26 Φεβρουαρίου 2017

7 δωρεάν online εφαρμογές ελέγχου του υπολογιστή σας από τους ιούςΠολλές φορές είτε γιατί δεν έχουμε στην διάθεσή μας εκείνη τη στιγμή κάποιο antivirus και έχουμε μολυνθεί, είτε γιατί θέλουμε να σιγουρευτούμε αν κάποιο αρχείο μας είναι μολυσμένο με ιούς αναζητούμε και μία δεύτερη γνώμη και πολλές φορές καταφεύγουμε σε διάφορες online υπηρεσίες προστασίας. Mε βάση αυτή την παραδοχή, συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε 7 από τα καλύτερα online προγράμματα προστασίας που μπορεί να μας φανούν πολύ χρήσιμα τη δεδομένη στιγμή είτε γιατί επιθυμούμε να σκανάρουμε τον υπολογιστή μας για κακόβουλα προγράμματα είτε γιατί υποψιαζόμαστε ότι κάποιο ή κάποια αρχεία μας είναι μολυσμένα.
1

- Εντοπίστε και αφαιρέστε κακόβουλο κώδικα στον υπολογιστή σας με ένα πανίσχυρο και απλό στη χρήση εργαλείο που χρησιμοποιεί την ίδια τεχνολογία όπως τα ESET Smart Security και ESET NOD32 Antivirus απλά μέσω του browser σας. Υποστηρίζονται, Internet Explorer, Safari, Firefox, Chrome, Opera. Επιλέξτε συγκεκριμένα αρχεία ή φακέλους για γρήγορο έλεγχο ύποπτων αντικειμένων, με την τεχνολογία Anti-Stealth, εντοπίστε και καθαρίστε αυτόματα κρυμμένες απειλές από το σύστημά σας με την τεχνολογία anti-rootkit της ESET, η οποία είναι βασισμένη στις λειτουργίες των προγραμμάτων ESET Smart Security και ESET NOD32. Διαγράψτε ή βάλτε σε καραντίνα μολυσμένα αρχεία σε έναν συγκεκριμένο φάκελο, έτσι ώστε να μην αποτελούν απειλή για το σύστημά σας, ενώ επίσης, είναι σε θέση να ανακτηθούν. Χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες υπογραφές, αλλά και τους εξελιγμένους ευρετικούς αλγορίθμους εντοπισμού του εργαστηρίου απειλών της ESET και μπορείτε να ελέγξτε συμπιεσμένα αρχεία ώστε να ανακαλύψτε κρυφό κακόβουλο κώδικα. Το Online Scanner της ESET προσφέρει τα παρακάτω σημαντικά οφέλη για τον υπολογιστή σας  και μάλιστα εντελώς δωρεάν!

- Το  Online Scanner της ESET προσφέρει τα παρακάτω σημαντικά οφέλη για τον υπολογιστή σας - και μάλιστα εντελώς δωρεάν! Ενεργοποίηση με ένα κλικ One-Click Activation – Εξετάστε τον υπολογιστή σας με ένα απλό κλικ χωρίς να χρειάζεται να πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε εγγραφή. Εκτενής Εντοπισμός Malware – Ανακαλύψτε τόσο γνωστούς, όσο και άγνωστους ιούς, worms, Trojans, spyware, phishing και άλλες απειλές του Internet. Πάντα ενημερωμένο – Χρησιμοποιεί τις πιο πρόσφατες υπογραφές, αλλά και τους εξελιγμένους ευρετικούς αλγορίθμους εντοπισμού του Εργαστηρίου Απειλών της ESET. Σε βάθος έλεγχος – Ελέγξτε συμπιεσμένα αρχεία και ανακαλύψτε κρυφό κακόβουλο κώδικα. 

- Ο τρόπος χρήσης του είναι αρκετά απλός κατεβάστε από την ιστοσελίδα το αρχείο esetsmartinstaller και τρέξτε το και μόλις ολοκληρωθεί η ενημέρωση των υπογραφών-ενημερώσεων είστε έτοιμοι πλέον να σκανάρετε τον υπολογιστή σας για κακόβουλα προγράμματα. Στην περίπτωση που θέλετε να ψάξετε κάποιο συγκεκριμένο αρχείο,  φάκελο, συσκευή ή σκληρό δίσκο επιλέξτε advanced settings και  καθορίστε το  μέσα από την επιλογή Current scan targets 
2

- Πακέτο εργαλείων ασφαλείας που μπορεί να αναλύσει τον υπολογιστή σας, προκειμένου να εντοπίσει ιούς και άλλους τύπους απειλών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργικότητα του. Χωρίς την κατάλληλη προστασία ιδιαίτερα σε πραγματικό χρόνο, από μια αξιόπιστη λύση ασφάλειας τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας,  είναι διαρκή  κίνδυνο, ειδικά αν είστε ενεργός χρήστης του Διαδικτύου. Το Trend Micro Anti-Threat Toolkit είναι μία αποτελεσματική λύση προστασίας που  έχει ως στόχο να εντοπίσει γρήγορα ιούς και άλλα είδη κακόβουλου λογισμικού που βρίσκονται στον υπολογιστή σας, βοηθώντας σας  παράλληλα να τα καταργήσετε  με ένα μόνο κλικ. Η εργαλειοθήκη αποτελείται από πολλαπλούς εγκαταστάτες, συμπεριλαμβανομένων των online και offline. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, το πρώτο είναι αφιερωμένο σε υπολογιστές που είναι συνδεδεμένοι στο Internet, ενώ η δεύτερη μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση απουσίας σύνδεσης στο Internet. Περιλαμβάνει επίσης μια απλή εφαρμογή γραμμής εντολών που μπορεί να αναλύσει το σύστημα σας με κάθε λεπτομέρεια για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μια έκθεση ώστε μπορείτε να υποβάλετε στην τεχνική υποστήριξη της Trend Micro για ανάλυση.

 Μπορείτε να σαρώσετε και να καθαρίσετε τον υπολογιστή σας από τις τις ακόλουθες λοιμώξεις: Γενική μόλυνση από malware, μόλυνση του Master Boot Record, μόλυνση από CIDOX -RODNIX, μόλυνση από rootkit, μόλυνση Zbot, μόλυνση από Cryptolocker. Για να κατεβάσετε την εφαρμογή κάντε κλικ στην επιλογή  Expand All  και επιλέξτε  να κατεβάσετε την εφαρμογή που σας ταιριάζει.

Τρόποι σάρωσης:
  1. Γρήγορη σάρωση :  Στοχεύει τις πιο σημαντικές περιοχές του συστήματος.
  2. Πλήρης σάρωση  :  Αναλύει το σύνολο των δεδομένων του υπολογιστή σας.
  3. Προσαρμοσμένη σάρωση :  Σας επιτρέπει να επιλέξετε συγκεκριμένη περιοχή για  επεξεργασία.
3
- Το Avira online virus scanner είναι μία δωρεάν διαδικτυακή υπηρεσία ασφαλείας με την βοήθεια της οποίας μπορούμε να ανεβάσουμε οποιοδήποτε αρχείο θεωρούμε ύποπτο ώστε να εξακριβώσουμε την ασφάλεια του. Εάν υπάρχουν ύποπτα αρχεία που  περιέχουν κακόβουλο λογισμικό και είναι άγνωστα αυτή τη στιγμή, η εφαρμογή θα ενημερώσει τη βάση δεδομένων και μετά από αυτό θα είμαστε σε θέση να το ανιχνεύσουμε και εφόσον είναι  εφικτό να το αφαιρέσουμε. Ωστόσο αν πιστεύετε ότι σαρωτής εντόπισε ένα καθαρό αρχείο κατά λάθος, τσεκάρετε ο κουτάκι "Υποψία για ψευδώς θετικά". Σημειώστε ότι ύποπτα αρχεία και ψευδώς θετικά αποτελέσματα θα πρέπει να φορτωθούν ξεχωριστά. Εναλλακτικά Εναλλακτικά μπορείτε να στείλετε ύποπτα αρχεία μέσω e-mail στο virus@avira.com, βεβαιωθείτε ωστόσο ότι έχετε συμπιέσει τα αρχεία χρησιμοποιώντας κάποιο πρόγραμμα συμπίεσης όπως το 7-Zip ή το WinRAR.
4


- Το VirusTotal.com μια δωρεάν online υπηρεσία ανίχνευσης που ελέγχει ύποπτα αρχεία χρησιμοποιώντας 40 + Anti-virus εφαρμογές. Διευκολύνει τη γρήγορη ανίχνευση των ιών, worms, trojans, όλων των ειδών malware και παρέχει αξιόπιστα αποτελέσματα πρόληψη τυχόν ψευδών θετικών περιπτώσων. Ειναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εκτός από μεμονωμένα αρχεία που μπορούμε να υποβάλουμε για ανάλυση είναι δυνατότητα του να ελέγχει και να αξιολογεί από πλευρά ασφαλείας ιστοσελίδες, και ip address. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να ελέγξουμε την ασφάλεια μίας ιστοσελίδας και να δούμε τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να κρύβει αν την επισκεφθούμε.

- Ο τρόπος λειτουργίας του είναι πολύ απλός, αφού επισκεφθείτε το VirusTotal.com και εφόσον θέλετε να ελέγξετε αν ένα ή περισσότερα αρχεία περιέχουν ιούς επιλέξτε το πεδίο files και πατήστε στο κουμπί choose file για να ανεβάσετε τα αρχεία σας, αμέσως μετά πατήστε το κουμπί scan it και περιμένετε λίγο μέχρι η εφαρμογή να τα σκανάρει και να τα αξιολογήσει. Ο τρόπος ελέγχου μία ιστοσελίδας ή οποιαδήποτε url είναι ακριβώς ο ίδιος με τον προηγούμενο με την διαφορά ότι για τον έλεγχο θα πρέπει να επιλέξετε το πεδίο URL ή στο πεδίο αναζήτηση να γράψετε το όνομα της ιστοσελίδας ή την IP που θέλετε να ελέγξετε και πατήστε στο κουμπί scanit για να ξεκινήσει ο έλεγχος. Αν ο ιστότοπος έχει ελεγχθεί πρόσφατα θα σας εμφανίσει ένα μικρό πλαίσιο όπου θα σας αναφέρει το χρόνο ελέγχου, από εκεί και πέρα πατήστε στο κουμπί view last analysis για να δείτε τα αποτελέσματα του ελέγχου ή στο κουμπί Reanalyze για να τον υποβάλετε πάλι σε ανάλυση. Όπως θα δείτε τα αποτελέσματα εμφανίζονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όπου και μπορείτε να τα δείτε πλέον αναλυτικά. 
5

- Πρόκειται για μία μια δωρεάν online υπηρεσία σάρωσης ισχυρή και ευέλικτη για την ανίχνευση και την πρόληψη κακόβουλου λογισμικού από γνωστές και άγνωστες απειλές. Καμία μεμονωμένη μηχανή anti-malware δεν μας παρέχει εγγύηση 100%, χρησιμοποιώντας όμως με  πολλαπλές μηχανές anti-malware όχι μόνο ανεβαίνει το ποσοστό επιτυχίας αλλά έχετε και μία πληρέστερη εικόνα για τις απειλές αυτές. Η τεχνολογία multi-σάρωσης OPSWAT βελτιστοποιεί τη λειτουργία των antivirus που περιλαμβάνονται σε αυτήν την online μηχανή ώστε να η σάρωση να είναι γρήγορη και ακριβής.
6

- Κακόβουλα προγράμματα όπως malware, spyware, ιοί και Trojans, όχι μόνο μπορούν να επηρεάσουν τον υπολογιστή σας και την απόδοση του στο Internet επιβραδύνοντας την ταχύτητα και προκαλώντας εν γένει και πολλά άλλα προβλήματα στη λειτουργία του, αλλά αποτελούν κυρίως μία μεγάλη, εν δυνάμει απειλή για την ιδιωτικότητά σας, και όχι μόνο,  αφού κινδυνεύετε και από πιθανή κλοπή κωδικών πρόσβασης, τραπεζικών λογαριασμών, πιστωτικών καρτών, λογαριασμών κοινωνικών δικτύων, και άλλων προσωπικών σας δεδομένων.Το F-Secure online scanner αποτελεί μία δωρεάν online εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από ιούς και τα spyware και θα λειτουργήσει ακόμα και αν έχετε και άλλο λογισμικό ασφαλείας εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας. Η χρήση του είναι πολύ απλή, κατεβάστε το αρχείο τρέξτε το, σαρώσετε τον υπολογιστή σας και εξαφανίστε τους ιούς.
7

-Το Jotti's malware scan είναι μια δωρεάν online υπηρεσία που σας επιτρέπει να σαρώσετε ύποπτα αρχεία με διάφορα προγράμματα anti-virus. Υπάρχει ένα όριο 25MB ανά αρχείο. Ενημερωτικά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει λύση ασφάλειας που προσφέρει 100% προστασία ακόμα και όταν χρησιμοποιούνται πολλά anti-virus (όπως για παράδειγμα αυτή υπηρεσία σάρωσης). Όμως ασφαλώς είναι πολύ πιο αποτελεσματική και πιο αξιόπιστη η διάγνωση όταν αντί ενός antivirus χρησιμοποιούνται πολλά ταυτοχρόνως παρέχοντας με αυτόν τον τρόπο παράλληλα στις μηχανές των antivirus τη δυνατότητα να βελτιστοποιηθούν.

- Η υπηρεσία που εξετάζουμε χρησιμοποιεί ένα μεγάλο αριθμό online antivirus όπως είναι για παράδειγμα η PANDA, AVG, AntiVIR, Clam AV,SOPHOS και άλλες. Για να εξετάσετε ένα αρχείο μεταφερθείτε εδω επιλέξτε το αρχείο που θέλετε να εξετάσετε και πατήστε subimit file, περιμένετε λίγο μέχρι να ανέβει και αφού σκαναρισθεί θα δείτε άμεσα και το αποτέλεσμα της εξέτασής του.Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια