Έχετε ενεργοποιήσει τη φραγή διαφημίσεων!

Δαπανούμε πολλές ώρες από τον ελεύθερο χρόνο μας για να βρούμε τις κατάλληλες εφαρμογές, να τις δοκιμάσουμε και να ανεβάσουμε τα άρθρα που βλέπετε. Αν σας αρέσει ο ιστότοπός μας και θέλετε να μας υποστηρίξετε, παρακαλώ, σκεφτείτε το ενδεχόμενο, να απενεργοποιήσετε τη φραγή των διαφημίσεων στην ιστοσελίδα μας. Πατηστε εδω για συνεχεια

200 εκατομμύρια χρήστες για το UbuntuΟ ιδρυτής της Canonical και του Ubuntu, Mark Shuttleworth, έθεσε ως στόχο για την εξάπλωση του Ubuntu το… ανήκουστο ποσό των 200 εκατομμυρίων χρηστών εντός τεσσάρων ετών.

Ο τίτλος μας μάλλον είναι… παραπλανητικός, αφού το Ubuntu (φαίνεται να) έχει «μόλις» 12 εκατομμύρια χρήστες – αλλά τα 200 εκατομμύρια είναι ο νέος στόχος που σκοπεύει να επιτύχει σε διάστημα τεσσάρων ετών. Ο ιδρυτής της Canonical, του οργανισμού που δημιούργησε το Ubuntu, Mark Shuttleworth, θεωρεί πως ο στόχος των 200 εκατομμυρίων χρηστών της διανομής μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων ετών δεν είναι κάτι το εξωπραγματικό.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, μάλλον θα είναι… κομματάκι δύσκολο να συμβεί κάτι τέτοιο (η λέξη που χρησιμοποιεί ο λαός μας για τέτοια κατορθώματα είναι… «άθλος»!), αφού το Ubuntu δεν είναι μια διανομή που μόλις εμφανίστηκε, έπεισε όλο των κόσμο πως είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει στον πλανήτη και άρα δικαιολογείται να έχει τέτοιες φιλοδοξίες: αντίθετα, υπάρχει εδώ και αρκετά χρόνια και έχει «περάσει» από… μπόλικες εκδόσεις.

Τώρα, το πώς ενώ εδώ και τόσα χρόνια κατάφερε να έχει «μόνο» τους χρήστες που έχει σήμερα, σε τέσσερα χρόνια θα έχει… είκοσι φορές περισσότερους χρήστες (!), είναι κάτι που μάλλον μόνο ο κ. Shuttleworth γνωρίζει. Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν είναι αδύνατον, αλλά σίγουρα είναι πάρα μα πάρα πολύ δύσκολο – ειδικά όταν μιλάμε για Linux και «open source λογισμικό».

Ο ίδιος ο κ. Shuttleworth ξεκαθαρίζει κάτι στο οποίο έχει απόλυτο δίκιο: «δεν `παίζουμε ένα παιχνίδι` με στόχο να κερδίσουμε τις καρδιές και το μυαλό των developers, αλλά όλου του κόσμου. Και για να το επιτύχουμε, θα πρέπει να `παίξουμε` με ένα νέο σετ κανόνων». Για χρόνια το Linux «έμενε πίσω» επειδή οι εκάστοτε developers ενδιαφέρονταν μόνο για την ανάπτυξη εφαρμογών που θα κάλυπταν «τις δικές τους ανάγκες».

Η κατάσταση άλλαξε με την Canonical να επενδύει τις προσπάθειες της στη «βελτίωση της χρήσης του Linux στο desktop» και την ανάπτυξη του Ubuntu «με στόχο να είναι απλό στη χρήση από τον απλό, μέσο χρήστη».

Ακόμη και έτσι, όμως, και παρά το ότι το Ubuntu παραμένει η δημοφιλέστερη διανομή Linux του πλανήτη (βάσει στοιχείων από το DistroWatch), μια μετάβαση από 10-15 εκατομμύρια χρήστες στα… 200, μάλλον δείχνει υπεραισιόδοξη πιθανότητα.
200 εκατομμύρια χρήστες για το Ubuntu
4/ 5 stars - "200 εκατομμύρια χρήστες για το Ubuntu" Ο ιδρυτής της Canonical και του Ubuntu, Mark Shuttleworth, έθεσε ως στόχο για την εξάπλωση του Ubuntu το… ανήκουστο ποσό των 200 εκατομμυρί...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
–>