23 Απριλίου 2016

AdBlock : Αποτελεί λύση στο πρόβλημα;
Τι είναι το AdBlock; Το AdBlock είναι μία τεχνική μέσω της οποίας με τα κατάλληλα προγράμματα κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο μπλοκάρετε τις εμφανιζόμενες διαφημίσεις. Το φαινόμενο του AdBlock δεν είναι σημερινό, ωστόσο τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και αποτελεί μία εν δυνάμει απειλή για τις ιστοσελίδες υποστηρίζονται από διαφημίσεις. Φυσικά ο λόγος της εγκατάστασης ενός τέτοιου λογισμικού από τον χρήστη είναι εμφανής και σε πολλές περιπτώσεις δικαιολογημένος.

Δυστυχώς υπάρχουν ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν κατά κόρον αυτό που ονομαζόμε επιθετική διαφήμιση, αυτό σημαίνει ότι ο χρήσης βοβαρδίζεται στην κυριολεξία από διαφημιστικά παράθυρα που ξεφυτώνουν από το πουθενά. Ωστόσο αυτό δεν ισχύει για όλες τις ιστοσελίδες, και υπάρχει πράγματι στο διαδίκτυο ένας μεγάλος αριθμός αξιόλογων ιστοσελίδων ποικίλης θεματολογίας με υποστήριξη διαφήμισης που δεν ενοχλεί στη συνολική περιήγηση αλλά και την αισθητική του χρήστη.

Το AdBlock έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις, υπό την ένοια ότι ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός μειώνει τα προσδοκόμενα κέρδη για τις μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις και αποτελεί για το μέλλον τροχοπέδη ανάπτυξης, ήδη σε αρκετές ιστοσελίδες μεγάλης επισκεψιμότητας στο εξωτερικό έχει αποκλειστεί η πρόσβαση σε χρήστες που χρησιμοποιούν AdBlock και μάλιστα υπάρχει η σκέψη για την καταβολή κάποιας συνδρομής ως αντιστάθμισμα της απώλειας των κερδών τους.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ιδιαίτερα δε σ΄ότι αφορά προσωπικά Blogs ή ιστοσελίδες αφού μία τέτοια ενέργεια είναι αντίθετη πρώτα απ΄όλα με τη φιλοσοφία της ελεύθερης διακίνησης ιδεών και γνώσης. Επομένως είναι γεγονός ότι στο μέλλον θα έχει πρόβλημα αφού αν βρεθεί σε δίλημα να επιλέξει την απαγόρευση διάδοσης της γνώσης μέσω μηχανισμών αντι-Block, ή τον τερματισμό, είναι βέβαιο ότι θα προτιμήσει να τερματισμό της λειτουργίας της ιστοσελίδας του.

Το μέλλον θα δείξει....


AdBlock : Αποτελεί λύση στο πρόβλημα;
4/ 5 stars - "AdBlock : Αποτελεί λύση στο πρόβλημα;" Τι είναι το AdBlock; Το AdBlock είναι μία τεχνική μέσω της οποίας με τα κατάλληλα προγράμματα κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυ...


Διαβάστε περισσότερα :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια