26 Νοεμβρίου 2014

Ξεκλειδώστε αρχεία που έχουν μολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό CryptoLocker
Το CryptoLocker είναι ένα κακόβουλο λογισμικό τύπου Ransomware και συνήθως διανέμεται μέσω ανεπιθύμητων μυνημάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που για να να φανούν πειστικά ισχυρίζονται ότι προέρχονται από την τράπεζά σας ή κάποια άλλη αξιόπιστη υπηρεσία. Αν κάνετε κλικ στο συνημμένο αρχείο το οποίο μπορεί να είναι για παράδειγμα ένα PDF αρχείο, στην πραγματικότητα όμως να είναι PDF.EXE δηλαδή εφαρμόζουν ένα κόλπο ώστε να καταστατεί εκτελέσιμο το αρχείο και ο υπολογιστής σας να μολύνθεί. 

Το CryptoLocker δεν είναι ένας απλός ιός είναι στην ουσία ένας δούρειος ίππος που σημαίνει ότι δεν μπορεί να διαθοθεί με το κλασικό τρόπο όπως τα περισσότερα malware. Αφου το CryptoLocker ολοκληρώσει την κρυπογράφηση των αρχείων του υπολογιστή σας θα εμφανίσει ένα μύνημα σε μία οθόνη με χρονόμετρο αντίστροφης μέτρησης και παράλληλα θα απαιτεί την καταβολή λύτρων για να σας δώσει το κλειδί αποκρυπτογράφησης. 

 Πρόκειται μια πολύ σοβαρή απειλή και επειδή τουλάχιστον μέχρι πριν απο λίγο καιρό δεν υπήρχε λύση μετά την μόλυνση του υπολογιστή σας και αφού έχει ξεκινήσει η κρυπτογράφηση των αρχείων από το Cryptolocker, διότι ναι μέν τα antivirus μπορεί να αποτρέψουν την μόλυνση του υπολογιστή σας, αν όμως μολυνθείτε δεν μπορούν να αποκρυπρογραφήσουν και να επαναφέρουν τα δεδομένα σας, επομένως είναι σημαντικό το antivirus στον υπολογιστή σας να είναι πάντα ενημερωμένο. Απ΄ότι φαίνεται όμως το πρόβλημα βρίσκει τη λύση του.

 Ειδικοί σε θέματα ασφάλειας υπολογιστών από τις εταιρίες Fox - IT και FireEye συνεργάστηκαν προκειμένου να βρούν μία λύση σχετικά με το θέμα που έχει ανακύψει. Αυτή η συνεργασία οδήγησε στην ταυτοποίηση πολλών από τα ιδιωτικά κλειδιά που χρησιμοποιούνται από CryptoLocker, έτσι δημιουργήθηκε μία ιστοσελίδα που ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα αυτό όπου αναπτύχθηκε ένα και εργαλείο αποκρυπτογράφησης που θα βοηθήσει τα θύματα του ransomware ανακτήσουν τα δεδομένα τους χωρίς κανένα κόστος. 

 Αυτο που χρειάζεται να κάνετε είναι να ανεβάσετε στην σχετική ιστοσελίδα οποιοδήποτε αρχείο έχει επηρεαστεί από το CryptoLocker συμπληρώνοντας παράλληλα και το e-mail εποικοινωνίας σας και θα αποσταλεί το σχετικό κλειδί μαζί με ένα σύνδεσμο λήψης για το πρόγραμμα αποκατάστασης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί μαζί με το κύριο κλειδί αποκρυπτογράφησης για να επισκευάσει όλα τα κρυπτογραφημένα αρχεία στο σύστημά σας. Σημειώστε ότι για κάθε μολυσμένο σύστημα απαιτείται το δικό του μοναδικό κύριο κλειδί αποκρυπτογράφησης . Έτσι, σε περίπτωση που έχετε πολούς υπολογιστές που έχουν μολυνθεί από CryptoLocker, θα πρέπει να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία για κάθε υπολογιστή ξεχωριστά. 

Author's Website:

Ξεκλειδώστε αρχεία που έχουν μολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό CryptoLocker
4/ 5 stars - " Ξεκλειδώστε αρχεία που έχουν μολυνθεί από το κακόβουλο λογισμικό CryptoLocker" Το CryptoLocker είναι ένα κακόβουλο λογισμικό τύπου Ransomware και συνήθως διανέμεται μέσω ανεπιθύμητων μυνημάτων ηλεκτρονικού ταχυδρο...


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
Ad Block Alert!
Φαίνεται ότι έχετε ενεργοποιήσει τoν αποκλεισμό διαφημίσεων στον ιστότοπό μας. Παρακαλούμε ενεργοποιήστε τις διαφημίσεις σε αυτόν τον ιστότοπο για να συνεχίσετε. Η ιστοσελίδα μας, βασίζεται σε διαφημίσεις, έτσι ώστε να μπορεί συνεχίσει τη λειτουργία της και να προσφέρει πάντα ποιοτικό, δωρεάν περιεχόμενο. (καντε κλικ για εισοδο)
–>