Πώς να ενεργοποιήσετε την οικογενειακή ασφάλεια στα windows 8Το διαδίκτυο είναι ένα από τα πιο κορυφαία τεχνολογικά επιτεύγματα των τελευταίων ετών. Έχει φέρει επανάσταση στις επικοινωνίες, στον τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας των ανθρώπων, στο εμπόριο, στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και γενικά στον τρόπο ζωής και την καθημερινότητά μας. Παρ΄όλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όπως ακριβώς και στην πραγματική πραγματική μας ζωή δεν ζούμε σε μία κοινωνία Αγγέλων το ίδιο κατ΄επέκταση συμβαίνει και με το διαδίκτυο, επομένως θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί και να ακολουθούμε κάποιους βασικούς κανόνες ασφαλείας και συμπεριφοράς που υποθέτω ότι λίγο πολύ είναι γνωστοί σε όλους σας.

 Όταν όμως χρησιμοποιούν το διαδίκτυο μικρά παιδιά θεωρώ ότι υπάρχει ένας σημαντικός λόγος παραπάνω για να τα προστατεύσουμε. Πρέπει να έχουμε υπόψη, ότι η καθολική απαγόρευση της χρήσης του διαδικτύου και του υπολογιστή, δεν θα αποφέρει καρπούς, αφού από τη μία πλευρά όπως είναι γνωστό οι απαγορεύσεις αυτού του είδους μάλλον φέρνουν τα αντίθετα από τα προσδοκόμενα αποτελέσματα και από την άλλη δεν μπορεί στην εποχή της τεχνολογίας να γυρίσουμε στην ΄΄εποχή των σπηλαίων΄΄ Εν τούτοις, είναι σημαντικό να βάλουμε κάποιους περιορισμούς στη χρήση του υπολογιστή και την διαδικτυακή του ενασχόληση του παιδιού, ανάλογα με την ψηφιακή του παιδεία και κυρίως την ηλικία. 

Ενας απλός τρόπος επιβολής αυτού του είδους των περιορισμών μπορεί να γίνει μέσα από την επιλογή οικογενειακή ασφάλεια των windows όπου μέσα από από λίγα πολύ απλά βήματα μπορούμε να προσθέσουμε κάποιους περιορισμούς. Η Οικογενειακή ασφάλεια είναι μία από τις δυνατότητες των windows που θα σας βοηθήσει να βάλετε περιορισμούς στο χρόνο που μπορεί να καταναλώνει το παιδί σας στον υπολογιστή, καθώς και στις τοποθεσίες web, τις εφαρμογές και τα παιχνίδια που μποροεί να χρησιμοποιεί (και πότε). Για να εγκαταστήσετε την Οικογενειακή ασφάλεια, θα χρειαστεί να κάνετε είσοδο με ένα λογαριασμό διαχειριστή και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα στο βίντεο όπου περιγράφονται λεπτομερώς.