Scribus : Δωρεάν πρόγραμμα σελιδοποίησης



Παρασκευή 19 Μαΐου 2023

Scribus : Δωρεάν πρόγραμμα σελιδοποίησης

read

Το Scribus είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα σελιδοποίησης, που υποστηρίζει χαρακτηριστικά επαγγελματικών εκδόσεων, όπως διαχωρισμό, ευέλικτη διαχείριση και δημιουργία PDF, αναπτύχθηκε αρχικά για Linux και είχε μεγάλη επιτυχία. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για την κατασκευή διαγραμμάτων ημερολογίων και δημοσιεύσεις για επαγγελματικά έγγραφα. Υπάρχουν εκδόσεις για το Linux, το Unix, το Mac OS X, το OS/2 και τα Microsoft Windows.

Είναι γνωστό για την ευρεία γκάμα εργαλείων του και τα πολλά χαρακτηριστικά διάταξης σελίδων, τα οποία συγκρίνονται με κορυφαίες μη ελεύθερες εφαρμογές όπως το Adobe PageMaker, το PagePlus, το QuarkXPress και το Adobe InDesign. 

Το Scribus είναι σχεδιασμένο για ευέλικτη διάταξη σελίδας και τυπογραφία, και έχει την ικανότητα να προετοιμάζει αρχεία για επαγγελματικής ποιότητας στοιχειοθεσία. Μπορεί επίσης να δημιουργήσει κινούμενες και διαδραστικές παρουσιάσεις PDF και φόρμες. 

Παραδείγματα χρήσης του Scribus αποτελούν μικρές εφημερίδες, διαφημιστικά ή ενημερωτικά φυλλάδια, αφίσες και βιβλία. Ενώ η εξαγωγή σε PDF είναι πάρα πολύ καλή, δεν είναι ακόμα δυνατή η εισαγωγή και επεξεργασία υφιστάμενων αρχείων PDF, και τα PDF που έχουν εξαχθεί από το Scribus δεν είναι αναζητήσιμα από τον Acrobat Reader, αν το έγγραφο περιέχει συγκεκριμένους τύπους γραμματοσειρών. 

Ο τύπος αρχείου του Scribus, που ονομάζεται SLA, βασίζεται στην XML και είναι πλήρως τεκμηριωμένος. Το κείμενο μπορεί να εισαχθεί από έγγραφα OpenDocument, όπως επίσης και από RTF, Microsoft Word .doc, και HTML, παρότι υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί. 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Scribus

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!