18 δωρεάν εφαρμογές κρυπτογράφησης αρχείων για τα Windows



Κυριακή 4 Ιουνίου 2023

18 δωρεάν εφαρμογές κρυπτογράφησης αρχείων για τα Windows

read

Η κρυπτογράφηση είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιούμε ώστε να αποκρύψουμε σημαντικά έγγραφα ή αρχεία από τα αδιάκριτα μάτια ή ακόμη και να στείλουμε πληροφορίες που δεν είναι δυνατόν να διαβαστούν από ένα τρίτο. Σας παρουσιάζουμε 18 από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για το σκοπό αυτό που μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών.



Silver Key

1.

Το Silver Key είναι μία πολύ χρηστική και απλή εφαρμογή που κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας και δημιουργεί ένα κρυπτογραφημένο πακέτο, το οποίο μπορεί ασφαλώς να αποσταλεί μέσω του διαδικτύου. Το πακέτο μπορεί να περιέχει ένα αρχείο, μια ομάδα αρχείων και φακέλων ή απλώς ένα εμπιστευτικό μήνυμα. 

Με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να μεταφέρετε με ασφάλεια αρχεία ή μηνύματα μεταξύ της επιφάνειας εργασίας του υπολογιστή σας και της συσκευής σας Android ή να ανταλλάξετε αρχεία μέσα σε μια ομάδα εργασίας. 

Μπορείτε να κρυπτογραφήστε και ανεβάσετε ένα αρχείο με ένα μόνο κλικ. Από εκεί και μετά, κάντε διπλό κλικ στο ληφθέν πακέτο για να το αποκρυπτογραφήσετε. 

Μπορεί να τρέξει και ως εφαρμογή χωρίς εγκατάσταση. Σχεδιασμένο για την ασφαλή ανταλλαγή αρχείων Silver Key κρυπτογραφεί τα αρχεία και δημιουργεί ένα κρυπτογραφημένο πακέτο που μπορεί με ασφάλεια να αποσταλεί μέσω του διαδικτύου. 

Εύκολο στη χρήση, απλά επιλέξτε ένα αρχείο και πατήστε κρυπτογράφηση και μεταφόρτωσης. Το Silver Key θα κρυπτογραφήσει το αρχείο και μετά μπορείτε να ανεβάσετε το προκύπτον κρυπτογραφημένο πακέτο στην επιλεγμένη αποθήκευσης στο Web. 

Για λήψη ενός απομακρυσμένου κρυπτογραφημένου πακέτου επιλέξτε λήψη και αποκρυπτογράφηση για να ανακτήσετε τα δεδομένα σας.

Secret Disk

2.

To Secret Disk είναι μία απλή δωρεάν εφαρμογή που μπορεί να δημιουργήσει ένα πρόσθετο σκληρό δίσκο στον υπολογιστή σας, που μπορεί να είναι αόρατος και κλειδωμένος με κωδικό πρόσβασης. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να κρύψετε αρχεία και φακέλους που δεν θέλετε να βλέπουν άλλοι. 

Δεν χρειάζεται να διαμορφώσετε τον σκληρό σας δίσκο ή να κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στο τομέα εκκίνησης. Το πρόγραμμά θα δημιουργήσει νέο δίσκο αυτόματα πολύ γρήγορα. 

Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή κρασαρίσματος του λειτουργικού συστήματος δίσκος σας θα κλειδωθεί και να γίνει αόρατος αυτόματα. Το πρόγραμμα δεν κρυπτογραφεί αρχεία, απλά αποκρύπτει την πρόσβαση στα αρχεία σας .

KryptoFiler

3.

Κρυπτογραφήστε και αποκρυπτογραφήστε αρχεία και έγγραφα, μέσω των πιο δημοφιλών κρυπτογραφικών προτύπων, συμπεριλαμβανομένων των TripleDES, Blowfish, TwoFish, Cast128, DES, Ice, Ice2, RC2, RC4, RijnDael, Serpent, Tea, Thin Ice, TripleDES, Blowfish, Twofish, CAST128.

Από τα κύρια χαρακτηριστικά του προγράμματος είναι η δυνατότητα κρυπτογράφησης και αποκρυπτογράφησης μεγάλων αρχείων. Για να κρυπτογραφήστε-αποκρυπτογραφήσετε οποιοδήποτε αρχείο ή έγγραφο, απλά, αφού εγκαταστήσετε το πρόγραμμα επιλέξτε το αρχείο ( δεξί κλικ ) και πατήστε στην αντίστοιχη επιλογή. Για την αποκρυπτογράφηση, ακολουθήστε τον αντίθετο δρόμο.

Free Folder Hider

4.

Δεν υπάρχει χρήστης που να μην έχει στον υπολογιστή του αρχεία που προσωπικά, ιδιωτικά ή εμπιστευτικά που δεν θα ήθελε κάποιος άλλος ακόμη και αν είναι μέλος της οικογένειά να τα δει. Τέτοιου είδους αρχεία και φάκελοι χρειάζονται προστασία ασφαλείας. 

Το Free Folder Hider είναι ένα απλό δωρεάν πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε τους προσωπικούς σας φακέλους έτσι ώστε κάθε μη εξουσιοδοτημένο άτομο να μην έχει πρόσβαση σε αυτούς. Μπορεί να κρύψει και να προστατεύσει με κωδικό πρόσβασης αρχεία, φακέλους, εικόνες και έγγραφα σε δευτερόλεπτα. Ωστόσο το πρόγραμμα αποκρύπτει μόνο τους φακέλους, χωρίς όμως να κρυπτογραφεί τα αρχεία.

AxCrypt

5.

Κορυφαίο λογισμικό κρυπτογράφησης αρχείων ανοικτού κώδικα για τα Windows. To AxCrypt μπορεί να αποδειχθεί ένα χρήσιμο συμπλήρωμα για υπηρεσίες όπως το Dropbox, το Google Drive, Live Mesh, SkyDrive και Box.net. Με τον κωδικό πρόσβασης που θα καθορίσετε παράλληλα με τη χρήση ισχυρής κρυπτογράφησης που χρησιμοποιεί η εφαρμογή μπορείτε να προστατεύσετε οποιοδήποτε αριθμό αρχείων. 

Ανοίξτε τα αρχεία σας κλικάροντας το εικονίδιο My computer (ο υπολογιστής μου) κάντε κλικ στον σκληρό δίσκο που έχετε αποθηκευμένα τα αρχεία που θέλετε να κρυπτογραφήσετε και κάντε δεξί κλικ πάνω στον στο φάκελο ή στο αρχείο που θέλετε να κρυπτογραφήστε και πατήστε encrypt, περιμένετε τώρα λίγο μέχρι να ολοκληρωθεί η εργασία.

Tο AxCrypt κρυπτογραφεί τα αρχεία με χαρακτηριστική ασφάλεια και ευκολία παρέχοντάς σας παράλληλα τη δυνατότητα να τα αποστείλετε σε άλλους χρήστες μέσω e -mail ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο. 

Φυσικά για να μπορέσει ο παραλήπτης να το ανοίξει θα πρέπει να έχει εγκαταστήσει στον υπολογιστή του το AxCrypt και φυσικά να ξέρει τον κωδικό με τον οποίο το έχετε προστατεύσει. Για να ενεργοποιήσετε το πρόγραμμα θα πρέπει να κάνετε πρώτα να κάνετε registartion ( δωρεάν).

Crypto Notepad

6.

Δωρεάν, απλός, επεξεργαστής κειμένου, που μοιάζει με το σημειωματάριο των Windows. Ο σκοπός του είναι να κρυπτογραφεί το κείμενο που θα πληκτρολογήσουμε στον επεξεργαστή κατά την στιγμή της αποθήκευσης του, με ισχυρούς αλγόριθμους AES. 

Το μενού είναι η ίδιο με την αυτό του σημειωματάριου των Windows. Εάν θέλετε να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας σε έναν άλλο υπολογιστή, πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις ίδιες παραμέτρους κρυπτογράφησης.

KryptoMessage

7.

Κρυπτογραφήστε, αποκρυπτογραφήστε μηνύματα και συνομιλίες μέσω των πιο δημοφιλών κρυπτογραφικών προτύπων συμπεριλαμβανομένων, των TripleDES, Blowfish, TwoFish, Cast128, DES, Ice, Ice2, και άλλα. 

Αυτό που θα πρέπει να κάνετε, είναι να γράψετε το μήνυμα σας στο κενό πλαίσιο της εφαρμογής, να επιλέξετε πρότυπο κρυπτογράφησης, να προσθέσετε ένα ισχυρό κωδικό και να τέλος να πατήσετε στο κουμπί Encrypt για να ξεκινήσει η διαδικασία κρυπτογράφησης. 

Από εκεί και μετά, μπορείτε να αντιγράφετε το κρυπτογραφημένο αρχείο και να το επικολλήσετε στο e-mail, ή να το στείλετε με οποιοδήποτε άλλο τρόπο στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Ο παραλήπτης το μόνο που έχει να κάνει είναι, αντιγράψει το κρυπτογραφημένο κείμενο στο πλαίσιο της εφαρμογής, να πατήσει Decrypt και να το διαβάσει.

Encrypto

8.

Κρυπτογραφήσετε αρχεία και φακέλους και σώστε τα στον υπολογιστή σας ή στείλτε τα μέσω e-mail, Dropbox, με USB stick ή οποιοδήποτε άλλο τρόπο ασφαλίζοντας τα με κρυπτογράφηση AES-256. Το Encrypto μπορεί να κρυπτογραφήσει οποιοδήποτε αρχείο ή φάκελο. 

Η χρήση του προγράμματος είναι εξαιρετικά απλή, αφού τρέξετε την εφαρμογή σύρτε μέσα στο μενού του προγράμματος το ή τα αρχεία που θέλετε να κρυπτογραφήσετε, εναλλακτικά, πατήστε add file για να προσθέτετε αρχεία για κρυπτογράφηση ή add folder για να προσθέσετε φακέλους. 

Από εκεί και μετά στην επόμενη καρτέλα προσθέστε ένα ισχυρό κωδικό πρόσβασης, ώστε να το ασφαλίσετε ακόμη καλύτερα και πατήστε στο κουμπί Encrypt για να ξεκινήσει η κρυπτογράφηση. Από εκεί και μετά πατήστε στο κουμπί Save As και σώστε το κρυπτογραφημένο αρχείο όπου επιθυμείτε.

Rohos Mini Drive

9.

Δωρεάν εφαρμογή που προστατεύει μια μονάδα flash USB δημιουργώντας ένα κρυφό και κρυπτογραφημένο διαμέρισμα στο δίσκο. Αν έχετε πολλά ιδιωτικά αρχεία στη μονάδα USB και θέλετε να τα κρατήσετε μυστικά, μπορείτε να τα προστατεύσετε με κωδικό πρόσβασης και ισχυρή κρυπτογράφηση χρησιμοποιώντας το Rohos Mini Drive. 

Προσφέρει επίσης ένα φορητό εργαλείο κρυπτογράφησης για εργασία με κρυπτογραφημένο διαμέρισμα σε οποιοδήποτε υπολογιστή. 

Ανιχνεύει αυτόματα τη μονάδα flash USB και ορίζει τις ιδιότητες για το κρυπτογραφημένο διαμέρισμα. Απλά πρέπει να δώσετε έναν κωδικό πρόσβασης για να την προστατεύσετε. Με ένα μόνο κλικ μπορείτε να αποθηκεύσετε το πρώτο σας αρχείο σε προστατευμένο τόμο. 

Η κρυπτογράφηση είναι αυτόματη και επί τόπου. Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση στο μυστικό σας δίσκο εισάγοντας τον σωστό κωδικό πρόσβασης. Οι ειδοποιήσεις δίσκου σας βοηθούν να γνωρίζετε πότε συνδέεται ή αποσυνδέεται το διαμέρισμα που έχει ασφαλιστεί. 

Με το φορητό πρόγραμμα περιήγησης δίσκων Rohos μπορείτε να εργαστείτε με ένα διαμέρισμα που προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης σε οποιοδήποτε υπολογιστή χωρίς δικαιώματα διαχειριστή ή με την εγκατάσταση πρόσθετου λογισμικού. Λειτουργεί σαν την εξερεύνηση των Windows, εμφανίζοντας φακέλους και αρχεία.

cryptsync Files

10.

Δωρεάν εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να συγχρονίσετε τα αρχεία σας σε ένα κρυπτογραφημένο φάκελο, είτε αυτός βρίσκεται στο τοπικό δίκτυο ή στο διαδίκτυο σε υπηρεσίες Cloud όπως είναι τα SkyDrive, GDrive Dropbox κ.λπ.. 

Μπορείτε να ρυθμίσετε πολλαπλά ζεύγη και να τα συγχρονίσετε έτσι ώστε να κρατήσετε ένα αντίγραφο τους σε μια μορφή που είναι κρυπτογραφημένη. Θα πρέπει να επιλέξετε το φάκελο προέλευσης που θέλετε να συγχρονίσετε, και ένα φάκελο προορισμού που θέλετε να συγχρονίσετε τα αρχεία σας. 

Θα πρέπει επίσης να δώσετε έναν κωδικό πρόσβασης για την κρυπτογράφηση. Είναι σημαντικό να θυμάστε τον κωδικό πρόσβασης γιατί αν τον χάσετε δεν θα είστε σε θέση να αποκρυπτογραφήσετε τα αρχεία σας αργότερα.

VeraCrypt

11.

Πρόκειται για το καλύτερο δωρεάν λογισμικό δημιουργίας και κρυπτογράφησης δίσκων από την IDRIX που βασίζεται στο TrueCrypt 7.1a. Προσθέτει βελτιωμένη ασφάλεια στους αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται για κρυπτογράφηση συστημάτων και διαμερισμάτων, γεγονός που την καθιστά ανοσοποιημένη στις νέες εξελίξεις στις επιθέσεις. 

Επιλύει επίσης πολλά προβλήματα ευπάθειας και ασφάλειας που εντοπίζονται στο TrueCrypt. Αυτή η ενισχυμένη ασφάλεια προσθέτει κάποια καθυστέρηση ΜΟΝΟ στο άνοιγμα των κρυπτογραφημένων διαμερισμάτων χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις στην επίδοση της εφαρμογής στη φάση της χρήσης. 

Ο τρόπος χρήσης του δε είναι πολύ απλός, και τον περιγράφουμε αναλυτικά παρακάτω. Πριν ξεκινήσετε, πατήστε Settings και επιλέξτε ελληνικό μενού.

OpenPuff

12.

Το OpenPuff είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο στεγανογραφίας, με μοναδικά χαρακτηριστικά που δεν θα βρείτε σε κανένα άλλο ελεύθερο ή εμπορικό λογισμικό. Eίναι 100% δωρεάν και κατάλληλο για μετάδοση δεδομένων εξαιρετικά ευαίσθητων. 

Επιπλέον, μπορείτε να αποκρύψετε αρχεία με μέγεθος έως και 256Mb. Ωστόσο, εκτός από την δυνατότητα της εφαρμογής να κρύβει αρχεία μέσα σε άλλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την αυθεντικότητα ενός αρχείου δίνοντας μας τη δυνατότητα να υπογράψουμε ψηφιακά ώστε να κατοχυρώσουμε ένα αρχείο που μας ανήκει.

Paranoia Text Encryption

13.

Η εφαρμογή κρυπτογράφησης κειμένου Paranoia κρατά τις σημειώσεις σας, τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μηνύματα κοινωνικής δικτύωσης και οποιοδήποτε άλλο κείμενο ασφαλές από τους snoopers, τους hackers και γενικώς από τους αδιάκριτους. Η εφαρμογή παρέχει πραγματική ασφάλεια δεδομένου ότι τα δεδομένα κρυπτογραφούνται χρησιμοποιώντας ισχυρούς αλγόριθμους κρυπτογράφησης. Για να κρυπτογραφήσετε ένα κείμενο πληκτρολογήστε τον κωδικό σας, επιλέξτε μέθοδο κρυπτογράφησης, αντιγράψτε και επικολλήστε ή πληκτρολογήστε το κείμενό σας μέσα στο μενού της εφαρμογής, και τέλος πατήστε Encrypt.

Encrypt Care

14.

Eύχρηστο και πλούσιο σε χαρακτηριστικά λογισμικό κρυπτογράφησης το οποίο επιτρέπει στον χρήστη να κρυπτογραφεί ή να αποκρυπτογραφεί κείμενα και να δημιουργεί, να επαληθεύει και να εξάγει checksum αρχείων. 

Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση κειμένου και μηνυμάτων, για κρυπτογράφηση και αποκρυπτογράφηση αρχείων - φωτογραφιών, εγγράφων, προγραμμάτων κλπ. και για δημιουργία και επαλήθευση του αθροίσματος ελέγχου κειμένων και αρχείων. 

Υποστηρίζει διάφορους αλγόριθμους (AES, Blowfish, CAST, DES, IDEA, RC2, RC4, ), διάφορα hashes (MD5, SHA-1, SHA-256, SHA-384, SHA-512) και περιλαμβάνει πλήρη υποστήριξη των windows.

Encoding Decoding Free

15.

Απλή γρήγορη και ισχυρή εφαρμογή, ο καλύτερος και ο πιο απλός τρόπος που υπάρχει για να κωδικοποιήσετε και να αποκωδικοποιήσετε οποιοδήποτε τύπο αρχείου και να κρύψετε ευαίσθητα δεδομένα που θέλετε να κρατήσετε μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Είναι ο καλύτερος ίσως τρόπος για να κωδικοποιήσουμε και να αποκωδικοποιήσουμε οποιοδήποτε τύπο αρχείου, αλλά θα έλεγα μάλλον μακράν και ο ευκολότερος. 

Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για κρύψετε όλα τα ευαίσθητα δεδομένα σας ή σημαντικά έγγραφα ή να τα κρατήσετε μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. 

Επιλέξτε απλά το αρχείο που θέλετε να κωδικοποιήσετε βάλτε ένα ισχυρό κωδικό και μέσα σε ελάχιστο χρόνο (ανάλογα βέβαια με το μέγεθος του αρχείου) το αρχείο σας θα κωδικοποιηθεί έτσι ώστε κανείς άλλος εκτός από εσάς ή οποιονδήποτε εξουσιοδοτημένο χρήστη από εσάς να μην μπορεί να το ανοίξει. 

Προσέξτε να μην ξεχάσετε τον κωδικό πρόσβασης, διαφορετικά δεν θα είστε σε θέση να αποκωδικοποιήσετε τα κρυπτογραφημένα αρχεία. 

Η νέα έκδοση δεν είναι συμβατή με παλαιότερες εκδόσεις 1.xx, έτσι ώστε πριν από τη χρήση του νέου προγράμματος συνιστάται να επανακτήσετε τα παλιά σας αρχεία με τις παλαιότερες εκδόσεις του Encoding Decoding και να τα επανακωδικοποιήσετε. .

Cryptomator

16.

Το Cryptomator είναι ένα απλό εργαλείο για την ψηφιακή σας αυτοάμυνα. Σας επιτρέπει να προστατεύετε τα δεδομένα σας στο cloud, μόνοι σας. Με το Cryptomator, το κλειδί για τα δεδομένα σας είναι στα χέρια σας αφού η εφαρμογή κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας γρήγορα και εύκολα. 

Στη συνέχεια, τα ανεβάζετε προστατευμένα στην αγαπημένη σας υπηρεσία cloud. Οι περισσότερες υπηρεσίες παροχής cloud κρυπτογραφούν δεδομένα μόνο κατά τη μετάδοση ή διατηρούν τα κλειδιά για αποκρυπτογράφηση για τον εαυτό τους. 

Αυτά τα κλειδιά μπορούν να κλαπούν, να αντιγραφούν ή να χρησιμοποιηθούν εσφαλμένα. Με το Cryptomator μόνο εσείς έχετε το κλειδί για τα δεδομένα σας . Σας επιτρέπει να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας από όλες τις συσκευές σας. 

Είναι απλό στη χρήση και ενσωματώνεται απρόσκοπτα μεταξύ των δεδομένων σας και του cloud. Η τεχνολογία του Cryptomator πληροί τα πιο πρόσφατα πρότυπα και κρυπτογραφεί αρχεία και ονόματα αρχείων με AES και μήκος κλειδιού 256 bit. 

Για να ξεκινήσετε με την εφαρμογή, εκχωρείτε έναν κωδικό πρόσβασης για ένα φάκελο (τον αποκαλούμε θυρίδα αποθήκευσης) μέσα στο cloud σας. 

Αυτό είναι όλο. Για να αποκτήσετε πρόσβαση στη θυρίδα αποθήκευσης, απλώς πληκτρολογήστε ξανά τον κωδικό πρόσβασης. Θα σας δοθεί μια εικονική κρυπτογραφημένη μονάδα δίσκου στην οποία μπορείτε να μετακινήσετε τα δεδομένα σας (ακριβώς όπως μια μονάδα flash USB). 

Κάθε φορά που αποθηκεύετε κάτι σε αυτήν τη μονάδα δίσκου, το Cryptomator θα κρυπτογραφεί αυτόματα τα δεδομένα. Η τεχνολογία πίσω από αυτό είναι state-of-the-art και κρυπτογραφεί τα αρχεία και τα ονόματα αρχείων με κρυπτογράφηση ασφαλείας AES και 256 bit που σημαίνει ότι κανείς δεν μπορεί να δεί τα δεδομένα σας.

AES Crypt

17.

Λογισμικό κρυπτογράφησης αρχείων διαθέσιμο για διάφορα λειτουργικά συστήματα που χρησιμοποιεί το βιομηχανικό πρότυπο Advanced Encryption Standard (AES) για την εύκολη και ασφαλή κρυπτογράφηση των αρχείων και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να το χρησιμοποιήσει. 

Το μόνο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι δεξί κλικ σε ένα αρχείο, να επιλέξτε AES κρυπτογράφηση ή AES Αποκρυπτογράφηση, να εισάγετε έναν κωδικό πρόσβασης, και το πρόγραμμα θα κάνει τα υπόλοιπα. 

Σε Mac, μπορείτε να σύρετε ένα αρχείο στο AES Crypt και να πληκτρολογήσετε τον απαιτούμενο κωδικό πρόσβασης. Χρησιμοποιώντας ένα ισχυρό αλγόριθμο κρυπτογράφησης 256-bit, μπορεί να εξασφαλίσει απόλυτη ασφάλεια για πιο ευαίσθητα αρχεία σας. 

Μόλις κρυπτογραφηθεί το αρχείο σας, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αφού είναι εντελώς άχρηστο για αυτόν που το κατέχει χωρίς τον κωδικό πρόσβασης. 

 Ωστόσο, επειδή ο κωδικός που θα πληκτρολογήσουμε είναι ύψιστης σημασίας (ανάλογα με την σπουδαιότητα του αρχείου ή των εγγράφων που θέλουμε να κρυπτογραφήσουμε) θα πρέπει να βάλετε κάποιο ισχυρό κωδικό πρόσβαση.

Wise Folder

18.

Δωρεάν πρόγραμμα με τη βοήθεια του οποίου μπορούμε να κρύψουμε τα δεδομένα μας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κρύψετε τα αρχεία και τους φακέλους σας στα τοπικά διαμερίσματα των σκληρών δίσκων ή σε αφαιρούμενες συσκευές. 

Η ασφάλεια που σας παρέχει είναι εξαιρετική αφού τα δεδομένα δεν μπορούν να προσεγγιστούν από άλλα προγράμματα ή από άλλα λειτουργικά συστήματα. Ο μόνος τρόπος για να έχετε πρόσβαση και εμφανίσετε τα δεδομένα είναι να εισάγετε τον έγκυρο κωδικό πρόσβασης και όπως καταλάβατε θα πρέπει να σημειώσετε κάπου τον κωδικό για να μην τον ξεχάσετε. 

Η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί για χρήση στο σπίτι μόνο και δεν συνιστάται για εμπορικές δραστηριότητες αυτού του τύπου που απαιτούν όπως είναι φυσικό ακόμη πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Σε πολλές περιπτώσεις, χρειάζεται να μοιραστείτε μια μονάδα USB με άλλους και ορισμένα λογικά αρχεία θα διαβαστούν από άλλους. 

Με το Wise Folder Hider, μπορείτε να αποκρύψετε και να προστατέψετε με κωδικό πρόσβασης, τα προσωπικά σας αρχεία και φακέλους στο USB stick με ένα κλικ. Ακόμη και αν το USB χαθεί, τα αρχεία σας δεν θα κλαπούν. 

Όταν χρησιμοποιείτε για πρώτη φορά το Wise Folder Hider, πρέπει να ρυθμίσετε έναν κωδικό πρόσβασης σύνδεσης. Μέσα στο πρόγραμμα, μπορείτε να ορίσετε έναν κωδικό πρόσβασης δεύτερου επιπέδου για κάθε αρχείο, φάκελο, μονάδα USB. 

Οποιοσδήποτε άλλος δεν μπορεί να απεγκαταστήσει το πρόγραμμα χωρίς κωδικό πρόσβασης σύνδεσης. Διαφορετικό από άλλα προγράμματα απόκρυψης φακέλων, όταν πρόκειται για την τροποποίηση ενός κρυφού αρχείου ή φακέλου, οι χρήστες δεν χρειάζεται να το αποκρύψουν, να το επεξεργαστούν και μετά να το αποκρύψουν ξανά. 

Ένα μόνο κλικ στο κουμπί 'Άνοιγμα' θα ανοίξει το κρυφό αρχείο ή φάκελο, ώστε να γίνει ορατό σε εσάς. Στη συνέχεια, μπορείτε να το επεξεργαστείτε ή να το τροποποιήσετε σαν να μην έχει κρυφτεί. Όταν ολοκληρώσετε την επεξεργασία, κλείστε το πρόγραμμα και το αρχείο ή ο φάκελος θα κρυφτεί ξανά αυτόματα, εξοικονομώντας επιπλέον βήματα.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!