30 Ιουνίου 2016

Απενεργοποιήστε την πρόσβαση σε λειτουργίες του υπολογιστή σαςΌταν δουλεύουν στον υπολογιστή μας εκτός από εμάς και άλλα άτομα πιθανόν να μην θέλουμε να έχουν πρόσβαση σε ορισμένες λειτουργίες του τις οποίες μπορούμε να απενεργοποιήσουμε στους λογαριασμούς τους. Για παράδειγμα μπορούμε να κλειδώσουμε την γραμμή εργασιών, να καταργήσουμε τον πίνακα ελέγχου, τα εικονίδια του δικτύου τους φακέλους εγγράφων μουσικής, εικόνων, να καταργήσουμε τη δυνατότητα προσθαφαίρεσης προγραμμάτων ακόμη και την δυνατότητα να προβούν σε ορισμένες ενέργειες όπως το να κάνουν επανεκίνηση τερματισμό του υπολογιστή κ.λ.π.

Σε αυτό θα μας βοηθήσει η κονσόλα διαχείρισης της Microsoft (MMC) που φιλοξενεί και εμφανίζει τα εργαλεία διαχείρισης που έχουν δημιουργηθεί από τη Microsoft και άλλους προμηθευτές λογισμικού. Αυτά τα εργαλεία ονομάζονται συμπληρωματικά προγράμματα και χρησιμοποιούνται για τη διαχείριση του υλικού, του λογισμικού και των στοιχείων δικτύου. 

ΒΗΜΑΤΑ
1
Πληκτρολογήστε στο πεδίο της αναζήτησης στην  γραμμή εργασιών, την εντολή mmc και κάντε κλικ  στο εικονίδιο.
2
Ακολουθήστε τη διαδρομή : Αρχείο- προσθαφαίρεση συμπληρωματικών προγραμμάτων.
3
Κάντε διπλό κλικ στη επιλογή αντικειμένου πολιτικής ομάδας (Group Policy object) και ακολουθήστε την εξής σειρά: Στη επόμενη καρτέλα που θα ανοίξει μετά το διπλό κλικ πατήστε αναζήτηση, από την νέα καρτέλα που θα προκύψει επιλέξτε χρήστες και πατήστε O.K , στην επόμενη καρτέλα πατήστε τέλος και στην επόμενη O.K (δείτε τις φωτο)
4
Κάντε κλικ τώρα στο πεδίο Πολιτική Τοπικός υπολογιστής /Μη διαχειριστές, πατήστε στο ρυθμίσεις χρήστη, μετά πατήστε στον φάκελο πρότυπα διαχείρισης, πατήστε στον φάκελο γραμμή εργασιών και τέλος στο φάκελο μενού έναρξη.
5
Φτάσαμε στο τέλος, επιλέξτε τώρα την εντολή που θέλετε να εφαρμόσετε για τους χρήστες του υπολογιστή σας, πατήστε ενεργοποίηση και μετά εφαρμογή. Για να ενεργοποιηθεί η εντολή θα πρέπει μετά την εφαρμογή της να κάνετε επανεκκίνηση στον υπολογιστή σας.Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια