09 Φεβρουαρίου 2018

HTTP File Server : Mετατρέψτε τον υπολογιστή σας σε File Server
Η δημιουργία ενός File Server είναι μία υπόθεση που απαιτεί γνώση και εμπειρία, όμως με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της τεχνολογίας δημιουργήθηκαν προγράμματα που κάνουν κυριολεκτικά παιχνίδι αυτή τη διαδικασία. Σε αυτό θα μας βοηθήσει το hfs (HTTP File Server). Είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα με μέγεθος μόλις 600 kb και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την αποστολή αλλά και για λήψη αρχείων.

Η λειτουργία του είναι λίγο διαφορετική από αυτή της κλασικής ανταλλαγή αρχείων επειδή χρησιμοποιεί τεχνολογία Web για είναι πιο συμβατό με το internet. Διαφέρει επίσης από τα κλασικούς διακομιστές web. O τρόπος λειτουργίας του προγράμματος είναι εξαιρετικά απλός και εδώ θα δείτε τις πιο βασικές του ρυθμίσεις. Το σημαντικότερο ίσως είναι ότι πρόκειται για μία πολύ μικρή (Potable) εφαρμογή που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα. Το δεύτερο ίσως πιό σημαντικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι απαιτεί κάποιες ελάχιστες βασικές ρυθμίσεις που μπορεί να κάνει και ο πιό αρχάριος χρήστης. Aς τα πάρουμε όμως από την αρχή και ας δούμε με πόσο μεγάλη ευκολία μπορούμε να στήσουμε τον δικό μας HTTP File Server.


ΒΗΜΑΤΑ
1
Αφού κατεβάσουμε το πρόγραμμα το τρέχουμε και από το το μενού του προγράματος δημιουργούμε ένα νέο φάκκελο μέσα στο οποίο θα βάλουμε τους φακέλους ή τα αρχεία που θέλουμε να διαμοιράσουμε.
2
Επιλέγουμε μέσα στο φάκελο που δημιουργήσαμε να βάλουμε τα αρχεία η τους φακέλους που θέλουμε να διαμοιράσουμε, στην δοκιμή έδωσα την ονομασία Pictures και μέσα σε αυτόν θα βάλω κάποιους φακέλους με φωτογραφίες. Επιλέγω Add folder from disk και κλικάρω τον ή τους φάκελους που θέλω να προσθέσω.
3
Κατά την επιλογή των φακέλων και στο ενδιάμεσο μενού διαλόγου που θα μας εμφανίσει το πρόγραμμα, επιλέγουμε Real Folders και θα πρέπει να προτιμήσουμε αυτή τη μέθοδο, ειδικά αν τα πρός διαμοίραση αρχεία, έχουν πολύ μεγάλο μέγεθος.
4
Αφού τελειώσουμε, επιλέγουμε το ποιοι θα είναι αυτοί που θέλουμε να έχουν πρόσβαση στα αρχεία μας, αν φυσικά θέλουμε να τα βλέπουν όλοι παρακάμπτουμε αυτό το πεδίο.Πατάμε με το δεξί πλήκτρο του ποντικιού μας τον φάκελο που έχουμε δημιουργήσει και έχουμε βάλει μέσα τα αρχεία μας και ορίσουμε username και password . Μόνο όσοι έχουν πλέον το username που ορίσατε και γνωρίζουν τον κωδικό θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στα αρχεία μας.
5
Ας δούμε τώρα και κάποιες άλλες επιμέρους ρυθμίσεις που θα μας βοηθήσουν να διαμοιράσουμε καλύτερα το περιεχόμενό μας. Απο το μενού του προγράμματος και επιλέγοντας spid limit καθορίζουμε αν αυτοί που θα κατεβάζουν το περιεχόμενό μας θα έχουν κάποιο περιορισμό ή όχι στην ταχύτητα του download. Με την επόμενη επιλογή Max Simoultaneous καθορίζουμε αν θέλουμε να έχουμε και σε ποιό βαθμό κάποιο περιορισμό στον αριθμό των downloads που θα πραγματοποιούνται ταυτόχρονα .
6
Τέλος τσεκάροντας από το ίδιο μενού την επιλογή ip anddress θα πρέπει να ορίσουμε την ip που θέλουμε να έχει ο server μας. Απ΄ότι βλέπετε το πρόγραμμα αναγνωρίζει αυτόματα την εξωτερική μας ip αυτή δηλαδή που μας συνδέει με το internet και την ip του εσωτερικού μας δικτύου. Το πιά ip θα επιλέξουμε εξαρτάται από το που και σε ποιούς θέλουμε να διαμοιράσουμε τα αρχεία. Αν για παράδειγμα θέλουμε να μοιραστούμε αρχεία με κάποιο φίλο μας ή οποιονδήποτε που βρίσκεται μακρυά μας θα επιλέξουμε την εξωτερική ip, αν τώρα θέλουμε να διαμοιράσουμε αρχεία μέσω του δικτύου μας στο γραφείο ή στο σπίτι μας επιλέγουμε την ip του ρούτερ μας, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο με την εξωτερική μας ip.
7
Θα πρέπει να σημειώσω ότι αν η ip μας είναι δυναμική ( κάτι που ισχύει στις περισσότερες περιπτώσεις) η ip αυτή πιθανώς να αλλάξει σε κάποιο χρονικό διάστημα, αρκετό όμως ώστε να κάνουμε τη δουλειά μας. Για παράδειγμα η ip η δική μου αλλάζει περίπου κάθε 24 ώρες γεγονός που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και φυσικά εξαρτάται από την πολιτική του εκάστοτε πάροχου. Αυτό φυσικά δεν ισχύει αν έχετε στατική ip που είναι σταθερή. Υπάρχουν βέβαια κάποιοι μέθοδοι ώστε να ΄΄μετατρέψουμε΄΄ την δυναμική μας ip σε στατική όμως δεν είναι του παρόντος και πιθανώς θα το αναλύσουμε σε νέο άρθρο. Τώρα ήρθε ή ώρα της τελικής δοκιμής, και θα πρέπει να δούμε αν όλα πάνε καλά, πατάμε το εικονίδιο του browser που χρησιμοποιούμε όπως το βλεπουμε στην παρακάτω φωτογραφία και τεστάρουμε το πώς θα βλέπει κάποιος τρίτος τον HTTP File Server που μόλις στήσαμε.
8
Η εικόνα που θα πρέπει να συναντήσουμε είναι αυτή, και αποτελείται από το πεδίο Username,Password και την τελική οθόνη με τα πρός διάθεση αρχεία. Αφού βάλουμε στα αντίστοιχα πεδία το username και τον κωδικό που έχουμε ορίσει από πρίν και μπαίνουμε πλέον στον server μας αυτό σημαίνει ότι όλα πήγαν καλά.

9
Δώστε τώρα την πλήρη ip, όπως την βλέπετε είναι αυτή που έχω σημειωμένη σε κόκκινο κύκλο σε παραπάνω φωτογραφία στο πρόγραμμα και που φυσικά θα είναι διαφορετική για τον καθένα σας, φυσικά θα πρέπει να ενημερώσετε τους φίλους σας παράλληλα για το username και τον κωδικό που θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα θα μπορούν να δουν και να κατεβάσουν τα αρχεία σας. Μία μικρή λεπτομέρεια, για τις ανάγκες της δοκιμής πρόσθεσα τους φακέλους με τις φωτογραφίες με την μέθοδο Real Folders, όμως με την ρύθμιση αυτή οι φίλοι σας μπορούν να κατεβάζουν από εσάς και όχι να ανεβάζουν και τα δικά τους αρχεία. Αν επομένως θέλετε να τους δώσετε τη δυνατότητα να ανεβάζουν και δικά τους αρχεία προσθέστε ένα φάκελο από τον υπολογιστή σας και επιλέξτε virtual folder, έτσι θα έχετε τη δυνατότητα σε κάποιο ξεχωριστό φάκελο να βλέπετε και τα αρχεία που σας ανεβάζουν οι φίλοι σας.


HTTP File Server :  2.3

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows

HTTP File Server : Mετατρέψτε τον υπολογιστή σας σε File Server
4/ 5 stars - "HTTP File Server : Mετατρέψτε τον υπολογιστή σας σε File Server" Η δημιουργία ενός File Server είναι μία υπόθεση που απαιτεί γνώση και εμπειρία, όμως με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
Ad Block Alert!
Φαίνεται ότι έχετε ενεργοποιήσει τoν αποκλεισμό διαφημίσεων στον ιστότοπό μας. Παρακαλούμε ενεργοποιήστε τις διαφημίσεις σε αυτόν τον ιστότοπο για να συνεχίσετε. Η ιστοσελίδα μας, βασίζεται σε διαφημίσεις, έτσι ώστε να μπορεί συνεχίσει τη λειτουργία της και να προσφέρει πάντα ποιοτικό, δωρεάν περιεχόμενο. (καντε κλικ για εισοδο)
–>