Βρείτε και διαγράψτε από τον υπολογιστή σας το κακόβουλο λογισμικό Gameover ZeusΤο Gameover Zeus (GOZ) είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορέας για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε επιπλέον κακόβουλο λογισμικό, όπως το Cryptolocker, για το οποίο έχουμε αναφερθεί εκτενώς σε αρκετές αναρτήσεις μας. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την απομάκρυνση και παραποίηση των ηλεκτρονικών πιστοποιητικών που χρησιμοποιούνται στις τραπεζικές συναλλαγές του χρήστη με την τράπεζά του.Μέχρι στιγμής ο αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε 234.000 περίπου.

Πριν από λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε μία συντονισμένη συνεργασία των υπηρεσιών ασφαλείας πολλών χωρών με συμμετοχή και του FBI προκειμένου να βρεθούν και να κλείσουν οι servers που χρησιμοποιούνται από τους κυβερνοεγκληματίες. Παρ΄όλα αυτά επειδή το πρόβλημα είναι σύνθετο και πολύ σοβαρό, η πολύ γνωστή εταιρεία F-Secure που ειδικεύεται σε θέματα ασφαλείας υπολογιστών έχει δημιουργήσει μια ιστοσελίδα η οποία, μπορεί να σας ενημερώσει αν ο υπολογιστής σας έχει προσβληθεί από το κακόβουλο λογισμικό GameOverZeus και σε θετική περίπτωση να τον διαγράψει.

Το κακόβουλο λογισμικό μπλοκάρει την σύνδεσή σας στο ίντερντετ ψάχνοντας παράλληλα για ιστοσελίδες τύπου Ebay, για τραπεζικές συναλλαγές κ.λ.π από τις οποίες μπορεί να αντλήσει με την χρήση κρυφού κώδικα τον κωδικό πρόσβασης που χρησιμοποιείτε και να τον στείλει στους servers των hackers. Ο τρόπος ελέγχου είναι πολύ απλός, αφού μπείτε στην ιστοσελίδα της F-Secure πατήστε στο Scan now για να κατεβάσετε το λογισμικό. Μόλις κατέβει η εφαρμογή τρέξτε τη. Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε τρία στάδια. Στο πρώτο επιλέξτε τη γλώσσα σας και πατήστε Scan για να ξεκινήσει ο έλεγχος του υπολογιστή σας, περιμένετε λίγη ώρα μέχρι να ολοκληρωθεί, και στο τέλος θα δείτε το αποτέλεσμα.

Βρείτε και διαγράψτε από τον υπολογιστή σας το κακόβουλο λογισμικό Gameover Zeus
4/ 5 stars - "Βρείτε και διαγράψτε από τον υπολογιστή σας το κακόβουλο λογισμικό Gameover Zeus" Το Gameover Zeus (GOZ) είναι ένα κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φορέας για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε επι...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>