Οι 12 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για προστασία από ιούς



Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024

Οι 12 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για προστασία από ιούς

read

Υπάρχουν στιγμές που είτε γιατί δεν έχουμε στην διάθεσή μας εκείνη τη στιγμή διαθέσιμο κάποιο antivirus και έχουμε μολυνθεί, είτε γιατί θέλουμε να σιγουρευτούμε αν κάποιο αρχείο μας είτε μολυσμένο με ιούς αναζητούμε και μία δεύτερη γνώμη και πολλές φορές καταφεύγουμε σε διάφορες online ή offline υπηρεσίες προστασίας. 
Mε βάση αυτή την παραδοχή, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε μία επιλογή από προγράμματα προστασίας που μπορεί να μας φανούν πολύ χρήσιμα τη δεδομένη στιγμή είτε γιατί επιθυμούμε να σκανάρουμε τον υπολογιστή μας για κακόβουλα προγράμματα είτε γιατί υποψιαζόμαστε ότι κάποιο ή κάποια αρχεία μας είναι μολυσμένα




Trend Micro Anti-Threat Toolkit

1.

Πακέτο εργαλείων ασφαλείας που μπορεί να αναλύσει τον υπολογιστή σας, προκειμένου να εντοπίσει ιούς και άλλους τύπους απειλών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργικότητα του. Χωρίς την κατάλληλη προστασία ιδιαίτερα σε πραγματικό χρόνο, από μια αξιόπιστη λύση ασφάλειας τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας, είναι διαρκή κίνδυνο, ειδικά αν είστε ενεργός χρήστης του Διαδικτύου. 


ESET Online Scanner

2.

Εντοπίστε και αφαιρέστε κακόβουλο κώδικα στον υπολογιστή σας με ένα πανίσχυρο και απλό στη χρήση εργαλείο που χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία όπως τα ESET Smart Security και ESET NOD32 Antivirus απλά μέσω του browser σας. Υποστηρίζονται, Internet Explorer, Safari, Firefox, Chrome, Opera. Επιλέξτε συγκεκριμένα αρχεία ή φακέλους για γρήγορο έλεγχο ύποπτων αντικειμένων, με την τεχνολογία Anti-Stealth, εντοπίστε και καθαρίστε αυτόματα κρυμμένες απειλές από το σύστημά σας με την τεχνολογία anti-rootkit της ESET, η οποία είναι βασισμένη στις λειτουργίες των προγραμμάτων ESET Smart Security και ESET NOD32.

VirusTotal

3.

Το VirusTotal.com είναι μια δωρεάν online υπηρεσία ανίχνευσης που ελέγχει ύποπτα αρχεία χρησιμοποιώντας 40 + Anti-virus εφαρμογές. Διευκολύνει τη γρήγορη ανίχνευση των ιών, worms, trojans, όλων των ειδών malware και παρέχει αξιόπιστα αποτελέσματα πρόληψη τυχόν ψευδών θετικών περιπτώσεων. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εκτός από μεμονωμένα αρχεία που μπορούμε να υποβάλουμε για ανάλυση είναι δυνατότητα του να ελέγχει και να αξιολογεί από πλευρά ασφαλείας ιστοσελίδες, και ip address. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να ελέγξουμε την ασφάλεια μίας ιστοσελίδας και να δούμε τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να κρύβει αν την επισκεφθούμε.

F-SecureOnlineScanner

4.

Κακόβουλα προγράμματα όπως malware, spyware, ιοί και Trojans, όχι μόνο μπορούν να επηρεάσουν τον υπολογιστή σας και την απόδοση του στο Internet επιβραδύνοντας την ταχύτητα και προκαλώντας εν γένει και πολλά άλλα προβλήματα στη λειτουργία του, αλλά αποτελούν κυρίως μία μεγάλη, εν δυνάμει απειλή για την ιδιωτικότητά σας, και όχι μόνο, αφού κινδυνεύετε και από πιθανή κλοπή κωδικών πρόσβασης, τραπεζικών λογαριασμών, πιστωτικών καρτών, λογαριασμών κοινωνικών δικτύων, και άλλων προσωπικών σας δεδομένων. 



X-Sec Malware Scanner

5.

Το X-Sec Antivirus, είναι ένα δωρεάν, φορητό λογισμικό, που έχεi σχεδιαστεί, για διευκολύνει τον χρήστη ώστε να εντοπίζει και να αφαιρεί κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή του. Αποτελείται, από ένα απλό περιβάλλον εργασίας με τέσσερις βασικές καρτέλες. Ανεξάρτητα από το αν είστε αρχάριος ή προχωρημένος χρήστης, είναι βέβαιο ότι θα διαπιστώσετε ότι η εργασία με το X-Sec Antivirus δεν είναι καθόλου δύσκολη.  Η καρτέλα ρυθμίσεις, σας παρέχει μια ευρεία γκάμα επιλογών για την τροποποίηση της γενικής συμπεριφοράς της εφαρμογής. Εκτός από τις βασικές διαθέσιμες επιλογές εντοπισμού κακόβουλου λογισμικού, έχετε επίσης τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα αρχεία καταγραφής, την ευρετική ανάλυση τη μηχανή cloud, καθώς και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων σε καραντίνα πριν από την αφαίρεση. Ωστόσο, θα να σημειώσουμε, ότι δεν διαθέτει προστασία σε πραγματικό χρόνο.

McAfee Stinger

6.

Το McAfee Stinger είναι ένα αυτόνομο βοηθητικό πρόγραμμα που χρησιμοποιείται για να εντοπίζει και να απομακρύνει συγκεκριμένους ιούς. Δεν είναι υποκατάστατο για την πλήρη προστασία από ιούς, αλλά μάλλον ένα εργαλείο για να βοηθήσει τους διαχειριστές και τους χρήστες που ασχολούνται με ένα μολυσμένο σύστημα, χρησιμοποιεί τεχνολογία επόμενης γενιάς μηχανή ελέγχου, συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας σάρωσης, με ψηφιακή υπογραφή DAT αρχείων. Ανιχνεύει και απομακρύνει τις απειλές που εντοπίστηκαν. 


eScanAV Anti-Virus Toolkit

7.
ΔΩΡΕΑΝ εργαλείο που σας επιτρέπει να σαρώσετε και να καθαρίσετε Ιούς, Spyware, Adware και οποιοδήποτε άλλο κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να έχει μολύνει τον υπολογιστή σας.  Το Εργαλείο αντιμετώπισης ιών Anti-Virus (MWAV) του eScanAV δεν απαιτεί εγκατάσταση και μπορεί να εκτελεστεί απευθείας από οπουδήποτε, στον υπολογιστή σας, στο Drive USB ή σε ένα CD ROM. Μπορεί επίσης να εκτελεστεί ακόμη και αν έχετε ήδη εγκατεστημένο άλλο λογισμικό Anti-Virus στον υπολογιστή σας. 

Επίσης, το eScanAV Anti-Virus Toolkit (MWAV) ενημερώνεται καθημερινά με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για την ανίχνευση του spyware και adware που κυκλοφόρησε πρόσφατα, καθώς ο μηχανισμός βελτιώνεται συνεχώς για πιο γρήγορες και ευφυείς ανιχνεύσεις. Πρέπει να το τρέξετε με δικαιώματα διαχειριστή.

Sophos Scan & Clean

8.

Έχετε μολυνθεί με κάποιο ιό; Είστε σίγουροι για το αν το υφιστάμενο λογισμικό προστασίας από ιούς μπορεί να τον ανιχνεύσει και να τον αφαιρέσει; Το Sophos Virus Removal Tool μπορεί να σας βοηθήσει. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής ανιχνεύει όλους τους τύπους κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή-συμπεριλαμβανομένων των ιών, spyware, rootkits και Conficker.  Η εφαρμογή έχει άμεση πρόσβαση στα δεδομένα του ιού από την SophosLabs ενός παγκόσμιου δικτύου έρευνας απειλών από το κακόβουλο λογισμικό διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι ακόμη και οι πολύ πρόσφατοι ιοί θα ανιχνευθούν και θα αφαιρεθούν. Μπορεί να λειτουργεί παράλληλα με το αγαπημένο σας antivirus χωρίς να υπάρξει πρόβλημα διένεξης. 

Κατεβάστε το, εγκαταστήστε το και εκτελέστε το πρόγραμμα από το εικονίδιο της εφαρμογής στην επιφάνεια εργασίας σας. Το πρόγραμμα θα κατεβάσει την τελευταία ενημέρωση από τη βάση δεδομένων της εφαρμογής Κάντε τώρα διπλό κλικ και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη σάρωσης για να ελέγξει τον υπολογιστή σας και να απομακρύνει τυχόν ιούς που βρει.


Emergency Kit Scanner

9.

Θαυμάσιο λογισμικό που θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας από από rootkits, bots, spyware adware, ιούς, worms, trojans, dialers, keyloggers και άλλα κακόβουλα προγράμματα. Είτε απλά σερφάρετε στο διαδίκτυο ή ακόμη και αν είστε έμπειρος χρήστης το Emsisoft Emergency Kit θα βοηθήσει να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα. 

Η ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού είναι η καλύτερη επιλογή για τους περισσότερους χρήστες, επειδή είναι βελτιστοποιημένη για να σαρώσετε τοποθεσίες όπου συνήθως προσβάλλεται κακόβουλο πρόγραμμα. Ωστόσο, εάν θέλετε να είστε απόλυτα λεπτομερείς και να βρείτε επίσης αδρανή αρχεία κακόβουλης λειτουργίας ή εάν πρόκειται για πρώτη φορά να σαρώστε τον υπολογιστή σας, συνιστούμε να κάνετε μια προσαρμοσμένη σάρωση. 

Από προεπιλογή, θα σαρώσει ολόκληρο το περιεχόμενο του υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων τοπικών μονάδων δίσκου. Αυτή η σάρωση είναι επίσης χρήσιμη εάν θέλετε να διαμορφώσετε τις δικές σας ρυθμίσεις σάρωσης, να σαρώσετε πρόσθετες μονάδες δίσκου για κακόβουλο λογισμικό ή να αποκλείσετε ορισμένους φακέλους.

Norton Power Eraser

10.


Το Norton Power Eraser είναι ένα μικρό φορητό εργαλείο που θα προσπαθήσει να ανιχνεύσει και να καταργήσει κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας. Ο τρόπος λειτουργίας των προγραμμάτων προστασίας από ιούς είναι γενικά επιφυλακτικός, σχετικά με το τι αφαιρούν από ένα υπολογιστή και αυτό βέβαια έχει νόημα, φυσικά δεν θέλει κανείς να απενεργοποιήσει το antivirus του ένα χρήσιμο και ασφαλές πρόγραμμα επειδή το έχει εκλάβει εσφαλμένα ως κακόβουλο. Το πρόγραμμα λειτουργεί λίγο διαφορετικά από τα συνηθισμένα και χρησιμοποιεί ΄΄επιθετικές΄΄ μεθόδους ώστε να βρει και να αφαιρέσει το κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας. 



S.O.S. Security Suite

11.

Δωρεάν, φιλική προς το χρήστη εφαρμογή που σας βοηθά να απαλλαγείτε από κακόβουλα προγράμματα, Adware και Spyware ώστε να αποτρέψετε τη μόλυνση του υπολογιστή σας. Σε αυτό, υπάρχει επίσης ένα στοιχείο ανίχνευσης ελαττωμάτων υλικού και ασφάλειας και βελτιστοποίησης συστήματος. 

Όλες αυτές οι λειτουργίες σας σημαίνουν τα αρχικά της εφαρμογής, για ένα ασφαλέστερο και ταχύτερο σύστημα. Το μενού της εφαρμογής είναι αρκετά απλό, αλλά θα πρέπει ίσως να επισκεφθείτε τις σελίδες βοήθειας για να μάθετε πώς λειτουργεί πλήρως η εφαρμογή. 

Η σουίτα ασφαλείας παρέχεται είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς διαφημίσεις, χωρίς bundleware, και προφανώς, χωρίς κανένα spyware. Αυτή η εφαρμογή είναι ο διάδοχος του Ultra Adware Killer και οι χρήστες μπορεί πλέον να στηρίζονται σε αυτό το βελτιωμένο εργαλείο. Ο δε προκάτοχό του το Ultra Adware Killer θα συνεχίσει να ενημερώνεται για λίγο ακόμη χρονικό διάστημα.

AsmwSoft Anti Malware

12.

Το AsmwSoft Anti Malware είναι ένα απολύτως δωρεάν λογισμικό που θα προστατεύσει τον υπολογιστή σας από κακόβουλες απειλές, κακόβουλο λογισμικό, λογισμικό υποκλοπής spyware, trojans, keyloggers, εντοπίζει και αφαιρεί κακόβουλες απειλές απειλές όπως Malware, Spyware, Adware, Trojans, Worms, Hijackers και πολλά άλλα. Θέτει σε καραντίνα πιθανές απειλές και τις αφαιρεί εντελώς. μπορείτε ωστόσο να επαναφέρετε αρχεία που είναι σε καραντίνα, αν δεν είναι επιβλαβή.  Δεν καταλαμβάνει πολλή μνήμη ή επεξεργαστική ισχύ και μπορεί να λειτουργήσει παράλληλα με οποιοδήποτε antivirus.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!