Φτιάξτε ασύρματο Hotspot με το PC σας.Οι περισσότεροι έχουν πλέον στο σπίτι τους κάποιο ασύρματο Router ώστε να συνδέονται ασύρματα με το ίντερνετ, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και στην δουλειά στο σχολείο ή οπουδήποτε αλλού δεν είναι δυνατή η χρήση ασύρματης σύνδεσης.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό την τρόπο επικοινωνίας και σπίτι μας φτιάχνοντας ένα ασύρματο Hotspot που εκτός από την σύνδεση στο ίντερνετ θα μας δώσει τη δυνατότητα να αποθηκεύσουμε και τα αρχεία μας από τις ασύρματες συσκευές μας σε αυτό. Θα χρειαστούμε γι΄αυτό το λόγο ένα laptop ή ένα PC Desctop που να τρέχει windows 7.

Ακολουθούμε τα παρακάτω απλά βήματα και μέσα σε λίγα λεπτά θα έχουμε το δικό μας ασύρματο Hotspot. Κατ΄αρχήν το PC που θα παίξει το ρόλο του Hotspot θα πρέπει να είναι συνδεδεμένο ενσύρματα στο Royter ή αν θέλετε να λειτουργεί χωρίς καθόλου καλώδια θα πρέπει να έχει δύο κάρτες δικτύου.


 Βήμα 1ο : Ανοίγουμε τον πίνακα ελέγχου: Control Panel\All Control Panel Items\Network and Sharing Center και επιλέγουμε setup a new connection or NetworkΒήμα 2ο :
Σε αυτή την καρτέλα επιλέγουμε: Set up a wiriless ad hoc (computer to computer) networkΒήμα 3ο :
Στην επόμενη καρτέλα δίνουμε το νέο όνομα του δικτύου μας επιλέγουμε το είδος της κωδικοποίησης, βάζουμε ένα πολύ ισχυρό κωδικό και τέλος επιλέγουμε και τσεκάρουμε το κουτάκι save this network και πατάμε next.


Αυτή είναι η τελευταία καρτέλα, που μας ενημερώνει ότι δίκτυό μας είναι πλέον έτοιμο και μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε.


Κοιτώντας τώρα δεξιά  στην task bar των windows  βλέπουμε το δίκτυο που έχουμε φτιάξει :


Δεν απομένει πια παρά να συνδεθούμε με οποιαδήποτε ασύρματη συσκευή  επιλέγοντας το όνομα του νέου μας δικτύου και πληκτρολογώντας τον κωδικό που έχουμε ορίσει.

Ανα πάσα στιγμή αν δεν θέλουμε αυτή τη λειτουργία μπορούμε να το κλείσουμε πατώντας απλά στο όνομα του δικτύου και επιλέγοντας αποσύνδεση .

Φτιάξτε ασύρματο Hotspot με το PC σας.
4/ 5 stars - "Φτιάξτε ασύρματο Hotspot με το PC σας." Οι περισσότεροι έχουν πλέον στο σπίτι τους κάποιο ασύρματο Router ώστε να συνδέονται ασύρματα με το ίντερνετ, δεν συμβαίνει όμως το ίδ...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>