AOMEI Image Deploy free : Εγκαταστήστε τα windows σε πολλούς υπολογιστές μέσω δικτύου



Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

AOMEI Image Deploy free : Εγκαταστήστε τα windows σε πολλούς υπολογιστές μέσω δικτύου

read

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος είναι ευκολότερος τρόπος για την ανάπτυξη της εικόνας ενός λειτουργικού συστήματος σε πολλούς υπολογιστές ταυτόχρονα αντί να επαναφέρετε ή να εγκαταστήσετε την εικόνα του συστήματος σε πολλούς υπολογιστές ένα προς ένα; Για παράδειγμα θα πρέπει να εγκατασταθούν τα windows σε 30 υπολογιστές συμπεριλαμβανομένου του λογισμικού, των επιδιορθώσεων, των οδηγών κ.ο.κ

Κάτι τέτοιο αν το κάνετε σε κάθε ένα υπολογιστή ξεχωριστά θα σας πάρει πολύ χρόνο. Το AOMEI Image Deploy σας προσφέρει μια απλή λύση που μεταφέρει την εικόνα του συστήματος σε δεκάδες υπολογιστές ταυτόχρονα. Πρόκειται στην ουσία για ένα δωρεάν λογισμικό ανάπτυξης και δημιουργίας κλωνοποίησης το οποίο υποστηρίζει την ανάπτυξη, αποκατάσταση μιας εικόνας σε πολλούς υπολογιστές μέσω δικτύου.

Η διαδικασία αποκατάστασης εμφανίζεται σε ποσοστό. Ο διακομιστής θα λάβει το ερώτημα αν η επαναφορά είναι επιτυχής ή όχι και μπορεί να διαχειριστεί όλους τους πελάτες σε απομακρυσμένες περιοχές. Αυτές οι δυνατότητες σάς επιτρέπουν απλώς να ακολουθήσετε τα βήματα ένα προς ένα βήμα για να ολοκληρώσετε την ανάπτυξη της διαδικασίας σε υπολογιστές-πελάτες στο ίδιο δίκτυο LAN.Διανέμει αυτόματα διαφορετικό όνομα υπολογιστή και διεύθυνση IP για τους υπολογιστές-πελάτες και βεβαιώνεται ότι μπορούν να συνδεθούν κανονικά στο δίκτυο μετά την είσοδο στο λειτουργικό σύστημα. 

Στην πραγματικότητα, μπορείτε να προεγκαταστήσετε το λογισμικό απομακρυσμένου ελέγχου στην εικόνα του συστήματος. Όταν οι υπολογιστές-πελάτες είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο, μπορείτε να πραγματοποιήσετε μεταγενέστερη λειτουργία σε υπολογιστές-πελάτες σε απομακρυσμένες περιοχές. Η τεχνική AOME Universal Restore υποστηρίζει την ανάπτυξη της εικόνας του συστήματος σε πολλούς υπολογιστές-πελάτες ακόμη και με διαφορετικό υλικό (για παράδειγμα διαφορετική CPU και μητρική πλακέτα) και εξασφαλίζει την κανονική εκκίνηση του συστήματος στους υπολογιστές-πελάτες μετά την εγκατάσταση.

Για να χρησιμοποιήστε το εργαλείο  θα πρέπει  πρώτα να μπείτε στο BIOS του κάθε ενός υπολογιστή ξεχωριστά και για να ρυθμίσετε τους υπολογιστές-πελάτες να εκκινήσουν από το δίκτυο. Υποστηρίζει την ανάπτυξη (αποκατάσταση ή κλωνοποίηση) εικόνας συστήματος ή εικόνας δίσκου συστήματος σε πολλούς υπολογιστές μέσω δικτύου σε τοπικό δίκτυο.

Η όλη διαδικασία όπως καταλαβαίνετε δεν ενδείκνυται για αρχάριους χρήστες, και μπορεί να φαίνεται δύσκολη ακόμη και για πιο προχωρημένους.  Ωστόσο, παρακάτω παραθέτω τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε, και φυσικά σας δίνω και τον σύνδεσμο ώστε να διαβάσετε τις πλήρεις οδηγίες από την ιστοσελίδα του του δημιουργού της εφαρμογής.

ΒΗΜΑΤΑ

1


Χρησιμοποιήστε το "Δημιουργία αυτόματης δημιουργίας Windows PE" ή "Δημιουργία χειροκίνητης εκκίνησης AOMEI Windows PE ISO" για να δημιουργήσετε αρχείο ISO PE ISO, το οποίο περιλαμβάνει το πρόγραμμα AOMEI Image Deploy. Επιλέξτε "Δημιουργία αυτόματης λειτουργίας Windows PE" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο", το πρόγραμμα θα δημιουργήσει αυτόματα το αρχείο Windows PE ISO στον κατάλογο εγκατάστασης αυτού του προγράμματος.

Επιλέξτε "Δημιουργία αυτόματης λειτουργίας Windows PE" και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο "Make WinPE", θα φέρετε τη διεπαφή όπου μπορείτε να δημιουργήσετε με το χέρι Windows PE ISO. Μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή "Προσθήκη προγραμμάτων οδήγησης" για να προσθέσετε προγράμματα οδήγησης συσκευών στο Windows PE ISO εάν χρειάζεται. Στη συνέχεια, ολοκληρώστε τη δημιουργία του Windows PE ISO βήμα προς βήμα. Όταν ολοκληρωθεί, επιστρέψτε στην κύρια διεπαφή και κάντε κλικ στο "Αναζήτηση" για να επιλέξετε το αρχείο ISO που δημιουργήθηκε.

2


Επιλέξτε "Ενεργοποίηση DHCP" αν χρειαστεί.

  Σημείωση (1)

Για να γίνει σωστά η εγκατάσταση θα πρέπει να υπάρχει  ένας μόνο διακομιστής DHCP  μέσα στο δίκτυο επειδή οι πολλοί διακομιστές DHCP θα οδηγήσουν σε κακή κατανομή της διεύθυνσης IP του υπολογιστή-πελάτη . "Ενεργοποίηση DHCP" είναι η ενσωματωμένη λειτουργία ρύθμισης διακομιστή DHCP.  Μόλις δείτε το μύνημα "Η υπηρεσία ξεκίνησε, περιμένει σύνδεση ", τότε μπορείτε να τρέξετε στους υπολογιστές-πελάτες .


 Σημείωση (2)

Οι υπολογιστές-πελάτες πρέπει να περιμένουν σε εκκίνηση μέχρι την προτροπή "Η υπηρεσία ξεκίνησε, περιμένοντας τη σύνδεση ...". Διαφορετικά,  δεν μπορούν να εκκινήσουν με επιτυχία. Για να εκκινήσετε τους υπολογιστές-πελάτες θα πρέπει  μέσα από το Bios να ορίσετε το Network Boot ως πρώτη συσκευή εκκίνησης ή να αφήσετε απευθείας τους υπολογιστές-πελάτες να εκκινήσουν από το δίκτυο. Εάν το BIOS σας είναι UEFI mode, θα πρέπει να ορίσετε "UEFI και Legacy" ή "Legacy Only" για την εκκίνηση των υπολογιστών-πελατών.

(Εάν το BIOS δεν υποστηρίζει UEFI, μπορείτε να αγνοήσετε το προηγούμενο βήμα λειτουργίας). Στη συνέχεια, περιμένετε όλους τους υπολογιστές-πελάτες να εκκινήσουν με επιτυχία και έπειτα ελέγξτε την επιλογή "Επιβεβαιώνω όλους τους υπολογιστές-πελάτες που χρειάζονται να είναι διαθέσιμοι στο δίκτυο "και κάντε κλικ στο κουμπί" Επόμενο "για να εισέλθετε στη σελίδα ρυθμίσεων επαναφοράς.


3


Στην επιλογή "Επιλογή εφεδρικού αρχείου εφεδρείας" μπορείτε να επιλέξετε μόνο το αρχείο εικόνας ή το αρχείο εικόνας δίσκου που δημιουργήθηκε από το AOMEI Backupper με όνομα αρχείου ".adi" στο φάκελο Shared Network ή NAS. Κάντε κλικ στην επιλογή "Αναζήτηση" για να ανοίξετε τη σελίδα για να επιλέξετε μια εικόνα και κάντε κλικ στην επιλογή "Προσθήκη συσκευής κοινής χρήσης ή NAS" για να προσθέσετε τον κατάλογο κοινής χρήσης δικτύου ή τον κατάλογο κοινής χρήσης NAS και και επιλέξτε το αρχείο εικόνας ή το αρχείο εικόνας δίσκου με όνομα αρχείου " εκεί.



4


"Επιλογή υπολογιστών-πελατών": επιλέξτε τους υπολογιστές-πελάτες από τη λίστα. "Αριθμός δίσκου προορισμού": καθορίστε ποιος δίσκος του υπολογιστή-πελάτη πρέπει να αναπτύξει η εικόνα (ο αριθμός δίσκου ξεκινά από το 0-256)."Εκτεταμένοι υπολογιστές": καθορίστε τον αριθμό των υπολογιστών-πελατών που θα αποκατασταθούν ή θα αναπτυχθούν ταυτόχρονα, τουλάχιστον 1 και τουλάχιστον το 3.



 Σημείωση  (3)

Η επαναφορά, ανάπτυξη θα διαγράψει όλα τα διαμερίσματα στο δίσκο προορισμού, οπότε βεβαιωθείτε ότι οι καθορισμένοι αριθμοί δίσκων είναι οι ίδιοι με τους δίσκους που χρειάζονται επαναφορά στους υπολογιστές-πελάτες. Γενικά, εάν ο υπολογιστής-πελάτης έχει μόνο ένα δίσκο, τότε ο αριθμός του δίσκου είναι "0". Τα δεδομένα προέλευσης μεταφέρονται μέσω του δικτύου, έτσι ώστε αν αυξάνεται η πίεση του δικτύου εάν οι "αναπτυσσόμενοι υπολογιστές" είναι ρυθμισμένοι σε υπερβολικά υψηλά επίπεδα, πράγμα που θα επιβραδύνει επίσης την ταχύτητα μεταφοράς και την ταχύτητα αποκατάστασης - ανάπτυξης. 

Επομένως, πρέπει να ορίσετε τον κατάλληλο αριθμό με βάση τις συσκευές υλικού, όπως κάρτα δικτύου και καλώδιο δικτύου. Ο προτεινόμενος αριθμός είναι 5. Αν το AOMEI Image Deploy Free είναι εγκατεστημένο στο Server , μπορούν να επιλεγούν μόνο 20 υπολογιστές κατ 'ανώτατο όριο. εάν το AOMEI Image Deploy Free είναι εγκατεστημένο στο λειτουργικό σύστημα PC, μπορεί να επιλεγεί ένας απεριόριστος αριθμός υπολογιστών. 

5


Επιλέξτε "Ρύθμιση" για να διαμορφώσετε τις ρυθμίσεις επαναφοράς. "Ορισμός ονόματος υπολογιστή": ορίστε το όνομα του υπολογιστή-πελάτη μετά την επαναφορά / ανάπτυξη."Ρύθμιση IP": Ρυθμίστε τη διεύθυνση IP και το διακομιστή DNS του υπολογιστή-πελάτη μετά την επαναφορά / ανάπτυξη.Το όνομα και η διεύθυνση IP των υπολογιστών-πελατών μπορούν να οριστούν γρήγορα ως η απόφασή σας."Universal Restore": ορίστε αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε την "Universal Restore" για να συνεχίσετε την επαναφορά ή όχι.

Εάν το υλικό των υπολογιστών-πελατών, όπως η CPU, η μητρική πλακέτα, δεν είναι το ίδιο με τον υπολογιστή προέλευσης στο αρχείο εικόνας συστήματος, επιλέξτε "Universal Restore" που υποστηρίζει την επαναφορά - ανάπτυξη εικόνας σε έναν υπολογιστή με ανόμοιογενές υλικό.  Σημείωση: Κατά τη ρύθμιση του ονόματος υπολογιστή και της διεύθυνσης IP, προσπαθήστε να αποφύγετε να ορίσετε το όνομα του υπολογιστή και τη διεύθυνση IP που έχετε ήδη χρησιμοποιήσει με το LAN. Το "Set IP" και το "Universal Restore" είναι διαθέσιμα μόνο στην τεχνική έκδοση της AOMEI Image Deploy.


6. Κάντε κλικ στο κουμπί "Εκκίνηση ανάπτυξης" για να μπείτε στη σελίδα για να συνεχίσετε την επαναφορά / ανάπτυξη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το "Shut Down PC" ή "Restart PC" για να ρυθμίσετε εάν θα τερματίσετε τον υπολογιστή ή θα τον επανεκκινήσετε μετά την επαναφορά του υπολογιστή-πελάτη. Μπορείτε να ελέγξετε την ανάπτυξη / αποκατάσταση της προόδου από εδώ. Οι αναπτυγμένοι υπολογιστές-πελάτες μπορούν κανονικά να φορτώσουν το σύστημα.

Διαβάστε τον πλήρη οδηγό εγκατάστασης εδώ

Να επισημάνουμε ότι η ανωτέρω παρουσίαση είναι ενδεικτική και για την πλήρη ενημέρωσή σας θα πρέπει να διαβάσετε τον πλήρη οδηγό εγκατάστασης, όπως καταλαβαίνεται είναι μία εφαρμογή για ΄΄δυνατούς΄΄- προχωρημένους χρήστες. Τέλος, εκτός της παρούσης εφαρμογής είναι απαραίτητο να έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας και το  AOMEI Backupper
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή AOMEI Image Deploy free

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!