PIXresizer : Μετατρέψετε τις φωτογραφίες σας σε μικρότερα μεγέθη



Παρασκευή 15 Μαΐου 2020

PIXresizer : Μετατρέψετε τις φωτογραφίες σας σε μικρότερα μεγέθη

read

Θα σας έχει τύχει πολλές φορές φορές να θέλετε να μετατρέψετε τις φωτογραφίες σας σε κάποια συγκεκριμένα μικρότερα μεγέθη, αλλά δεν ξέρετε τον τρόπο ή ποιο μπορεί να είναι το κατάλληλο πρόγραμμα γι΄αυτό το σκοπό. Το PIXresizer πιστεύω ότι ανταποκρίνεται απόλυτα στα ερωτήματα αυτού του τύπου και μας βοηθήσει ώστε να αλλάξουμε απλά και γρήγορα το μέγεθος στις φωτογραφίες μας ώστε να μπορούμε να τις διαχειρισθούμε καλύτερα και ευκολότερα ιδιαίτερα δε αν θέλουμε να τις ανεβάσουμε στο internet ή να τις επισυνάψουμε στις επικοινωνίες μας ( e-mails). Το δυνατό σημείο της εφαρμογής που κάνει και τη διαφορά είναι η μαζική επεξεργασία-μετατροπή φωτογραφιών αφού με πολύ απλές ρυθμίσεις και γρήγορα μας δίνεται η δυνατότητα να μετατρέψουμε μεγάλα μεγέθη αρχείων (για παράδειγμα φωτογραφίες από φωτογραφικές μηχανές) σε κλασικές διαστάσεις εύκολα διαχειρίσιμες. 

Όπως βλέπετε υπάρχουν δύο επιλογές, η επιλογή Work with one file και work multiple files. Επιλέγοντας το πρώτο μπορούμε να επεξεργασθούμε τις φωτογραφίες μας μία μία ξεχωριστά, μέσα από το κλασικό τυποποιημένο μενού του προγράμματος που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία και να τις σώσουμε σε κάποιο από τα φορματ εικόνας που διαθέτει : Αυτό όμως που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η μαζική μετατροπή των φωτογραφιών που θα την βρούμε στη δεύτερη επιλογή (work multiple files):



  • Αφού επιλέξουμε τον φάκελο με τις φωτογραφίες που θέλουμε να μετατρέψουμε.
  • Καθορίζουμε σε ποιο φάκελο θέλουμε να αποθηκευτούν.
  • Επιλέγουμε το μέγεθος τους από την επιλογή set the size of the larger dimension.
  • Επιλέγουμε το φορμάτ που θέλουμε να έχουν οι εικόνες μετά την μετατροπή τους και τέλος ,
  • Πατάμε στην επιλογή Savepictures. Η όλη διαδικασία είναι αρκετά γρήγορη και δεν πρόκειται να πάρει πολύ χρόνο (μερικά δευτερόλεπτα) 

  • Ασφαλώς ο χρόνος μπορεί να είναι λίγο διαφορετικός αν για παράδειγμα μετατρέπουμε εκατοντάδες φωτογραφίες με πολύ μεγάλο μέγεθος, όμως ακόμα και έτσι σε ένα σύγχρονο υπολογιστή δεν θα σας πάρει πολύ χρόνο.

    Author's Website:
    ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows

    ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


    Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!