε αν η κάρτα των γραφικών σας έχει ξεκλειδωθεί, αυτό θα το καταλάβετε αν δείτε ότι μπορείτε να μεταβάλετε την συχνότητα της GPU Core Clock (MHZ) και την μνήμη Memmory Clock (MHZ).

Δοκιμάστε να ανεβάσετε λίγο την συχνότητα του πυρήνα και πατήστε Aplly. Αν όλα πάνε καλά πειράξτε λίγο και την συχνότητα της μνήμης και πατήστε Apply για σώσετε τις ρυθμίσεις, επαναλάβετε την διαδικασία ανεβάζοντας βήμα προς βήμα τη συχνότητα, αλλά προσέξτε μην το παρακάνετε. Ένα εύρος μεταξύ 50-100 ΜΗΖ για τον πυρήνα και 50 ΜΗΖ για την μνήμη νομίζω ότι είναι αρκετό, αν και αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την κάρτα γραφικών που έχετε. 

Ένα άλλο χαρακτηριστικό σημείο της εφαρμογής είναι τα προφίλ. Μπορείτε κάθε ρύθμιση να την αποθηκεύσετε σε διαφορετικό προφίλ και να την επαναφέρετε πατώντας το πλήκτρο που έχετε ορίσει για κάθε μία από αυτές. 

Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να αποθηκεύσετε για παράδειγμα στο πρώτο προφίλ την κανονική λειτουργία της κάρτας γραφικών σας και στα επόμενα να φτιάξετε προφίλ με διαφορετικές συχνότητες λειτουργίας και ανάλογα με την περίπτωση να ενεργοποιείται κάθε φορά την συγκεκριμένη.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  1. Overclocking: Το MSI Afterburner σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το ρολόι του πυρήνα, το ρολόι μνήμης και τις ρυθμίσεις τάσης της κάρτας γραφικών σας. Αυτές οι προσαρμογές μπορούν να σας βοηθήσουν να ωθήσετε την κάρτα γραφικών σας πέρα από τα εργοστασιακά καθορισμένα όριά της, με αποτέλεσμα βελτιωμένη απόδοση σε παιχνίδια, εφαρμογές έντασης γραφικών και άλλες εργασίες που εξαρτώνται από τη GPU.
  2. Παρακολούθηση και προβολή επί της οθόνης: Το λογισμικό παρέχει παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο διαφόρων παραμέτρων υλικού, όπως θερμοκρασία, χρήση GPU, ρολόι πυρήνα, ρολόι μνήμης και ταχύτητα ανεμιστήρα. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε μια προβολή στην οθόνη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού για να δείτε αυτές τις παραμέτρους σε πραγματικό χρόνο χωρίς να διακόψετε το παιχνίδι σας.
  3. Έλεγχος ανεμιστήρα: Το MSI Afterburner προσφέρει λειτουργία ελέγχου ανεμιστήρα, επιτρέποντάς σας να ρυθμίζετε χειροκίνητα την ταχύτητα του ανεμιστήρα ή να δημιουργείτε προσαρμοσμένα προφίλ ανεμιστήρα. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της βέλτιστης απόδοσης ψύξης για την κάρτα γραφικών σας, διασφαλίζοντας χαμηλότερες θερμοκρασίες κατά τη βαριά χρήση.
  4. Προσαρμοσμένα προφίλ: Μπορείτε να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε πολλά προσαρμοσμένα προφίλ στο MSI Afterburner, το καθένα με τις δικές του ρυθμίσεις overclocking και ελέγχου ανεμιστήρα. Αυτό σας επιτρέπει να κάνετε εναλλαγή μεταξύ διαφορετικών προφίλ ανάλογα με το σενάριο χρήσης σας, όπως παιχνίδια, επεξεργασία βίντεο ή γενικά υπολογιστές.
  5. Συμβατότητα υλικού: Αν και το MSI Afterburner είναι κατασκευασμένο κυρίως για κάρτες γραφικών MSI, είναι συμβατό και με μεγάλη γκάμα καρτών γραφικών άλλων κατασκευαστών. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για overclock και παρακολούθηση GPU από την AMD και την NVIDIA.
  6. Προσαρμόσιμη διεπαφή χρήστη: Το MSI Afterburner σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε τη διεπαφή χρήστη προσαρμόζοντας την εμφάνιση, το συνδυασμό χρωμάτων και τη διάταξη. Αυτό σας επιτρέπει να εξατομικεύσετε την εμφάνιση και την αίσθηση του λογισμικού σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.

Συνολικά, το MSI Afterburner παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων και δυνατοτήτων για τη βελτιστοποίηση και την παρακολούθηση της απόδοσης της κάρτας γραφικών σας. Είναι μια ευέλικτη εφαρμογή που μπορεί να είναι χρήσιμη τόσο για τους λάτρεις των παιχνιδιών όσο και για αυτούς που τους αρέσει να  πειραματίζονται  στον υπολογιστή τους.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή MSI Afterburner


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!