Έχετε ενεργοποιήσει τη φραγή διαφημίσεων!

Εμφανίζουμε διαφημίσεις στο lovefortechnology.net για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε την ιστοσελίδα μας και παράλληλα να σας προσφέρουμε αξιόλογο δωρεάν λογισμικό. Αν σας αρέσει ο ιστότοπός μας και θέλετε να υποστηρίξετε τη δουλειά μας, παρακαλώ σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επιτρέψετε τις διαφημίσεις στην ιστοσελίδα μας. Πατηστε εδω για συνεχεια

Tails : Ανώνυμη περιήγηση στο ίντερνετ μέσα από το στικάκι σαςΣε παλιότερη ανάρτηση είχαμε αναφερθεί στο Tails, ένα live CD που βασίζεται στο Debian και που έχει ως στόχο την παροχή πλήρους ανωνυμίας για το χρήστη, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των web browser, IRC client, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άμεσων μηνυμάτων, όλα είναι προ-ρυθμισμένα από τον δημιουργό του με γνώμονα την ασφάλεια και την ανωνυμία του χρήστη, ωστόσο σήμερα Θα δούμε βήμα πρός βήμα πόσο απλά μπορούμε να φτιάξουμε ένα στικάκι USB με την βοήθεια του οποίου θα μπορέσουμε να περιηγηθούμε ανώνυμα και με ασφάλεια στo ίντερνετ.

ΒΗΜΑΤΑ
1
Πρώτα απ΄όλα κατεβάζουμε την τελευταία έκδοση του Tails, την έκδοση για Windows ακολουθώντας τις οδηγίες της ιστοσελίδας, (θα χρειαστεί γι αυτό να εγκαταστήσετε ένα πρόσθετο στον Browsers σας, με αυτό τον τρόπο προστίθεται μία  δικλείδα ασφαλείας για να ώστε το ISO που θα καταβάσετε να είναι το απολύτως γνήσιο, (κλικ εδώ) .

2
Κατεβάστε& το Universal-USB-Installer και τρέξτε το, κάντε κλικ τώρα στην επιλογή Try unlisted linux.
3
Στην επόμενη καρτέλα επιλέξτε Browse και ακολουθήστε τη διαδρομή για να βρείτε το iso στο σημείο που το έχετε κατεβάσει και στο step 3 της εφαρμογής επιλέξτε το στικάκι USB που έχετε συνδέσει στην θύρα USB του υπολογιστή σας, πατήστε Create και περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αντιγραφής.


4
Πριν δοκιμάσετε το στικάκι βεβαιωθείτε ότι έχετε καθορίσει από πριν μέσω του Bios του υπολογιστή σας σαν πρώτη συσκευή εκκίνησης τις θύρες USB. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας έχοντας το στικάκι σε οποιαδήποτε USB θύρα του υπολογιστή σας. Μόλις φορτώσει, στη πρώτη εικόνα που θα συναντήσετε επιλέξτε More Options. Ωστόσο πρίν προχωρήσετε ή μετά μπορείτε να αλλάξετε το μενού της εφαρμογής στη γλώσσα σας.
5
Βάλτε τώρα ένα ισχυρό κωδικό πρόσβασης που να θυμάστε ώστε να έχετε πλήρη δικαιώματα ως administrator στις εφαρμογές του Tails,  (μπορείτε αν θέλετε να το αφήσετε και κενό) και πατήστε είσοδος


6
Στη επόμενη οθόνη που θα συναντήσετε μπορείτε να περιηγηθείτε μέσα από τις επιλογές του Tails και να τρέξετε οποιαδήποτε εφαρμογή Για να μπορέσετε τώρα να περιηγηθείτε ανώνυμα και με ασφάλεια επιλέξτε τη διαδρομή διαδίκτυο και πατήστε στο εικονίδιο TorBrowser.

Αν όλα έχουν πάει καλά μόλις ανοίξει ο browser πατήστε στο κουμπί Check και θα πρέπει να δείτε την παρακάτω εικόνα που περιγράφει ότι η σύνδεσή σας είναι ασφαλής βλέποντας μάλιστα και την εικονική ip σας. Από εδώ και πέρα περιηγηθείτε στο ίντερνετ άφοβα ανώνυμα και με απόλυτη ασφάλεια.
Η μεγάλη διαφορά του tails από άλλα παρεμφερή προγράμματα ανωνυμίας βασίζεται σε δυο λόγους:
1
Δεν υπάρχει κανένα ίχνος χρήσης του αφού το σερφάρισμα γίνεται μέσα από το στικάκι και έτσι δεν θα υπάρχουν πουθενά logfiles στον υπολογιστή που χρησιμοποιείται.
2
Η χρήση του δικτύου Tor αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή αφού έχει αποδειχθεί έως τώρα ένα από τα καλύτερα και πιο ασφαλή μέσα για την εξασφάλιση της ανωνυμίας και της ασφάλειας των προσωπικών αναγνωρίσιμων δεδομένων μας στο ίντερνετ.

Από τις δοκιμές που έκανα αποκόμισα τις καλύτερες εντυπώσεις όσον αφορά την ταχύτητα απόκρισης και λειτουργίας του. Θα πρέπει να σημειώσω ότι καθοριστικός παράγοντας γι΄αυτό είναι η ταχύτητα εγγραφής και ανάγνωσης των δεδομένων του μέσου που θα χρησιμοποιήσετε, με πιο απλά λόγια όσο ταχύτερο είναι το στικάκι σας τόσο μεγαλύτερη θα είναι και ταχύτητα απόκρισης των εφαρμογών του προγράμματος.
Tails : Ανώνυμη περιήγηση στο ίντερνετ μέσα από το στικάκι σας
4/ 5 stars - " Tails : Ανώνυμη περιήγηση στο ίντερνετ μέσα από το στικάκι σας" Σε παλιότερη ανάρτηση είχαμε αναφερθεί στο Tails, ένα live CD που βασίζεται στο Debian και που έχει ως στόχο την παροχή πλήρους α...


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>