Έχετε ενεργοποιήσει τη φραγή διαφημίσεων!

Δαπανούμε πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο μας για να βρούμε τις κατάλληλες εφαρμογές, να τις δοκιμάσουμε και να ανεβάσουμε τα άρθρα που βλέπετε. Αν σας αρέσει ο ιστότοπός μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε, παρακαλώ, σκεφτείτε το ενδεχόμενο, να απενεργοποιήσετε τη φραγή των διαφημίσεων στην ιστοσελίδα μας. Πατηστε εδω για συνεχεια

ChrisPC DNS Switch : Προστατεύστε την ανωνυμία την ασφάλεια και την περιήγησή σας στο διαδίκτυοΕίχαμε δημοσιεύσει παλαιότερα το θέμα΄΄ Αλλάξτε DNS και απογειώστε την σύνδεσή σας στο ίντερνετ ΄΄όπου μέσα από ένα πλήρη οδηγό, με απλά βήματα μπορούμε να βρούμε τον ταχύτερο DNS Server για την σύνδεση μας στο ίντερνετ. Όπως σας είχαμε υποσχεθεί στο αμέσως επόμενο σχετικό θέμα μας θα εστιάζαμε σε προβλήματα που ανακύπτουν κατά την περιήγησή μας στο ίντερνετ και κυρίως σε θέματα ασφαλείας και ιδιωτικότητας.

Αυτή την φορά αντί για κάποιο οδηγό και διαδικασίες με τις οποίες θα πρέπει να επέμβουμε χειροκίνητα ώστε να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις DNS στην κάρτα δικτύου μας προτιμήσαμε μία πολύ απλή και εύκολη λύση αφού υποθέσαμε ότι αρκετοί από τους αναγνώστες μας πιθανώς να μην έχουν την απαραίτητη εμπειρία. Η λύση που επιλέξαμε ακούει στο όνομα ChrisPC DNS Switch και δεν κάνει τίποτα περισσότερο από αυτό που υποδηλώνει η ονομασία του, με μία διαφορά, δεν χρειάζεται να επέμβουμε πουθενά και όλα γίνονται αυτόματα με μερικά κλικ. Η εφαρμογή παρέχει ένα απλό, περιεκτικό και απολύτως κατανοητό μενού, με την βοήθεια του οποίου μπορείτε να επιλέξετε την κάρτα δικτύου πάνω στην οποία επιθυμείτε να αλλάξετε το προεπιλεγμένο DNS της σύνδεσή σας.

Με αυτό τον τρόπο ανάλογα και με το τι θα επιλέξετε μπορείτε να προστατεύσετε την ανωνυμία και την ιδιωτικότητά σας και σε αυτή την περίπτωση να επιλέξετε ένα διακομιστή από μία λίστα ομάδων με προκαθορισμένο Anonymous DNS ή μπορείτε να επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε Secure DNS servers που φιλτράρουν τις ιστοσελίδες που είναι εν δυνάμει απειλές για τον υπολογιστή σας (αποφεύγοντας ιούς, malware, trojans και κακόβουλες εφαρμογές ). Ακόμη μπορείτε να ενισχύσετε την ασφάλεια της σύνδεσής σας ειδικά όταν αυτή χρησιμοποιείται από παιδιά αποτρέποντας την σύνδεση με ιστοσελίδες που πιθανόν να ενθαρρύνουν τη βία, τα ναρκωτικά και φυσικά ιστοσελίδες οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί ως πορνογραφικές. Τέλος θα μπορούσατε να επιλέξετε απλά ένα πιο γρήγορο DNS χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε από τις προκαθορισμένες ομάδες ο DNS που έχουν επιλεγεί με βάση τα ανωτέρω χαρακτηριστικά.

Θα συνιστούσα, αν ενδιαφέρεστε για ταχύτητα, να μην προτιμήσετε την λειτουργία αυτή αφού όπως έχουμε ήδη αναλύσει και στο προηγούμενο άρθρο μας η ταχύτητα ενός DNS Server είναι επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες και ενώ αντικειμενικά ένας DNS Server μπορεί να είναι πολύ γρήγορος αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλο τον κόσμο. Άρα αν ενδιαφέρεστε αποκλειστικά και μόνο γι΄αυτό θα συνιστούσα να διαβάσετε το προηγούμενο άρθρο μας Ας έρθουμε όμως τώρα στην εφαρμογή. Αφού την εγκαταστήσετε τρέξτε την από το εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας.

Στο πεδίο Network Adapter επιλέξτε την κάρτα δικτύου με την οποία συνδέετε στο ίντερνετ, σε κόκκινο κύκλο έχω σημειώσει τις τρέχουσες ρυθμίσεις μου, πριν προχωρήσετε καλό θα είναι να σημειώσετε και εσείς τις δικές σας, έτσι ώστε σε περίπτωση που επιθυμείτε να τις επαναφέρετε αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να το κάνετε μέσω της εφαρμογής. Στο πεδίο Show πατώντας πάνω στο κουμπί All DNS Presets θα δείτε τις διαθέσιμες DNS σε κατηγορίες, εμάς μας ενδιαφέρουν οι εξής τρεις, Secure DNS, Family Safe DNS και Anonymous DNS, όπου θα επιλέξουμε ανάλογα με το τι ακριβώς μας ενδιαφέρει.

Όπως γράψαμε πιο πάνω το Secure DNS το επιλέγουμε στην περίπτωση που θέλουμε να φιλτράρουμε ιστοσελίδες που είναι εν δυνάμει απειλές για τον υπολογιστή σας (αποφεύγοντας με αυτό τον τρόπο ιούς, malware, trojans κ..λ.π ) το Family Safe DNS για την προστασία των παιδιών από πορνογραφικές ιστοσελίδες σελίδες βίας κ.λ.π και το Anonymous DNS για να βελτιώσετε την προστασία της ιδιωτικής ζωής σας, ενώ εσείς σερφάρετε στο διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας ένα ανώνυμο DNS αλλά και να αποκτήστε πρόσβαση σε ιστοσελίδες που έχουν αποκλειστεί ή περιοριστεί στη χώρα / περιοχή σας.

Τώρα, αφού επιλέξετε την κατάλληλη κατηγορία DNS επιλέξτε ένα από τους διαθέσιμους DNS Servers και πατήστε στο κουμπί Change DNS για να αλλάξετε αυτόματα τις υπάρχουσες ρυθμίσεις σας, κάντε το ίδιο κάθε φορά που θέλετε να αλλάξετε διαφορετικούς DNS Servers. Αν θέλετε να επιστρέψετε στις προεπιλεγμένες σας ρυθμίσεις πατήστε στο κουμπί Restore DNS. Για να μην χαθείτε, θα έλεγα να ακολουθήσετε την παρακάτω σειρά, επιλογή DNS Server μετά Change DNS και σε περίπτωση επαναφοράς στις αρχικές ρυθμίσεις Restore DNS. Έτσι κάθε φορά που αλλάζετε DNS Server και πριν διαλέξετε διαφορετικό πατήστε Restore DNS ώστε υπάρχουν αποθηκευμένες οι αρχικές σας ρυθμίσεις και όχι οι ρυθμίσεις του προηγούμενου DNS Server κάτι που πιθανώς να εκλάβει το πρόγραμμα ως εξ΄αρχης προεπιλεγμένες.

ChrisPC DNS Switch Free 3.80
 
Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows
ChrisPC DNS Switch : Προστατεύστε την ανωνυμία την ασφάλεια και την περιήγησή σας στο διαδίκτυο
4/ 5 stars - "ChrisPC DNS Switch : Προστατεύστε την ανωνυμία την ασφάλεια και την περιήγησή σας στο διαδίκτυο" Είχαμε δημοσιεύσει παλαιότερα το θέμα΄΄ Αλλάξτε DNS και απογειώστε την σύνδεσή σας στο ίντερνετ ΄΄όπου μέσα από ένα πλήρη οδηγό, μ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>