Ελέγξτε αν ο ISP σας, περιορίζει η μπλοκάρει τη διακίνηση των αρχείων σας
Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που παραπονούνται για την ταχύτητα της απόδοσης της σύνδεσή τους στο internet. Κάποιοι απο του βασικούς λόγους που συμβαίνει αυτό είναι η ποιότητα της σύνδεσης σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής που μπορεί να εδράζεται στην ποιότητα των γραμμών επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών και του ISP (υπηρεσία παροχής Internet αλλά πολλές φορές στην ελειπής ενημέρωση των χρήστών που δεν ακολουθούν τις ενδεικνυόμενες οδηγίες  ώστε να έχουν  σωστή και ποιοτική σύνδεση.

Παρ΄όλα αυτά δεν είναι και λίγες οι φορές που παρ΄ότι δεν εντοπίζονταν πουθενά  τεχνικά προβλήματα αυτού του είδους, υπήρχαν προβλήματα με την διακίνηση των δεδομένων από τον ISP μέχρι τον υπολογιστή μας. Υπήρχαν δηλαδή υποψίες ότι για κάποιο λόγο ο ISP μας περιόριζε την διακίνηση συγκεκριμένων τύπων αρχείων. Πώς είναι όμως δυνατόν ένας απλός χρήστης να ελέγξει και να βεβαιωθεί ότι για κάποιο λόγο ο ISP του του περιορίζει τις δυνατότητες σύνδεσης;

Το Glasnost είναι ένας από τους πιό αξιόπιστους τρόπους, πρόκειται βασικά μια web-based υπηρεσία που μπορείτε να τρέξετε από τον browser σας και να κάνετε διαμόρφωση της κυκλοφορία του ISP σε εσάς μόνο. Με λίγα λόγια, το Glasnost τεστ δουλεύει καταμετρώντας και συγκρίνοντας τις επιδόσεις των διαφόρων ροών της εφαρμογής μεταξύ του ISP σας και των διακομιστών της Glasnost .

Οι δοκιμές μπορούν να ανιχνεύσουν την διαμόρφωση της κυκλοφορίας και κατά πόσο αυτή επιτυχγάνεται σωστά. Ο στόχος της υπηρεσίας είναι να  ενημερώσει τους χρήστους για πιθανές αδιαφανείς  πολιτικές  των  ISPs πρός τους πελάτες τους. Για το σκοπό αυτό, υπάρχουν δοκιμές που σας επιτρέπουν να ελέγξετε κατά πόσο η κίνηση επηρεάζετε από τις εφαρμογές σας και σε ποιό ποσοστό ή αν ακόμη και αν έχει μπλοκαριστεί.


Τι μπορούμε να ελέγξουμε
  1. P2P εφαρμογές
  2. BitTorrent
  3. eMule
  4. Gnutella
  5. E-mail (POP)
  6. Email (IMAP4)
  7. HTTP μεταφορά αρχείων
  8. SSH μεταφορά αρχείων
  9. Usenet (NNTP) NEW!
  10. Flash βίντεο (π.χ. YouTube)


Κάθε δοκιμή διαρκεί περίπου 8 λεπτά και για είναι ακριβής και αξιόπιστη θα πρέπει κατά την διάρκεια των δοκιμών να μην κατεβάζετε ή ανεβάζετε αρχεία.

Author's Website:

Ελέγξτε αν ο ISP σας, περιορίζει η μπλοκάρει τη διακίνηση των αρχείων σας
4/ 5 stars - " Ελέγξτε αν ο ISP σας, περιορίζει η μπλοκάρει τη διακίνηση των αρχείων σας" Δεν είναι λίγοι οι χρήστες που παραπονούνται για την ταχύτητα της απόδοσης της σύνδεσή τους στο internet. Κάποιοι απο του βασικούς λ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>