14 επιλεγμένες εφαρμογές για τα Windows


Οι συνολικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα μας ανέρχονται περίπου στις 2500 χιλιάδες, αριθμός που αυξομοιώνεται αφού προσθέτονται νέα θέματα, αφαιρούνται παλιότερα που παύουν να έχουν ενδιαφέρον και πολλά αναβαθμίζονται με νεώτερες εκδόσεις.
- Για να μπορέσει να γίνει αυτό εφικτό σημαίνει ότι δαπανήθηκε πολύς κόπος και χρόνος από μέρους μας και που φυσικά με τη δική σας συμπαράσταση αποκτά για εμάς ιδιαίτερη αξία και νόημα ώστε να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη όρεξη. Ανάμεσα σ΄αυτές τις αναρτήσεις επιλέξαμε 14 που καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος των ενδιαφερόντων σας όπως αυτά προκύπτουν από την αναγνωσιμότητα τους που κυμαίνεται από αρκετές εκατοντάδες έως και αρκετές χιλιάδες αναγνώσεις για κάθε ένα από αυτά. Η σειρά που επιλέξαμε να τις παρουσιάσουμε είναι εντελώς τυχαία κάτι που σημαίνει ότι αυτή που βρίσκεται στην 14 θέση έχει για εμάς την ίδια πρακτική αξία και δεν την ξεχωρίζουμε από τις άλλες.
1

- Στην εποχή μας οι hackers κατάφεραν να έχουν μεγάλη επιτυχία στην κατασκοπεία σε πολλούς χρήστες στο διαδίκτυο με τη χρήση διαφόρων ειδών Malware. Ένα από αυτά είναι το διαβόητο DarkComet ΚΑΤ. Το DarkComet RAT είναι ένα Remote Access Trojan με στόχευση υπολογιστών που τρέχουν Microsoft Windows σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο malware με μεγάλες δυνατότητες παρακολούθησης που επιτρέπει στους χάκερς να καταγραφάφουν τι πληκτρολογείτε, να ακούνε τις συνομιλίες σας, να βλέπουν τον υπολογιστή σας, να χρησιμοποιούν την κάμερα σας κ.λπ. Ένα πολύ μεγάλος αριθμός αυτού του κακόβουλου λογισμικύ ήδη υπάρχει σε εκατομμύρια υπολογιστές παγκοσμίως . Το Who Stalks My Cam είναι ένα λογισμικό προστασίας που έχει σχεδιαστεί με διαφορετικό τρόπο. Δεν αντικαθιστά ένα υπάρχον πρόγραμμα προστασίας, αλλά είναι ικανό να την ενισχύσει με τη χρήση γενικών τεχνικών χαρακτηριστικών αφού είναι ένα έξυπνο πρόγραμμα ικανό να εντοπίσει ποιες εφαρμογές χρησιμοποιούν την κάμερα σας σε πραγματικό χρόνο. Το λογισμικό πρώτα εντοπίζει και σας προειδοποιεί για την απειλή και αυτό το κάνει όταν το τρέξετε στο σύστημά σας, ωστόσο δεν σταματά μόνο στον εντοπισμό του προβλήματος αλλά και αναλαμβάνει να διορθώσει το πρόβλημα. Για παράδειγμα, εάν έχει εντοπιστεί ένα πρόγραμμα κατάσκοπος, εντοπίζει το πρόγραμμα και κλείνει την κάμερα. Για να αποτρέψετε τον αποκλεισμό μίας κανονικής-νόμιμης διαδικασίας από την κάμερά σας αρκεί να πατήσετε επάνω στην εφαρμογή με το ποντίκι σας με δεξί κλικ ώστε να προστεθεί στη λευκή λίστα.

2

- Tο DNS (Domain Name System) είναι ένα σύστημα ονοματοδοσίας για δίκτυα υπολογιστών που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο IP. Το DNS αντιστοιχίζει ονόματα με διευθύνσεις IP ή άλλα ονόματα στο διαδίκτυο ή σε κάποιο άλλο δίκτυο και επιτρέπει την ανεύρεση ενός εξυπηρετητή (server) ή μιας υπηρεσίας σε έναν εξυπηρετητή χρησιμοποιώντας ένα όνομα. Με τον τρόπο αυτό χρησιμοποιείται για να αντιστοιχίσει διευθύνσεις IP με ονόματα έτσι ώστε ο διαχειριστής ενός δικτύου να μπορεί να χρησιμοποιήσει ονόματα για να επικοινωνήσει ή να απλώς να θυμάται ονόματα μηχανημάτων, τοποθεσίες, ονόματα χώρου κ.λ.π και όχι τις IP.  Επομένως, κάθε φορά που επισκέπτεσθε σε μια ιστοσελίδα, ο browser αναζητά τη διεύθυνσή της στο σύστημα DNS και οσο πιο γρήγορος είναι ο πλησιέστερος διακομιστής DNS τόσο πιο γρήγορα θα ανοίξει και η ιστοσελίδα που επισκεφθήκατε. Το DnsJumper είναι μία εξαιρετική, δωρεάν, φορητή εφαρμογή που θα μας βοηθήσει για το σκοπό αυτό. Ψάχνει και βρίσκει αυτόματα τις καλύτερες DNS IP για την περιοχή σας, είναι φορητό, επομένως δεν χρειάζεται εγκατάσταση και το μόνο που θα πρέπει να κάνετε αφού το κατεβάσετε είναι να το τρέξετε, να επιλέξτε πρώτα απ΄ όλα τη κάρτα δικτύου που συνδέεστε στο διαδίκτυο επιλέγοντάς την από το πεδίο (Επιλέξτε προσαρμογέα δικτύου), πατήστε τώρα εύρεση ταχύτερου DNS και μετά πατήστε στο κουμπί εφαρμογή ταχύτερου DNS, τέλος πατήστε στο κουμπί Εφαρμογή - Αποθήκευση Διακομιστή DNS.3


- Η βασικότερος λόγος της απώλειας χωριτικότητας μίας μπαταρίας είναι σε μεγάλο βαθμό η υπερφόρτωση, κάτι που μπορεί να συμβεί ακόμη και στα πιο ακριβά laptops. Μία από τις πιό απλές λύσεις είναι να συνδέσουμε ένα κόφτη στην μπαταρία εμποδίζοντάς τη να φορτίσει πλήρως. Αυτό φυσικά μπορεί να γίνει με την χρήση ενός απλού λογισμικού. Το Battery Limiter είναι ακριβώς μία τέτοια εφαρμογή, ένας κόφτης φόρτισης μπαταρίας που θα σας ενημερώσει ηχητικά όταν η φόρτιση φτάσει το όριο. Το προεπιλεγμένο όριο είναι 90%, αλλά μπορείτε να το ρυθμίσετε έως και στο 96% . Μόλις ο συναγερμός αρχίζει να χτυπάει αυτό σημαίνει ότι η φόρτιση έχει φτάσει στο σημείο που έχετε καθορίσει,από εκεί και μετά εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποσυνδέσετε το τροφοδοτικό από λάπτοπ σας για να σταματήσει.

4


- Το ActivePresenter είναι μια εξαιρετική λύση για την παραγωγή διαδραστικών screencasts, συγγραφής και δημιουργίας διαδραστικού περιεχομένου e -learning. Με την βοήθεια της εφαρμογής μπορείτε να δημιουργήσετε screencasts, και να εμπλουτίσετε τη διδασκαλία σας με επεξηγήσεις, σχόλια, βίντεο και γραφικά Μπορείτε να καταγράψετε όλη την οθόνη του υπολογιστή σας ή και τμήματα της αυτής ανάλογα με το περιεχόμενο παρουσίασης.Το ActivePresenter μπορεί να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς στη διδασκαλία με χρήση των χαρακτηριστικών του λογισμικού και όχι μόνο αφού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για παράδειγμα ώστε να κάνετε την παρουσίαση ενός προϊόντος. Μερικά απο τα χαρακτηριστικά του λογισμικού είναι η δυνατότητα καταγραφής της οθόνης του υπολογιστή σας μαζί με ηχητική αφήγηση, εγγραφής βίντεο πλήρους κίνησης με κρυστάλλινη ποιότητα, Capture screenshots αυτόματα με κλικ του ποντικιού ή με το πάτημα ενός κουμπιού και την αυτόματη δημιουργία σημειώσεων για κάθε δράση.Τέλος, μπορείτε να επεξεργαστείτε αρχεία audio and video και να σώσετε τα αρχεία σας στο επιθυμητό βίντεο φορμάτ. 


5


Η μπαταρία αποτελεί βασικό εξάρτημα για τους φορητούς υπολογιστές αφού από την καλή της κατάσταση εξαρτάται  ο χρόνος αυτονομίας και η ο σωστός τρόπος λειτουργίας του υπολογιστή μας. Παρ΄όλα αυτά είναι γεγονός ότι με το καιρό χάνουν μέρος από την αρχική τους χωρητικότητα και κάποια στιγμή καθίστανται ακατάλληλες για χρήση και φυσικά σε αυτή την περίπτωση απαιτείται η αντικατάστασή τους. Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε τον φορητό μας υπολογιστή πάντα σε φόρμα και την μπαταρία του στην καλύτερη δυνατή κατάσταση χρησιμοποιούμε  διάφορες εφαρμογές που με τις οποίες μπορούμε να την διαχειριστούμε. Το Battery Optimizer είναι πολλά βήματα μπροστά και αποτελεί μία πολύ χρήσιμη εφαρμογή που θα μας βοηθήσει σε αυτό τον σκοπό. Η λειτουργία του είναι απλή, αφού τρέξουμε το πρόγραμμα και γιο να το ρυθμίσουμε σωστά θα πρέπει να το βοηθήσουμε να αναγνωρίσει και να τεστάρει τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας μας ώστε να επιλέξει αυτόματα τον κατάλληλο τρόπο βελτιστοποίησης της χρήσης του. Παράλληλα δε θα εξακριβώσουμε την φυσική κατάσταση της μπαταρίας μας. 

 Όπως βλέπετε επάνω δεξιά στο μενού του προγράμμματος υπάρχει η ένδειξη Batery Health. Αυτή είναι ίσως και η πιό σημαντική ένδειξη που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας.οι ενδείξεις που θα πάρουμε ανάλογα με την κατάσταση της μπαταρίας μας χωρίζονται σε 4 βασικές κατηγορίες :

Excellent : Η υγεία της μπαταρίας σας είναι άριστη εάν το το ποσοστό υγείας της μπαταρίας είναι πάνω από 90 % που σημαίνει ότι η μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας σας είναι τουλάχιστον 90 % της αρχικής της χωρητικότητας .

Good : Η υγεία της μπαταρίας σας είναι καλή, αν το ποσοστό υγείας της μπαταρίας σας είναι μεταξύ 50-89 % που σημαίνει ότι η μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας σας είναι μεταξύ 50 - 89 % της αρχικής της χωρητικότητας. 

Poor : Η υγεία της μπαταρίας σας είναι ανεπαρκούς ποιότητας εάν ποσοστό μπαταρίας σας υγεία είναι μεταξύ 20-49 % που σημαίνει ότι η μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας σας είναι μεταξύ 20-49 % της αρχικής της χωρητικότητας και τέλος 

Attention Needed: Σε αυτή την κατάσταση βρίσκεται η υγεία της μπαταρίας εάν το ποσοστό υγείας της είναι κάτω από κάτω από 20 %  που σημαίνει ότι η μέγιστη χωρητικότητα της μπαταρίας σας είναι κάτω από το 20 % της αρχικής της χωρητικότητας και θα πρέπει οποσδήποτε να την αντικαταστήσετε.

Ρυθμίσεις

Για τη βελτιστιοποίηση της απόδοσης της μπαταρίας θα χρειαστεί να την τεστάρουμε πατώντας στην επιλογή Optimization Battery Life όπως θα δείτε στον επόμεη καρτέλα υπάρχουν δύο επιλογές, η Expess Scanning Mode (γρήγορη λειτουργία σάρωσης) που είναι και η ταχύτερη και το τέστ θα ολοκληρωθεί σε περίπου 8 λεπτά και η λειτουργία Comprehensive Scanning Mode (Ολοκληρωμένη λειτουργία σάρωσης) που είναι πλήρης και θα διαρκέσει περισσότερο με αποτέλεσμα όμως να έχετε πιο ακριβή αποτελέσματα.
Αποσυνδέστε τον φορητό σας υπολογιστή από την πρίζα επιλέξτε την προτιμώμενη λειτουργία σάρωσης και κάντε κλικ στο "Begin Diagnostic" ώστε να ξεκινήσει τη διαδικασία σάρωσης.
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Μην χρησιμοποιήσετε το φορητό υπολογιστή σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σάρωσης.
Μετά το πέρας των δοκιμών θα δείτε την βαθμολογία απόδοσης της μπαταρίας σας. Από εκεί και μετά η εφαρμογή θα αναλάβει την διαχείριση της λειτουργίας της μπαταρίας στον υπολογιστή σας ενημερώνοντάς σας με ακρίβεια για την υγεία της και τον χρόνο που υπολείπεται μέχρι την αποφόρτισή της.

6
- To Clean Master είναι μια δωρεάν εφαρμογή που έχει γίνει must για τις συσκευές Android, μία εφαρμογή προστασίας από ιούς και ασφάλειας για κινητό σας που αναπτύχθηκε από την Clean Master και εντοπίζει ιούς, Trojan, τρωτά σημεία, malwares, spywares, πρόσθετα διαφημίσεων σε android κινητά και ταμπλέτες και σαρώνει τις νέες εφαρμογές, ενημερώσεις, τα αρχεία συστήματος και τις ιστοσελίδες που έχετε επισκεφθεί παρέχοντας σε πραγματικό χρόνο ασφάλεια στη συσκευή σας καθαρίζοντας την cache και αφαιρώντας άχρηστα αρχεία, το ιστορικό ιστού και οτιδήποτε που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το σύστημα του smartphone σας.  Κατεβάστε την εφαρμογή, πατήστε στο κουμπί Scan now και θα ψάξει και θα βρεί τα περιττά αρχεία στον υπολογιστή σας ψάχνοντας όχι μόνο στην Cash του υπολογιστή σας αλλά και ξεχωριστά κάθε πρόγραμμα που έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας.  Στο τέλος θα σας εμφανίσει ένα πίνακα με τις υπάρχουσες άχρηστες καταχωρήσεις για κάθε ένα ξεχωριστά εμφανίζοντας μάλιστα και πόσο χώρο καταλαμβάνουν στον υπολογιστή σας. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε στο κουμπί Clean Now και να αφήσετε το πρόγραμμα να τα διαγράψει.
7
- Το CloneApp είναι ένα μικρό, πλήρως φορητό βοηθητικό πρόγραμμα για τα Windows που έχει σχεδιαστεί για εύκολη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά ρυθμίσεων, εφαρμογών και διαμορφώσεων που είναι αποθηκευμένα στους καταλόγους των Windows. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αντιγράψετε και να επαναφέρετε τα αρχεία διαμόρφωσης από εφαρμογές και στοιχεία των Windows. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι εντελώς διαφορετικός από τα συνηθισμένα προγράμματα αντιγράφων ασφαλείας.Υποστηρίζει αρκετά προγράμματα, ωστόσο, μπορεί να εντοπίσει ποια προγράμματα έχετε εγκαταστήσει, ακόμη περιλαμβάνει τη δυνατότητα χειροκίνητης δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας έτσι ώστε να συμπεριλάβετε και προγράμματα που δεν υποστηρίζονται. Για την έναρξη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, κάντε κλικ στο κουμπί Start CloneApp και η εφαρμογή θα ξεκινήσει αμέσως τη διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Για την επαναφορά των ρυθμίσεων των εφαρμογών ακολουθείτε την ίδια διαδικασία πατώντας απλά το κουμπί Restore. Πρόκειται για μία απολύτως φορητή εφαρμογή, έτσι, δεν είναι απαραίτητο να εγκαταστήσετε τίποτα, ωστόσο για να λειτουργήσει σωστά, θα πρέπει να το τρέξετε με δικαιώματα διαχειριστή. Από εκεί και μετά ελέγξτε τα προγράμματα που θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας και κάντε κλικ στο κουμπί Start CloneApp για να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας όλων των απαραίτητων αρχείων και κλειδιών μητρώων έτσι ώστε στη συνέχεια να τα αντιγράψετε στο νέο σας υπολογιστή. Τέλος, μπορείτε να κατεβάσετε plugins που θα σας βοηθήσουν να προθέσετε extra προγράμματα απ΄αυτά που περιλαμβάνονται στην κύρια εφαρμογή.
8


-  ΤοKaspersky Cleaner  είναι μία νέα δωρεάν εφαρμογή ασφαλείας που αναλύει την κατάσταση του μητρώου και της μνήμης, του υπολογιστή σας με σκοπό την εύρεση και διαγραφή κακόβουλου λογισμικού (συνιστάται να μην τρέχετε εφαρμογές έως ότου τελειώσει τη σάρωση). Μόλις ολοκληρωθεί η ανάλυση, εμφανίζει ένα λεπτομερή κατάλογο σχετικά με το συνολικό αριθμό των μολυσμένων αντικειμένων που έχουν καθαριστεί ή που πρέπει να διαγραφούν μετά την επανεκκίνηση. Επίσης, μεταξύ των αποτελεσμάτων, οι χρήστες μπορούν να επανεξετάσουν τα στοιχεία που δεν μπορούσαν να απολυμανθούν αυτόματα και που απαιτούν επαγγελματική γνώση για να αφαιρεθούν επιτυχώς. Παρά το μινιμαλιστικό interface του, μπορεί να εντοπίσει και να απολυμάνει διάφορους τύπους malware απειλών. Μπορεί φανεί χρήσιμο για  όσους υποψιάζονται ότι υπολογιστής τους έχει μολυνθεί, ωστόσο είναι πάντα καλύτερο να έχετε εγκαταστημένο ένα πλήρως ολοκληρωμένο προϊόν ασφαλείας για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κακόβουλο λογισμικό.
9

- Πρόκειται για ένα δωρεάν, όλα σε ένα σύγχρονο πρόγραμμα θέασης επαγγελματικού επιπέδου προβολής φωτογραφιών, επεξεργασίας, κολάζ και προσθήκης εφέ για τις φωτογραφίες σας που μπορεί να αντικαταστήσει και με το παραπάνω το ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής εικόνων των windows. Σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε να επεξεργαστείτε να προσθέσετε εφέ και να κάνετε κολάζ στις φωτογραφίες σας. Αποτελείται από επτά διαφορετικά επίπεδα, ομοιόμορφα τακτοποιημένα  ώστε να επιλέξετε το αντίστοιχο ανάλογα με την εργασία που θέλετε να κάνετε. Είναι τόσο απλό στην λειτουργία του ώστε δεν χρειάζεται  ιδιαίτερες επεξηγήσεις, εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας να το τρέξετε και να ανοίξετε την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει. Στην επεξεργασία εικόνας υποστηρίζει μια ποικιλία τυποποιημένων εργαλείων επεξεργασίας, αν είστε δε έμπειρος χρήστης μπορείτε να έχετε εκπληκτικά αποτελέσματα μέσα σε λίγο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση όπως και να έχει ακόμη και είστε ένας απλός τυπικός χρήστης χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία θα το βρείτε τόσο εύκολο και βολικό και είμαι σίγουρος ότι δύσκολα θα το αντικαταστήσετε.
10

To Grabilla είναι μία νέα απλή εφαρμογή σύλληψης οθόνης. Μπορείτε να πάρετε screenshot ή να γράψετε βίντεο από την επιφάνειας εργασίας με ήχο και αμέσως μετά να ανεβάσετε τις εικόνες σας στον hosting server του Grabilla και να μοιράσετε το link η να ενσωματώσετε τον κώδικα από την φωτογραφία ή το βίντεο στο blog ή την ιστοσελίδα σας. Φυσικά μπορείτε να σώστε τα αρχεία σας στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας και να ρυθμίσετε το πρόγραμμα παράλληλα να ανεβάζει τα αρχεία σας στον λογαριασμό σας. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε αντί να σώζετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο στον υπολογιστή σας να τα ανεβάζετε στους σέρβερς του Grabilla και από εκεί και μετά να τα μοιράσετε στους φίλους ή να προσθέσετε τον κώδικα της φωτογραφίας η του βίντεο σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή Blog. Μπορείτε ακόμα για μεγαλύτερη προστασία να προστατεύσετε τα αρχεία σας με κωδικό πρόσβασης.Τέλος έχετε την δυνατότητα να προσθέσετε κάποια σχόλια ακόμη και φωνητικά.  Θα τρέξει σε όλα τα βασικά λειτουργικά συστήματα υπολογιστών και κινητών και μπορείτε να τρέξετε την εφαρμογή και σαν πρόσθετο στους πιο διαδεδομένους browsers όπως  MozilaFirefox  GoogleChrome και Safari
11


Δωρεάν πρόγραμμα για τη δημιουργία φωτογραφικών ψηφιδωτών (Ένα μωσαϊκό φωτογραφιών είναι μια εικόνα που αποτελείται από πολλά πλακάκια φωτογραφίες) χρησιμοποιώντας εικόνες από τον υπολογιστή σας. Με το AndreaMosaic μπορείτε να δημιουργήσετε τα δικά σας φωτογραφικά ψηφιδωτά και να διαμορφώσετε ένα σωρό άλλες επιλογές, όπως το στυλ στα πλακάκια (τοπίο, πορτραίτο, κλπ.) Το  πρόγραμμα ανοίγει με ένα μενού  που περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό από επιλογές για τη δημιουργία ενός μωσαϊκού. Ακόμα κι αν οι περισσότερες από τις ρυθμίσεις είναι σχετικά απλές, (για να μην χαθείτε) σας συνιστώ να διαβάσετε το ολοκληρωμένο αρχείο βοήθειας του προγράμματος πριν ξεκινήσετε.
12
Advanced Password Recovery : Ανακτήστε τους λογαριασμούς σας στα Windows

- Το Advanced Password Recovery είναι μία μικρή φορητή εφαρμογή που σας επιτρέπει να διαχειριστείτε, να αλλάξετε ή να ανακτήσετε τους λογαριασμούς σας στα Windows όταν για κάποιο λόγο δεν έχετε πρόσβαση. Με την βοήθεια του προγράμματος μπορείτε να διαχειριστείτε τους λογαριασμούς σας σε περιβάλλον Windows, να αλλάξετε όλους τους κωδικούς πρόσβασης χρήστη, να καταργήσετε υπάρχοντες κωδικούς πρόσβασης, να ενεργοποιήσετε το patcher σύνδεσης, να ανακτήσετε τυχόν αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης,να δημιουργήσετε τυχαίους κωδικούς και να κρυπτογραφήσετε ή να αποκρυπτογραφήσετε έναν κωδικό πρόσβασης. Είναι συμβατό με τα Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows Server 2003, 2008 2011, ωστόσο σε δοκιμές που έκανα σε υπολογιστή με Windows 10 τα πήγε πολύ καλά για τις περισσότερες από τις επιλογές του. Πριν ξεκινήσετε, επιλέξτε  τι ακριβώς θέλετε να κάνετε, και ακολουθήστε τις οδηγίες που απαιτούνται για κάθε επίπεδο :
13
-Το Win10 Wizard είναι μία μια δωρεάν εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να αναβαθμίσετε παλιές εκδόσεις των Windows σε Windows 10. Μπορείτε να το τρέξετε σε έναν υπολογιστή με Windows 7 ή Windows 8.1, ώστε να βεβαιωθείτε ότι πληροί τις προυποθέσεις για αναβάθμιση. Ωστόσο μπορείτε να τρέξετε το πρόγραμμα και σε ένα υπολογιστή που ήδη τρέχει τα Windows 10 και να χρησιμοποιήστε τις δυνατότητες που σας παρέχει μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος ώστε να απενεργοποιήσετε διάφορες υπηρεσίες των Windows που πιθανώς δεν επιθυμείτε. Το πρόγραμμα χωρίζεται σε 6 καρτέλες τη λειτουργία των οποίων σας περιγράφουμε παρακάτω :

1
Windows 10 Privacy Settings:
Η προστασία προσωπικών δεδομένων είναι ένα σημαντικό θέμα για τα Windows 10. Υπάρχει μεγάλη συζήτηση μεταξύ των εμπειρογνωμόνων όσο και των χρηστών σχετικά με το επίπεδο της παρακολούθησης του χρήστη που εισήγαγε η Microsoft στο νέο λειτουργικό σύστημα. Ορισμένοι πιστεύουν ότι η ποσότητα των δεδομένων που συλλέγονται σχετικά με τους χρήστες θίγει ατομικά δικαιώματα προστασίας της ιδιωτικότατας. Προκειμένου να πάρετε μία τεκμηριωμένη απόφαση σχετικά με το τι πρέπει να επιτρέψετε στα Windows 10, όπως βλέπετε υπάρχει έναν κατάλογος ρυθμίσεων απορρήτου μέσω του οποίου μπορείτε να ελέγξετε την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση για προγράμματα και εφαρμογές, έτσι μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις ρυθμίσεις, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Απλά πρέπει να γνωρίζετε ότι η απενεργοποίηση ορισμένων ρυθμίσεων μπορεί να επηρεάσει (και ακόμη και να περιορίσει) τη λειτουργικότητα των Windows 10.

2
Windows 10 Security Settings:
Τα Windows 10 εισήγαγαν πολλές σημαντικές αλλαγές για τους χρήστες των Windows, συμπεριλαμβανομένων το πώς αλληλεπιδρούμε με το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Η Cortana, ο νέος Browser Edge και η αναγνώριση του προσώπου είναι μερικά μόνο από τα πολλά χαρακτηριστικά αιχμής Η Microsoft εισήγαγε επίσης νέους τρόπους παρακολούθησης της συμπεριφοράς των χρηστών που επηρεάζουν την προσωπική ασφάλεια των δεδομένων και τους χρήστες του δικτύου. Στην καρτέλα αυτή μπορείτε να επιλέξετε να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε κάποια χαρακτηριστικά προκειμένου να προστατεύσετε τον υπολογιστή και τα δεδομένα σας.

3
Windows 10 Location Settings:
Αν δεν είστε σίγουροι για το πώς λειτουργούν ρυθμίσεις αναγνώρισης τοποθεσίας στα Windows 10 δεν είστε μόνοι. Ετσι στην καρτέλα αυτή μπορείτε να απενεργοποιήσετε ρυθμίσεις που πιθανώς δεν σας βρίσκουν σύμφωνους,

4
Windows 10 Theme Customization Settings:
Στα Windows 10 , έχετε μια πληθώρα επιλογών για την προσαρμογή της εμφάνισης και την αίσθηση διάταξης της επιφάνειας εργασίας. Όπως και με την διαφορά που υπάρχει μεταξύ Windows 7 με 8,1, έτσι τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά στο νέο λειτουργικό σύστημα αφού υπάρχουν πολλά νέα θέματα για να διαλέξετε. Επομένως επιλέξτε στην καρτέλα αυτή μπορείτε να απενεργοποιήσετε κάποιες ρυθμίσεις που έχουν σχέση με την εμφάνιση του νέου σας λειτουργικού ώστε να το φέρετε στα μέτρα σας

5
Reclamation
Καθαρίστε το σκληρό σας δίσκο από τα αρχεία εγκατάστασης.
6
Device&App Compatability
Τέλος, μέσω αυτής της επιλογης μπορείτε να τους οδηγούς τις εφαρμογές και τα πρόσθετα που πιθανόν να μην είναι συμβατά με το νέο σας λειτουργικό.
14

Συνήθως τις περισσότερες φορές πολλοί χρήστες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την εκκίνηση του υπολογιστή τους καταφεύγουν στην μέθοδο του φορμάτ και φυσικά χάνουν όλα τα αρχεία και τις υπάρχουσες ρυθμίσεις στον υπολογιστή τους. Το πρόβλημα γίνεται ακόμη εντονότερο όταν ο χρήστης δεν έχει προβλέψει να κάνει τακτικά αντίγραφα ασφαλείας των αρχείων στον υπολογιστή του και εδώ μιλάμε βέβαια για την απόλυτη ΄΄καταστροφή΄΄ ιδιαίτερα αν μέσα στα αρχεία μας περιλαμβάνονται χρήσιμα έγγραφα φωτογραφίες μουσική και γενικά οποιοδήποτε άλλο αρχείο μας είναι απαραίτητο.  Η αλήθεια είναι ότι για να μπορέσει κανείς να αντιμετωπίσει με επιτυχία τέτοιου είδους αστοχίες σε αυτές τις καταστάσεις θα πρέπει να διαθέτει κάποια σχετική εμπειρία. Παρ΄όλα αυτά υπάρχουν κάποιες εφαρμογές που μπορούν να μας βοηθήσουν ώστε να προσδιορίσουμε το πρόβλημα και να προσπαθήσουμε να το επιλύσουμε και κάποιες άλλες που αναλαμβάνουν από μόνες τους να μας λύσουν αυτόματα το πρόβλημα. Το πρόγραμμα που θα παρουσιάσουμε σήμερα ανήκει στην δεύτερη κατηγορία και δεν είναι είναι τίποτα περισσότερο από ένα live CD από το οποίο θα κάνουμε Boot στον υπολογιστή μας και αυτό θα αναγνωρίσει αυτόματα το πρόβλημα θα προσπαθήσει να το επιλύσει.
ΒΗΜΑΤΑ

1
Κατεβάστε το Boot-Repair-Disk.
2
Στη συνέχεια, ΄΄κάψτε΄΄ το σε ένα CD ή γράψτε περάστε το σε κάποιο στικάκι USB μέσω της εφαρμογής Unetbootin.
3
Τοποθετήστε το Boot-Repair-Disk στο CD-ROM του υπολογιστή σας ή αντίστοιχα το στικάκι USB σε οποιαδήποτε θύρα USB και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.
4
Επιλέξτε τη γλώσσα σας.
5
Συνδέστε το διαδίκτυο, αν είναι δυνατόν.
6
Κάντε κλικ στο πεδίο "Συνιστώμενη επισκευή (Recommended Repair)"
7
Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Το πρόγραμμα δεν εγγυάται ότι θα λύσει 100% όλα τα πιθανά προβλήματα, αντιμετωπίζει όμως με επιτυχία τα περισσότερα ειδικά στο τομέα εκκίνησης / GRUB / MBR" Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να αντιμετωπίσετε προβλήματα εκκίνησης σε Windows και Linux.

14 επιλεγμένες εφαρμογές για τα Windows
4/ 5 stars - "14 επιλεγμένες εφαρμογές για τα Windows" Οι συνολικές αναρτήσεις στην ιστοσελίδα μας ανέρχονται περίπου στις 2500 χιλιάδες, αριθμός που αυξομοιώνεται αφού προσθέτονται νέα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια

Έχετε ενεργοποιήσει τη φραγή διαφημίσεων!

Εμφανίζουμε διαφημίσεις στο lovefortechnology.net για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε την ιστοσελίδα μας και παράλληλα να σας προσφέρουμε αξιόλογο δωρεάν λογισμικό. Αν σας αρέσει ο ιστότοπός μας και θέλετε να υποστηρίξετε τη δουλειά μας, παρακαλώ σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επιτρέψετε τις διαφημίσεις στην ιστοσελίδα μας. Πατηστε εδω για συνεχεια
–>