Αλλάξτε DNS και απογειώστε την σύνδεσή σας στο ίντερνετ- Tο Domain Name System ή με απλά λόγια DNS είναι ένα σύστημα ονοματοδοσίας για δίκτυα υπολογιστών που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο IP. Το DNS μπορεί και αντιστοιχίζει ονόματα με διευθύνσεις IP ή άλλα ονόματα στο διαδίκτυο ή κάποιο άλλο δίκτυο και επιτρέπει την ανεύρεση ενός εξυπηρετητή (server) ή μιας υπηρεσίας σε έναν εξυπηρετητή χρησιμοποιώντας ένα όνομα. Έτσι το DNS χρησιμοποιείται για να αντιστοιχίσει διευθύνσεις IP με ονόματα ώστε ο διαχειριστής ενός δικτύου να μπορεί να χρησιμοποιήσει ονόματα για να επικοινωνήσει ή να απλώς να θυμάται ονόματα μηχανημάτων, τοποθεσίες, ονόματα χώρου κ.λ.π.

- Η χρήση του κατάλληλου DNS είναι καθοριστικής σημασίας για την απόδοση και την εν γένει ταχύτητα της σύνδεσή μας στο Internet και όχι μόνο αφού με την χρήση κατάλληλων διευθύνσεων DNS μπορούμε εκτός από την ταχύτητα να εξασφαλίσουμε και την ασφάλεια του δικτύου μας από κακόβουλες επιθέσεις και ύποπτες ιστοσελίδες μέχρι και την ενίσχυση της ανωνυμίας υπό την έννοια ότι μπορούμε να δούμε ιστοσελίδες που για κάποιο λόγο έχουν απαγορευθεί στην χώρα μας. Όμως αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο και θα το δούμε σε κάποια άλλη ανάρτηση στο μέλλον. Ας έλθουμε όμως στο θέμα μας.

- Συνήθως για την σύνδεσή μας στο ίντερνετ χρησιμοποιούμε τις DNS διευθύνσεις του παρόχου μας αλλά παρ΄όλα η πράξη έχει δείξει ότι χρησιμοποιώντας διαφορετικές DNS σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να έχουμε καλύτερη απόδοση και ταχύτητα της σύνδεσή μας στο ίντερνετ. Φυσικά από από μόνη της και μόνο η χρήση των ταχύτερων DNS δεν είναι πανάκεια ούτε και μας λύνει όλα τα προβλήματα παρ΄όλα αυτά μπορεί πραγματικά να ΄΄απογειώσει΄΄ την ταχύτητά μας σε πολλές περιπτώσεις όπου υπάρχει πρόβλημα.

- Πριν προχωρήσουμε για να σας δείξουμε πώς θα αλλάξετε το DNS θα πρέπει να βρούμε ποιες είναι οι ταχύτερες DNS για την περιοχή μας, αυτό σημαίνει ότι οι ταχύτερες για εμάς DNS να μην δουλεύουν το ίδιο καλά σε κάποιον άλλο που μένει σε μία διαφορετική περιοχή της Ελλάδας ή του κόσμου. Για να λύσουμε αυτό τον γρίφο θα πρέπει να δούμε ποιες DNS δουλεύουν καλά για την περίπτωσή μας. Σε αυτό θα μας βοηθήσει το DNSBench μία μικρή portable εφαρμογή (δεν χρειάζεται εγκατάσταση) που θα αναλάβει να ψάξει και να μας υποδείξει τις γρηγορότερες. Αφού κατεβάσουμε την εφαρμογή! την τρέχουμε και περιμένουμε λίγο να ψάξει και να μας εμφανίσει τα αποτελέσματα.

Είναι σημαντικό κατά την στιγμή του ελέγχου να μην τρέχετε κάποια άλλη εφαρμογή στο ίντερνετ και να μην ανεβάζετε ή κατεβάζετε αρχεία ώστε τα αποτελέσματα να είναι απολύτως αξιόπιστα. Μόλις τελειώσει η μέτρηση πατήστε στην επιλογή Name Servers όπου στην πρώτη σειρά θα δείτε το DNS της σύνδεσής σας και από κάτω ένα μεγάλο αριθμό από διαφορετικούς DNS Servers. 

- Πατήστε τώρα στο κουμπί Run Benchmark και το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την αξιολόγηση τους. Περιμένετε λίγο μέχρι να τελειώσει η μέτρηση και θα δείτε δίπλα από κάθε DNS Server και μία αξιολόγηση. Τους ταχύτερους DNS θα τους εμφανίσει στις πρώτες σειρές. Πατήστε στο κουμπί Tabular Data αν θέλετε να δείτε τις ακριβείς μετρήσεις για κάθε ένα DNS Server ξεχωριστά και πατήστε στο Conclution για δείτε στα σχόλια τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις της εφαρμογής.

- Αν διαπιστώσετε ότι οι DNS Servers που χρησιμοποιείτε έχουν υψηλότερη ταχύτητα απόκρισης με πιο απλά λόγια είναι πιο αργοί επιλέξτε το πρώτο στην κατάταξη DNS και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, αν χρησιμοποιείτε windows 7,8 ή 10 πατήστε μέσα από το control panel στο κέντρο δικτύου και κοινής χρήσης ή πατήστε με δεξί κλικ στο εικονίδιο της σύνδεσής σας και κάντε το ιδιο.

- Πατήστε αλλαγή ρυθμίσεων προσαρμογέα και πατήστε ιδιότητες
- Επιλέξτε πρωτόκολλο έκδοση 4 και πατήσετε ιδιότητες.

Επιλέξτε χρήση των παρακάτω διευθύνσεων DNS και σε αυτό το σημείο βάλτε το DNS που σας έχει υποδείξει ως ταχύτερο η εφαρμογή. Την επιλογή εφεδρικός διακομιστής DNS αφήστε το ως έχει ή αν θέλετε ακόμη καλύτερα προσθέστε την ακριβώς επόμενη ταχύτερη DNS. Ο λόγος για τον οποίο προσθέτουμε δεύτερο εφεδρικό DNS γίνεται για λόγους ασφαλείας σε περίπτωση που υπάρχει πρόβλημα απόκρισης για κάποιον λόγο με τον πρώτο ( κάτι πολύ σπάνιο) .

Αλλάξτε DNS και απογειώστε την σύνδεσή σας στο ίντερνετ
4/ 5 stars - "Αλλάξτε DNS και απογειώστε την σύνδεσή σας στο ίντερνετ" - Tο Domain Name System ή με απλά λόγια DNS είναι ένα σύστημα ονοματοδοσίας για δίκτυα υπολογιστών που χρησιμοποιούν το πρωτόκο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια

Έχετε ενεργοποιήσει τη φραγή διαφημίσεων!

Εμφανίζουμε διαφημίσεις στο lovefortechnology.net για να μπορέσουμε να συντηρήσουμε την ιστοσελίδα μας και παράλληλα να σας προσφέρουμε αξιόλογο δωρεάν λογισμικό. Αν σας αρέσει ο ιστότοπός μας και θέλετε να υποστηρίξετε τη δουλειά μας, παρακαλώ σκεφτείτε το ενδεχόμενο να επιτρέψετε τις διαφημίσεις στην ιστοσελίδα μας. Πατηστε εδω για συνεχεια
–>