24 Ιουνίου 2012

Απίστευτο όγκο δεδομένων δημιουργούμε κάθε λεπτό με την online δραστηριότητά μας


O όγκος των δεδομένων που δημιουργούμε, όλοι εμείς, οι 2,1 δισ. χρήστες που έχουμε πρόσβαση στο Internet, είναι αντικείμενο ερευνών κατά καιρούς, αλλά και ένα θέμα που παρουσιάζει ενδιαφέρον από πολλές απόψεις.

Οι εταιρείες Domo και Column Five Media, δημιούργησαν ένα πολύ ενδιαφέρον infographic, σχετικά με τον όγκο των δεδομένων που δημιουργούνται κάθε λεπτό από τις δημοσιεύσεις, την πλοήγηση, τις αγορές και γενικότερα την online δραστηριότητά μας.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, τα νούμερα από μερικές από τις δημοφιλέστερες υπηρεσίες που xρησιμοποιύμε, είναι τα 100.000 tweets που γίνονται στο Twitter κάθε λεπτό, οι 684.478 δημοσιεύσεις στο Facebook και οι 2 εκατομμύρια αναζητήσεις στη Google. Όσον αφορά στα emails, στέλνονται κάθε λεπτό, 204.166.667, ενώ οι χρήστες του YouTube ανεβάζουν 48 ώρες βίντεο.

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο και εντυπωσιακό στοιχείο, αφορά στο τζίρο από τις online αγορές που γίνονται, ο οποίος φτάνει τα 272.070 δολάρια, το λεπτό, πάντα.

Δείτε το ενδιαφέρον infographic με το σύνολο των στοιχείων εδώ.


Απίστευτο όγκο δεδομένων δημιουργούμε κάθε λεπτό με την online δραστηριότητά μας
4/ 5 stars - "Απίστευτο όγκο δεδομένων δημιουργούμε κάθε λεπτό με την online δραστηριότητά μας" O όγκος των δεδομένων που δημιουργούμε, όλοι εμείς, οι 2,1 δισ. χρήστες που έχουμε πρόσβαση στο Internet, είναι αντικείμενο ερευνών...


1 σχόλιο:
Write σχόλια
Ad Block Alert!
Φαίνεται ότι έχετε ενεργοποιήσει τoν αποκλεισμό διαφημίσεων στον ιστότοπό μας. Παρακαλούμε ενεργοποιήστε τις διαφημίσεις σε αυτόν τον ιστότοπο για να συνεχίσετε. Η ιστοσελίδα μας, βασίζεται σε διαφημίσεις, έτσι ώστε να μπορεί συνεχίσει τη λειτουργία της και να προσφέρει πάντα ποιοτικό, δωρεάν περιεχόμενο. (καντε κλικ για εισοδο)
–>