Τα 28 καλύτερα δωρεάν προγράμματα θέασης εικόνων



Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Τα 28 καλύτερα δωρεάν προγράμματα θέασης εικόνων

read

Η κλασική εφαρμογή θέασης εικόνων που υπάρχει στα windows μπορεί να έχει εξελιχθεί με το χρόνο στις διάφορες κατά καιρούς νέες εκδόσεις των windows πλην όμως εξακολουθεί και παραμένει αρκετά ΄΄φτωχή΄΄ σε χαρακτηριστικά. 

Εκμεταλλευόμενοι αυτό το κενό σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα αφού μετρήσαμε εκτός από τις προτιμήσεις σας και κάποιους άλλους εξωγενείς αντικειμενικούς παράγοντες ώστε να είμαστε όσο το δυνατό πιο ακριβείς. 

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα πρέπει εξ΄ορισμού να συμφωνήσετε οπωσδήποτε μαζί μας, παρ΄όλα αυτά η ευχρηστία των παρακάτω προγραμμάτων είναι δεδομένη.



Paint.NET

1.


Το Paint.NET είναι λογισμικό επεξεργασίας εικόνων και φωτογραφιών για υπολογιστές που εκτελούν Windows. Διαθέτει ένα διαισθητικό και πρωτοποριακό περιβάλλον εργασίας με υποστήριξη για στρώματα, απεριόριστη αναίρεση, ειδικά εφέ και μεγάλη ποικιλία χρήσιμων και ισχυρών εργαλείων. Μια ενεργή και αναπτυσσόμενη διαδικτυακή κοινότητα παρέχει φιλική βοήθεια, tutorials και plugins.

Ξεκίνησε την ανάπτυξη του ως προπτυχιακό πανεπιστημιακό ανώτατο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την καθοδήγηση της shoppingmode Microsoft και τώρα διατηρείται και αναπτύσσεται από τον Rick Brewster. 

Αρχικά είχε ως στόχο την δωρεάν αντικατάσταση του λογισμικού shoppingmode Microsoft Paint που συνοδεύει τα Windows, ωστόσο έχει εξελιχθεί σε ένα ισχυρό αλλά απλό εργαλείο επεξεργασίας εικόνων και φωτογραφιών.

lightGallery

2.

Εξαιρετική δωρεάν εφαρμογή για Windows και Mac με την οποία μπορούμε να βλέπουμε φωτογραφίες με ένα μοναδικό, ξεχωριστό τρόπο, τρόπο είτε με το χέρι είτε αυτόματα. Ο τρόπος λειτουργίας είναι πολύ απλός, αφού εγκαταστήσετε την εφαρμογή τρέξτε τη, επιλέξτε τώρα τις φωτογραφίες που θέλετε να δείτε και σύρτε τις μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος. Αυτό είναι όλο, από εκεί και μετά μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο θέασης από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής.


WildBit Viewer

3.

Πρόγραμμα προβολής εικόνων με προβολή διαφανειών και επεξεργασία εικόνας. Το Viewer περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες εικόνας με πληροφορίες εικόνας EXIF Meta data JPEG και TIFF και πληροφορίες IPTC (IIMV4). Περιλαμβάνει επίσης σύγκριση εικόνων. Στη σύγκριση μπορείτε να συγκρίνετε τις εικόνες δίπλα-δίπλα. 

Στα αγαπημένα μπορείτε να αποθηκεύσετε αργότερα τη λίστα αγαπημένων εικόνων και τη λίστα φορτίων και μπορείτε να δημιουργήσετε προσαρμοσμένη εμφάνιση στο Slide Show και αυτή τη λίστα που μπορείτε να την επεξεργαστείτε με το Custom Show List Editor. 

Τέλος, μπορείτε να δείτε τις εικόνες με 176 διαφορετικά εφέ μετάβασης. Το Slide Show περιλαμβάνει υποστήριξη πολλαπλών οθονών για γρήγορη εναλλαγή μεταξύ δύο οθονών. Το WildBit Viewer υποστηρίζει όλες τις μεγάλες γραφικές μορφές, συμπεριλαμβανομένων των BMP, JPEG, JPEG 2000, GIF, PNG, PCX, TIFF, WMF και TGA (πάνω από 70 μορφές).

Imagine

4.

Δωρεάν εφαρμογή γραφικών, προβολής και αποθήκευση αρχείων εικόνας κινούμενων εικόνων με πολύ γρήγορη ταχύτητα. Περιλαμβάνει επίσης, υποστήριξη για πολλές μορφές αρχείων εικόνας και κινούμενων εικόνων όπως : PNG, JPG, GIF, BMP, PCX, TGA, TIFF, ICO, CUR, LBM, ANI, FLI, WMF, EMF κλπ., εξαγωγή ενιαίων ή όλων των καρέ από αρχεία κίνησης, εμφάνιση αναλυτικών πληροφοριών αρχείων εικόνας, κινούμενων εικόνων, εμφάνιση πληροφοριών Exif IPTC, εμφάνιση ή απόκρυψη διαφανειών, υποστήριξη για τις μορφές αρχείων εικόνας ψηφιακής κάμερας όπως : 3FR, ARW, CR2, CRW, DNG, ERF, KDC, MRW, NEF, ORF, RAF, RAW, SRW, SR2 κ.λ.π., υποστήριξη για πολλές μορφές αρχείων αρχείων: ZIP, RAR, 7Z, ALZ, HV3, CBZ, CBR, CB7, ARJ, LZH, EGG, TAR, ISO, CAB κ.λ.π. με πρόγραμμα περιήγησης μικρογραφιών και πολλές ακόμη λειτουργίες. Εν κατακλείδι, πρόκειται για μία πάρα πολύ ισχυρή και χρήσιμη εφαρμογή που θα πρέπει να έχετε στον υπολογιστή σας.

FastStone Image Viewer

5.

Γρήγορος, σταθερός, φιλικός προς το χρήστη browser εικόνων, και μετατροπέας με πλούσια χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν εκτός από την τυπική προβολή φωτογραφιών, τη διαχείριση, τη σύγκριση, τη διόρθωση για το ΄΄φαινόμενο΄΄ κόκκινα μάτια, την αλλαγή μεγέθους, τη δημιουργία υδατογραφημάτων καθώς και τη δημιουργία μοναδικών slideshows. 

Η καινοτόμος αλλά διαισθητική λειτουργία πλήρους οθόνης παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες EXIF, μικρογραφίες και σημαντικές λειτουργίες μέσω κρυφών γραμμών εργαλείων pop up όταν το ποντίκι σας αγγίζει τις τέσσερις άκρες της οθόνης. 

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα μεγεθυντικό φακό υψηλής ποιότητας και ένα μουσικό slideshow με 150 + εφέ μετάβασης, πτώση εφέ σκιάς, σχολιασμού εικόνας, υποστήριξη σαρωτή, ιστόγραμμα και πολλά άλλα.

Υποστηρίζει τις πιο διαδεδομένες μορφές γραφικών (BMP, JPEG, JPEG 2000, animated GIF, PNG, PCX, TIFF, WMF, ICO και TGA) αλλά και τα πιο δημοφιλή φορμά για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές RAW (CRW, CR2, NEF, PEF, RAF, MRW, ORF, SRF, ARW, SR2, RW2 και DNG).

ImageGlass

6.

Πρόκειται για ένα απλό στη χρήση πρόγραμμα θέσης εικόνων, με ένα ελκυστικό και σύγχρονο περιβάλλον εργασίας. Με πάνω από 70+ υποστηριζόμενες μορφές εικόνας μεταξύ των οποίων και GIF, SVG, HEIC και RAW, αποτελεί μία πρώτης τάξης εφαρμογή για να βλέπετε με άνεση τις εικόνες σας. Διαθέτει ρυθμίσεις σας βοηθούν να προσαρμόσετε τα επίπεδα ζουμ στην εικόνα σας. 

Το ImageGlass είναι ένα δωρεάν ελαφρύ και ευέλικτο και έχει σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει το Photo Viewer. Στις νέες εκδόσεις του διαθέτει βελτιώσεις του πυρήνα της βιβλιοθήκης. 

Τέλος, σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε τον αριθμό των εικόνων που αποθηκεύονται προσωρινά στο παράθυρο διαλόγου Ρυθμίσεις, ανάλογα με το πόσο μεγάλη σε μέγεθος μνήμη RAM διαθέτετε.

XnView MP

7.

Το XnView MP είναι η βελτιωμένη έκδοση του XnView Classic. Είναι ένα ισχυρό πρόγραμμα προβολής εικόνων, πρόγραμμα περιήγησης και μετατροπέας για Windows, Mac και Linux. 

Αυτό το λογισμικό μπορεί να διαβάσει περισσότερα από 500 μορφές εικόνων και δυνατότητες όπως το να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας, να μειώσετε το μέγεθος του αρχείου εικόνας και πολλά άλλα! 

Υποστηρίζει περισσότερες από 500 μορφές εικόνας (συμπεριλαμβανομένων των μορφών APNG, TIFF, GIF, ICO κλπ.) και εξαγωγή σε περίπου 70 διαφορετικές μορφές αρχείων, έρχεται με μια εύχρηστη αλλά ισχυρή μονάδα μετατροπής πολλών εικόνων ταυτόχρονα. 

Σχεδόν όλα τα τυπικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα του XnView έχουν διατηρηθεί στο XnView MP και πολλά χαρακτηριστικά έχουν βελτιωθεί. 

Έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές βελτιώσεις όσον αφορά την απόδοση (βελτιστοποιημένη ταχύτητα φόρτωσης, βελτιωμένη προσωρινή αποθήκευση, επεξεργασία πολλαπλών πυρήνων, έκδοση 64bits κ.λπ.)

FocusOn Image Viewer

8.

Ελαφρύ και γρήγορο πρόγραμμα προβολής εικόνων για Windows, με δυνατότητες ταχείας προβολής και απλής επεξεργασίας. Δωρεάν για όλους, για προσωπική και εμπορική χρήση. Θα σας βοηθήσει να οργανώσετε αυτόματα τις φωτογραφίες σας κατά ημερομηνία και να επεξεργαστείτε φωτογραφίες χωρίς να καταστρέψετε το πρωτότυπο, υποστηρίζει πάνω από από 100 μορφές εικόνας.



QuickViewer

9.

Πρόγραμμα προβολής εικόνων με την βοήθεια του οποίου μπορούμε να δούμε τις αγαπημένες μας φωτογραφίες στον υπολογιστή μας. Ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι η ταχύτητά του (εμφανίζει τις εικόνες πολύ γρήγορα χρησιμοποιώντας το OpenGL) και μάλιστα χωρίς την ανάγκη εγκατάστασης στον υπολογιστή. Περιλαμβάνει αρκετές ρυθμίσεις σχετικά με την προβολή των εικόνων και σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε τις αγαπημένες εικόνες και slideshow.

Xnview

10.

Βοηθητικό πρόγραμμα, ίσως το καλύτερο δωρεάν, για την προβολή και τη μετατροπή των αρχείων γραφικών. Υποστηρίζει περισσότερες από 400 μορφές γραφικών! Διατίθεται για Windows, MacOS X, Linux x86, Linux ppc, FreeBSD x86, OpenBSD x86, NetBSD x86, Solaris SPARC, Solaris x86, Irix mips, HP-UX , AIX! Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά είναι: Εισαγωγή περίπου 400 μορφές αρχείων γραφικών και εξαγωγή περίπου 50 μορφές αρχείων γραφικών.

IrfanView

11.

Κορυφαίο πρόγραμμα θέασης εικόνων (graphic viewer) από τα καλύτερα freeware προγράμματα προβολής αλλά και μετατροπής εικόνων για τα Windows που συνοδεύεται με πολλά extras. Έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι απλό για τους αρχάριους και ισχυρό για τους επαγγελματίες επιδιώκει να δημιουργήσει μοναδικά, νέα, και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.

JPEGView

12.

Το JPEGView είναι ένα μικρό πρόγραμμα προβολής εικόνων με πολλά και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Υποστηρίζει μια μεγάλη ποικιλία από τύπους αρχείων, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων RAW φορμά: JPEG, BMP, PNG, TIFF, GIF, WebP, WDP, HDP, JXR, PEF, DNG, CRW, NEF, CR2, MRW, RW2, ORF, X3F , KDC, NRW, DCR, SR2 και RAF. 

Πέραν της θέασης των εικόνων μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε slideshows με φωτογραφίες να κάνετε μετονομασία των εικόνων σας, να δείτε πληροφορίες και να εφαρμόσετε κάποια από τα διαθέσιμα εφέ και ρυθμίσεις. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να κάνετε εγκατάσταση του προγράμματος, απλά αποσυμπιέστε το και τρέξτε το JPEGView.exe.

Image Eye

13.

Εξειδικευμένο πρόγραμμα προβολής εικόνων που φτιάχθηκε μοναδικό σκοπό την προβολή εικόνων όσο το δυνατόν όσο γρήγορα και πιο απλά! Μπορείτε να έχετε ένα παράθυρο με την εικόνα σας μόνο, χωρίς ογκώδη μενού και μπάρες εργαλείων που μειώνουν την θέαση της εικόνας. 

Από προεπιλογή, ακόμα και το παράθυρο του τίτλου είναι κρυμμένο όταν δεν το χρειάζεστε, αφήνοντας μόνο ένα λεπτό μαύρο περίγραμμα γύρω από την εικόνα. Υπάρχει, επίσης, ένα εύχρηστο και πρακτικό μενού και κάποιες έξυπνες συντομεύσεις . (π.χ. πατήστε Ctrl-Alt-X για να κλείσετε όλα τα παράθυρα εικόνων).



Xlideit Image Viewer

14.

Aπο τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα προβολής εικόνων εφοδιασμένο με τις βασικές δυνατότητες επεξεργασίας και μετατροπής εικόνων με θαυμάσια εμφάνιση και προπαντός πολύ χρηστικό. Ανοίξτε μία φωτογραφία και θα δείτε να εμφανίζεται στο κάτω μέρος του παραθύρου ένας κατάλογος με όλες τις εικόνες που βρίσκονται στον φάκελο που βρίσκεται η φωτογραφία σας. 

Το όνομα της τρέχουσας εικόνας και η γραμμή εργαλείων φαίνονται στο επάνω μέρος του παραθύρου. Χρησιμοποιήστε τη γραμμή εργαλείων για να αποκτήσετε πρόσβαση σε βασικές εντολές όπως το να ρυθμίσετε την προβολή των φωτογραφιών σας ως slideshows, να κάνετε, ζουμ, περιστροφή, να διαγράψετε, να κόψετε ή να αλλάξετε το μέγεθος της εικόνας, να ταξινομήσετε τη λίστα ή να αποκτήσετε πρόσβαση στις ρυθμίσεις του προγράμματος ή να μετατρέψετε τη φωτογραφία σας μεταξύ των πιο διαδεδομένων φορμά εικόνων.

Honeyview

15.

Το Honeyview είναι μια πολύ καλή εφαρμογή που υποστηρίζει διάφορες μορφές αρχείων που μπορεί να λειτουργήσει και ως εφαρμογή Slideshow. Πέραν της πολύ γρήγορης απεικόνισης των φωτογραφιών ένα από τα πολύ δυνατά του σημεία είναι η υποστήριξης προβολής εικόνων ακόμη και μέσα σε συμπιεσμένα αρχεία ZIP, RAR, 7z. Αν μια εικόνα έχει πληροφορίες GPS, η τοποθεσία μπορεί να προβληθεί στο Google Maps, και οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύουν τις προτιμώμενες φωτογραφίες.

Free Photo Viewer

16.

Πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών για τα Windows που σας επιτρέπει να δείτε φωτογραφίες από την φωτογραφική σας μηχανή και να εξετάσετε τις παραμέτρους EXI ​, δηλαδή τις πληροφορίες που περιλαμβάνει κάθε φωτογραφία, όπως διάφραγμα, την ταχύτητα κλείστρου, τιμή ISO, μοντέλο φωτογραφικής μηχανής, την εστιακή απόσταση, την ώρα την ημερομηνία, τις ρυθμίσεις φλας, κλπ. 

Το πρόγραμμα έχει ρυθμίσεις για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του σε αργούς επεξεργαστές. Έτσι μπορείτε να ανοίξετε ταχύτερα τις φωτογραφίες σας σε σχέση με άλλα παρόμοια προγράμματα. Υποστηρίζει widescreen οθόνες και προβολή σε τηλεοράσεις. 

Με την ενεργοποίηση του αυτόματου zoom-in στις ρυθμίσεις του προγράμματος μπορείτε να απολαύσετε τις φωτογραφίες σας χωρίς μαύρες γραμμές γύρω τους, υποστήριξη προβολής αρχείων RAW από φωτογραφικές μηχανές DSLR (NEF, CR2, CRW, RAW, ARW, MRW, ORF, RAF, PEF, DCR, SRF, ERF, DNG από την Canon, Nikon, shoppingmode Sony, Minolta, Pentax, FujiFilm κ.λ.π, διαχείριση των φακέλων με τις φωτογραφίες σας και δυνατότητα προεπισκόπησης ώστε να διαγράψετε τις περιττές φωτογραφίες.

Hornil Photo Viewer

17.

Αν ψάχνετε για ένα απλό πρόγραμμα προβολής εικόνων αλλά παράλληλα έχετε και απαιτήσεις τότε το Hornil Photo Viewer είναι μάλλον αυτό που ζητάτε. 

Υποστηρίζει διάφορες μεθόδους προβολής εικόνων μέσα από ένα φιλικό περιβάλλον εργασίας για εύκολη αναζήτηση των φωτογραφιών σας. Μπορείτε να αναλύσετε τις εικόνες σας χρησιμοποιώντας τις επιλογές histogram waveform και EXIF. 

Υποστηρίζει διάφορες μεθόδους προβολής και σας παρέχει παράλληλα τη δυνατότητα θέασης των εικόνων σας σε Slide Show. 

Επίσης μπορείτε να μετατρέψετε με μεγάλη ευκολία αρχεία εικόνας από τη μία μορφή στην άλλη. Τέλος, υποστηρίζει ένα πολύ μεγάλο φάσμα τύπων φορμά όπως png, jpg, tif, bmp, ico, jpc, pcx, tga, tif, ico, jpc, jp2, pcx, pgx, pnm, pgm, ppm, ras, ska, wmf και tsp file formats.



nomacs

18.

Δωρεάν πρόγραμμα προβολής εικόνων που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δείτε όλες τις συνήθεις μορφές εικόνας, συμπεριλαμβανομένων των εικόνων RAW και psd.Το nomacs διαθέτει ημι-διαφανή widget που εμφανίζουν πρόσθετες πληροφορίες όπως μικρογραφίες, μεταδεδομένα ή ιστόγραμμα. 

Περιλαμβάνει δυνατότητα προεπισκόπηση μικρογραφίας του τρέχοντος φακέλου καθώς και ένα πίνακα εξερεύνησης αρχείων, ο οποίος επιτρέπει την εναλλαγή μεταξύ φακέλων. Μέσα σε έναν κατάλογο μπορείτε να εφαρμόσετε ένα φίλτρο αρχείου, έτσι ώστε να εμφανίζονται μόνο εικόνες των οποίων τα ονόματα αρχείων έχουν μια συγκεκριμένη συμβολοσειρά. 

Περιλαμβάνει μεθόδους χειρισμού εικόνας για τη ρύθμιση της φωτεινότητας, της αντίθεσης, του κορεσμού, της απόχρωσης, και της έκθεσης. Διαθέτει λειτουργία ψευδοχρώματος που επιτρέπει τη δημιουργία ψευδών έγχρωμων εικόνων. 

Ένα μοναδικό χαρακτηριστικό των nomacs είναι ο συγχρονισμός πολλαπλών παρουσιών. Με αυτό το χαρακτηριστικό μπορείτε εύκολα να συγκρίνετε τις εικόνες με μεγέθυνση ή πανοραμική λήψη στην ίδια ακριβώς θέση.

Veneta Viewer

19.

Το Vallen JPegger είναι μία εύχρηστη και πλήρης εφαρμογή προβολής εικόνων, ο οποίος δεν πρέπει να λείπει σε κανέναν υπολογιστή. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζει 27 διαφορετικές γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων και αρχείων Unicode.

Έχει σχεδιαστεί για μεγάλες βιβλιοθήκες εικόνων με χιλιάδες αρχεία. Μπορεί να διαβάζει 40 διαφορετικές μορφές αρχείων εικόνας, υποστηρίζει περιστροφή JPEG χωρίς απώλειες με δυνατότητες μετατροπής εικόνων και περιλαμβάνει επίσης ένα μοναδικό MP3 Organizer, συμπεριλαμβανομένου ενός απλού player.

Τα αρχεία MP3 κατηγοριοποιούνται σύμφωνα με τις πληροφορίες των ετικετών τους MP3 σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, είδος και άλμπουμ σε μια ευκρινή δενδροειδή μορφή. Εξαιρετική επιλογή για μεγάλα αρχεία μουσικής.

Dimin Viewer

20.

Το Dimin Viewer είναι μία εκπληκτική εφαρμογή που ενσωματώνει μοναδικές τεχνολογίες απεικόνισης, όπως το Πανοραμικό Εργαλείο Φωτογραφιών και το Big Image Navigator. Υποστηρίζει πολλές μορφές εικόνας, συμπεριλαμβανομένων των πιο δημοφιλών μορφών όπως: JPEG, GIF, TIFF, JPEG-2000, καθώς και πολλές μορφές φορμά RAW ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών.

Ενσωματώνει, προσωρινή αποθήκευση στη μνήμη, όλων των εικόνων και προσωρινή αποθήκευση των επερχόμενων αρχείων από τη λίστα αναπαραγωγής, γεγονός που μειώνει δραματικά τον χρόνο φόρτωσης εικόνων.

 Ακόμη, περιλαμβάνει λειτουργίες παραγωγικότητας και αυτοματοποίησης. Για παράδειγμα, μπορείτε να δημιουργήσετε τις δικές σας ακολουθίες πλήκτρων. Αυτό επιτρέπει ορισμένες νέες δέσμες ενεργειών όπως: αντιγραφή από το Photoshop, αντιγραφή στο Photoshop, άνοιγμα στο Photoshop.

Υποστηρίζει αρχεία βίντεο ανάγνωσης-εγγραφής (plug-in ffmpeg), όπως: AVI, WMV, QuickTime, Flash, MPEG 1/2/4, DV, Matroska, Motion JPEG, Motion JPEG-2000, OGG, ωστόσο, η υποστήριξη είναι μόνο για μικρού μεγέθους αρχεία. Επίσης, περιλαμβάνει προηγμένη υποστήριξη μεταδεδομένων, συμπεριλαμβανομένων των EXIF, IPTC, GeoTIFF, GeoJPEG-2000, Fluoview TIFF, κ.λ.π, ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής-επεξεργαστή IPTC, υποστήριξη ανάγνωσης- εγγραφής για EXIF, GeoTIFF και GeoJPEG2000, cross μετατροπές και βελτιωμένη προεπισκόπηση μεταδεδομένων.

BonAView Free Photo Manager

21.

Eξαιρετική εφαρμογή γραφικών για τα Windows που μπορεί να παράγει υψηλής ποιότητας μικρογραφίες των εικόνων σας και να τις εμφανίσει διαδραστικά σε 3D. Οι κατηγορίες είναι ο δυνατό σημείο της εφαρμογής και αποτελεί τον απλούστερο τρόπο για να οργανώσετε και να διαχειριστείτε τη συλλογή των φωτογραφιών σας, η οποία μπορεί να είναι οποιουδήποτε μεγέθους, από μερικές εκατοντάδες μέχρι μερικά εκατομμύρια φωτογραφίες με απεριόριστο αριθμό κατηγοριών. 

Για να προσθέσετε μια εικόνα, απλά με drag-and-drop μετακινήστε οποιαδήποτε εικόνα στην κατηγορία που χρειάζεστε. Τέλος, περιλαμβάνει ένα ισχυρό και απλό στη χρήση πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας με μια σειρά από χρήσιμα εργαλεία που μπορεί να σας βοηθήσει στη μείωση των κόκκινων ματιών στις ψηφιακές σας κατηγορίες, τη δυνατότητα να αφαιρέστε ένα ανεπιθύμητο χρώμα να εφαρμόσετε ειδικά εφέ, και πολλά άλλα.


Photo Browser

22.

Aπλό στη χρήση εργαλείο για να περιηγηθείτε γρήγορα και να δείτε μεγάλες συλλογές εικόνων. με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους, διαχείρισης και προβολή μικρογραφιών. 

Μπορείτε επίσης να δείτε τις λεπτομέρειες με ένα εικονικό μεγεθυντικό φακό με μεταβλητό zoom  στο παράθυρο προεπισκόπησης. Μπορείτε, επίσης, να τρέξετε βασικές λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας, όπως περικοπή, αλλαγή μεγέθους, κλίση, φωτεινότητα, αντίθεση και άλλα. 

Υπάρχει επίσης ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προβολής διαφανειών με μια μεγάλη συλλογή από όμορφα εφέ μετάβασης και άλλα εργαλεία. Στις βασικές του επιλογές περιλαμβάνονται τα εξής, παράθυρο θέασης με δυνατότητα αλλαγής μεγέθους), και ένα παράθυρο για να περιηγηθείτε στα αρχεία σας, ένα άλλο παράθυρο για την προεπισκόπηση ή για την λειτουργία slideshow με 22 εφέ μετάβασης.

 Ωστόσο περιλαμβάνει και άλλες ευκολίες όπως το να αλλάξετε το μέγεθος στις φωτογραφίες σας ή  να τις περιστρέψετε. Θα δουλέψει ακόμη και με τεράστια μεγέθη εικόνας ( 4600x3500 pixel ) που σημαίνει ότι είναι κατάλληλο και για την επεξεργασία φωτογραφίας από την φωτογραφική μας μηχανή.


PhoXo

23.

 Δωρεάν, ισχυρό λογισμικό επεξεργασίας εικόνων μικροσκοπικό, γρήγορο, εύκολο στη χρήση, μπορεί να αντιμετωπιστεί ως ένα μίνι PhotoShop. Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν στρώματα, αναίρεση, πάνω από 50 ειδικά εφέ, επεξεργασία παρτίδων και μεγάλη ποικιλία χρήσιμων και ισχυρών εργαλείων. 

Ειδικά, μπορείτε εύκολα να προσθέσετε εφέ κειμένου στην εικόνα, όπως σκιασμένο κείμενο, κέντημα κειμένου, κλίση κειμένου κλπ. Η ιστοσελίδα PhoXo παρέχει ένα μεγάλο αριθμό πόρων, συμπεριλαμβανομένων tutorials βήμα προς βήμα, χιλιάδες δωρεάν clip-art, πλαίσια, μοτίβα, υφές και σχήματα. Δωρεάν, μικρό, γρήγορο, και ισχυρό πρόγραμμα θέασης και επεξεργασίας φωτογραφιών. 

Τα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνουν layers, δυνατότητα αναίρεσης, πάνω από 50 ειδικά εφέ, καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από χρήσιμα και ισχυρά εργαλεία crop, painting, retouching, measuring, navigation. 

Μπορείτε να προσθέσετε εφέ κειμένου στις φωτογραφίες, για παράδειγμα να γράψετε ένα κείμενο με εφέ κυματισμού να του αλλάξετε την κλίση, τις γραμματοσειρές, το χρώμα κλπ. 

Επίσης το πρόγραμμα περιλαμβάνει ένα πολύ μεγάλο αριθμό από γραφικά βοηθητικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν στην εργασία σας, όπως για παράδειγμα, δωρεάν clip-art, κορνίζες, πρότυπα , υφές και σχήματα.

mrViewer

24.

Το mrViewer είναι ένα απλό βοηθητικό πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να δείτε εικόνες και βίντεο. Μπορείτε να προσθέσετε αρχεία απλά με μεταφορά και απόθεσή τους στον κύριο πίνακα ή μπορείτε μέσω του browse να εντοπίσετε αρχεία σε συγκεκριμένη θέση. Μπορείτε ακόμη, να καθορίσετε το ρυθμό καρέ, να πάτε στην αρχή ή το τέλος και να αλλάξετε τα επίπεδα φωτισμού γάμμα και έκθεσης. Το πρόγραμμα υποστηρίζει τις πιο διαδεδομένες μορφές ήχου και βίντεο.

Visum Photo Viewer

25.

Πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών και βίντεο με κύριο χαρακτηριστικό του την ταχύτητα προβολής. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Windows 11 μέσω του Microsoft Store αλλά θα δουλέψει και στα Windows10. 

Υποστηρίζει ένα πολύ μεγάλο αριθμό φορμά εικόνας όπως, BMP,JPEG,GIF,PNG,TIFF,WEBP και άλλα. Μπορείτε να περιστρέψετε τις φωτογραφίες σας, να τις περικόψετε, να τις επεξεργαστείτε (θόλωση, ισορροπία λευκού, εφέ σέπια), να προσαρμόσετε το μέγεθος τις εικόνας σας, να καθορίσετε τις εικόνες σας ώς οθόνη κλειδώματος ή ως ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας των windows και να τις μεγεθύνετε και φυσικά να τις σώσετε στον υπολογιστή σας. Θεωρώ πώς είναι μία από τις εφαρμογές που θα πρέπει οπωσδήποτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.


Regards Viewer

26.

Όταν αποθηκεύετε πολλές φωτογραφίες στον υπολογιστή σας, η οργάνωση τους είναι αντικειμενικά δύσκολη. Ωστόσο, το Regards Viewer είναι μια ισχυρή εφαρμογή που θα σας διευκολύνει πολύ στην εύρεση τους.

Πρόκειται για μία εξαιρετική, δωρεάν εφαρμογή, που θα σας βοηθήσει να βάλετε τάξη στο χάος του μεγάλου αριθμού φωτογραφιών που πιθανώς έχετε στον υπολογιστή σας, καθώς περιλαμβάνει έναν εξερευνητή αρχείων και σας επιτρέπει να ρυθμίσετε φίλτρα. 

Μόλις επιλέξετε έναν φάκελο με εικόνες το θα εμφανίσει αμέσως φωτογραφίες και πληροφορίες. Περιλαμβάνει τα πάντα, από το όνομα αυτού που πώς τράβηξε την φωτογραφία μέχρι πληροφορίες ανάλυσης ή μορφής. 

Το Regards Viewer έχει τη δυνατότητα να ανοίγει, μεταξύ άλλων, αρχεία JPG, GIF, PNG, TGA, BMP, TIFF, JPEG2000 και SVG. Επιπλέον, η εφαρμογή μπορεί να επεξεργαστεί αρχεία βίντεο MPEG4, AVI, Quicktime και AVCHD. 

Τέλος, μπορείτε να κάνετε κάποιες απλές λειτουργίες επεξεργασίας, όπως το να προσθέσετε φίλτρα εικόνας, αναστροφή ή να περιστρέψετε τις φωτογραφίες σας, και να τις σώσετε σε μορφή BMP, JPG, GIF, PNG, TGA, PDF και άλλες μορφές.


SlowView

27.

Πρόγραμμα προβολής εικόνων που αναπτύχθηκε από τον Nikolaus Brennig. Το λογισμικό είναι συμβατό και με τις παλαιότερες εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων Windows από Windows 95, Windows 98 και Windows NT.

Υποστηρίζει πάνω από σαράντα μορφές αρχείων εικόνας, συμπεριλαμβανομένων JPEG, GIF, TIFF και PSD. Υποστηρίζει επίσης μορφές αρχείων βίντεο και ήχου όπως MP3, AVI και MOV και χρησιμεύει επίσης, ως βασικό βοηθητικό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών, παρέχοντας στον χρήστη εργαλεία επεξεργασίας για αλλαγή μεγέθους και περικοπή εικόνων.

ImageJ

28.

Το ImageJ είναι ένα δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα για επεξεργασία και επιστημονική ανάλυση εικόνων. Μπορεί να εμφανίζει, να επεξεργάζεται, να αναλύει, να αποθηκεύει και να εκτυπώνει έγχρωμες εικόνες 8 bit και σε κλίμακα του γκρι. Μπορεί να διαβάσει πολλές μορφές αρχείων εικόνας, συμπεριλαμβανομένων των TIFF, PNG, GIF, JPEG, BMP, DICOM και FITS, καθώς και ακατέργαστων μορφών.Υποστηρίζει στοίβες εικόνων, μια σειρά εικόνων που μοιράζονται ένα μόνο παράθυρο και είναι πολλαπλών νημάτων, επομένως οι χρονοβόρες λειτουργίες μπορούν να εκτελούνται παράλληλα σε Multi-Core CPU.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!