//Add More external stylesheets Gimp : Κορυφαίο δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας



Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Gimp : Κορυφαίο δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας

read

Δωρεάν, ανοιχτού κώδικα λογισμικό επεξεργασίας εικόνων και δημιουργίας γραφικών. Είναι διαθέσιμο για διάφορα λειτουργικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Windows, Mac και Linux. Το GIMP παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο εργαλείων και λειτουργιών που επιτρέπουν στους χρήστες να χειρίζονται και να βελτιώνουν τις εικόνες, να δημιουργούν πρωτότυπα έργα τέχνης και να σχεδιάζουν γραφικά.

Υποστηρίζει ένα ευρύ φάσμα μορφών αρχείων και προσφέρει εργαλεία για περικοπή, αλλαγή μεγέθους, περιστροφή και ανατροπή εικόνων. Οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν τα χρώματα, την αντίθεση και τη φωτεινότητα, να εφαρμόσουν διάφορα φίλτρα και εφέ και να αφαιρέσουν ανεπιθύμητα στοιχεία χρησιμοποιώντας λειτουργίες όπως σφραγίδα κλώνου, βούρτσα θεραπείας και γέμισμα με επίγνωση περιεχομένου.

Περιλαμβάνει επίσης προηγμένα εργαλεία επιλογής, όπως ελεύθερο χέρι, λάσο και έξυπνο ψαλίδι, επιτρέποντας στους χρήστες να επιλέγουν και να απομονώνουν με ακρίβεια μέρη μιας εικόνας. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να εφαρμόσουν διαφορετικές λειτουργίες στις επιλεγμένες περιοχές ή να εκτελέσουν εργασίες όπως σύνθεση εικόνας και κολλάζ.

Επιπλέον,  διαθέτει ένα ευρύ φάσμα εργαλείων ζωγραφικής, όπως πινέλα, μολύβια και αερογράφους, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργούν ψηφιακά έργα τέχνης από την αρχή. Το λογισμικό υποστηρίζει tablet  επιτρέποντας πιο φυσικές και ακριβείς εμπειρίες σχεδίασης και ζωγραφικής.

Υποστηρίζει επίσης scripting και αυτοματισμό μέσω της ενσωματωμένης γλώσσας δέσμης ενεργειών που ονομάζεται Script-Fu. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να γράφουν προσαρμοσμένα σενάρια και να αυτοματοποιούν επαναλαμβανόμενες εργασίες, βελτιώνοντας την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα της ροής εργασίας. Είναι εξαιρετικά επεκτάσιμο με μια μεγάλη συλλογή προσθηκών και επεκτάσεων που αναπτύχθηκαν από την κοινότητα του GIMP. Αυτά τα πρόσθετα παρέχουν πρόσθετες λειτουργίες και δυνατότητες, επεκτείνοντας περαιτέρω τις δυνατότητες του λογισμικού.

Το GIMP,  κυκλοφόρησε πρόσφατα τη νέα έκδοση 2.10.36. Αυτή η νέα έκδοση φέρνει μια σειρά από βελτιώσεις και ανανεώσεις που θα ενθουσιάσουν τους χρήστες.

Μεταξύ των νέων χαρακτηριστικών περιλαμβάνεται η βελτίωση της απόδοσης, νέα εργαλεία επεξεργασίας εικόνας και διορθώσεις σφαλμάτων για μια ομαλή εμπειρία χρήστη. Επιπλέον, η ενημερωμένη έκδοση προσφέρει βελτιωμένη συμβατότητα με διάφορες πλατφόρμες και συσκευές.

Εάν είστε φαν του GIMP, μην παραλείψετε να αναβαθμίσετε στη νέα έκδοση 2.10.36 για να απολαύσετε τις τελευταίες βελτιώσεις . Κατεβάστε την τώρα και ανακαλύψτε τις νέες δυνατότητες  του!

Συνοψίζοντας, πρόκειται για το κορυφαίο, δωρεάν, ανοιχτού κώδικα λογισμικό επεξεργασίας εικόνων και δημιουργίας γραφικών. Η μεγάλη γκάμα εργαλείων, τα προσαρμόσιμα χαρακτηριστικά και η επεκτασιμότητα του το καθιστούν την δημοφιλέστερη επιλογή για φωτογράφους, γραφίστες, αλλά και απλούς χρήστες.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows, macOS. linux
Κατεβάστε την εφαρμογή Gimp


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!