29 Ιουλίου 2016

6 επιλεγμένα δωρεάν προγράμματα κρυπτογράφησης


Η κρυπτογράφηση είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιούμε ώστε να αποκρύψουμε σημαντικά έγγραφα ή αρχεία από τα αδιάκριτα μάτια ή ακόμη και να στείλουμε πληροφορίες που δεν είναι δυνατόν να διαβαστούν από ένα τρίτο. Σας παρουσιάζουμε έξι από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για το σκοπό αυτό που  μπορούν να καλύψουν ένα μεγάλο εύρος εφαρμογών.
1
Το DeepSound είναι ουσιαστικά ένα λογισμικό στεγανογραφίας, μετατροπέας ήχου που ΄΄ξέρει΄΄ να κρύβει καλά τα δεδομένα σας σε αρχεία ήχου τα οποία μπορείτε να τα προστατεύσετε επιπλέον με κρυπτογράφηση 256-bit AES. Η εφαρμογή σας επιτρέπει επίσης να εξαγάγετε τα κρυμμένα σας αρχεία απευθείας από τα αρχεία ήχου. Αυτή η ιδιαιτερότητα της εφαρμογής την καθιστά πολύ ελκυστική για πολλούς λόγους, ένα από από αυτούς ίσως και ο πιο βασικός για παράδειγμα είναι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως σήμανση πνευματικών δικαιωμάτων στα μουσικά αρχεία σας, ένας άλλος θα μπορούσε να είναι η δυνατότητα να μεταφέρετε κρυφά μηνύματα σε κάποιον ή κάποιους αποδέκτες χωρίς να μπορεί να φανταστεί κανείς ότι μέσα σ΄αυτά αρχεία βρίσκονται πολύτιμες πληροφορίες και μυστικά.
2
Η κρυπτογράφηση είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιούμε ώστε να αποκρύψουμε σημαντικά έγγραφα ή αρχεία από τα αδιάκριτα μάτια ή ακόμη και να στείλουμε πληροφορίες που δεν είναι δυνατόν να διαβαστούν από ένα τρίτο. Γι΄αυτό το λόγο θα χρειαστούμε ένα πρόγραμμα, το OpenPuff που διατίθεται δωρεάν. Με την βοήθεια του μπορούμε να κρύψουμε οποιοδήποτε μήνυμα ή αρχείο σε οποιαδήποτε εικόνα στο σκληρό μας δίσκο.Ωστόσο, αν και η κοινή αποστολή του προγράμματος είναι να κρύψει μηνύματα σε εικόνες, το πρόγραμμα σας επιτρέπει ακόμη να τα κρύψετε αρχεία zip rar κ.λπ μέσα σε αρχεία βίντεο ή ακόμη και αρχεία ήχου, υποστηρίζει αρχεία εικόνας (BMP, JPG, PCX, PNG, TGA), αρχεία ήχου (AIFF, MP3, NEXT/SUN, WAV), ααρχεία βίντεο (3GP, MP4, MPG, VOB), ρχεία Flash-Adobe (FLV, SWF, PDF). Ίσως σας φανεί λίγο παράξενο ως πρός τον τρόπο χρήσης του αλλά είναι ένα άκρως αποτελεσματικό εργαλείο για την προστασία αλλά και απόκρυψη ή αποστολή σημαντικών πληροφοριών. Στην αρχή μπορεί να νιώσετε μία δυσκολία στη χρήση πολύ γρήγορα όμως θα το συνηθίσετε.
3
Το Quick Crypt είναι μία απλή φορητή εφαρμογή μέσω της οποίας μπορούμε να κρυπτογραφήσουμε και να αποκρυπτογραφήσουμε οποιοδήποτε αρχείο ή αρχεία στον υπολογιστή μας, προστατεύοντας τα παράλληλα και με κωδικό πρόσβασης, ένα από τα πιο δυνατά σημεία της εφαρμογής βρίσκεται στο γεγονός ότι κατά την κρυπτογράφηση τους τα αρχεία λαμβάνουν ένα μοναδικό αναγνωριστικό (id) που εκτός του ότι λήγει μετά από κάποιες ημέρες παράλληλα η προσπάθεια να αποκρυπτογραφήσει κάποιος τα αρχεία σας σε άλλο υπολογιστή δεν είναι εφικτή. Ο έλεγχος επαλήθευσης του αρχείου εξασφαλίζει ότι το ή τα αρχεία δεν έχουν τροποποιηθεί μετά την κρυπτογράφηση.Τέλος το πρόγραμμα διαθέτει και κάποιες άλλες ευκολίες. Επιλέγοντας τη διαδρομή Τools από μενού της εφαρμογής μπορείτε να διαγράψετε με ασφάλεια οποιοδήποτε αρχεία και να παράγετε ασφαλείς κωδικούς και κλειδιά .
4
Απλό αλλά πολύ δυνατό πρόγραμμα κρυπτογράφησης αρχείων που μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για την προστασία ευαίσθητων και απόρρητων δεδομένων, πληροφοριών. Κρυπτογραφεί όλους τους τύπους αρχείων και λειτουργεί χωρίς να απαιτείται εγκατάσταση ή αυξημένα προνόμια, τρέχει σε Windows, Mac, Linux, Solaris, και άλλους υπολογιστές ή συσκευές που υποστηρίζουν Java. Πίσω από την απλή εμφάνιση του λογισμικού κρύβεται μία ισχυρή πηγή κρυπτογράφησης 128 ή 256-bit AES, αναζήτησηs μεταδεδομένων, αρχείων, συμπίεσης και ασφαλής διαγραφής των δεδομένων σας.Η χρήση του είναι πολύ απλή αφού αποσυμπιέσετε το αρχείο που θα κατεβάσετε και τρέξτε το εικονίδιο, σύρτε τώρα μέσα στο μενού της εφαρμογής το ή τα αρχεία που θέλετε να κρυπτογραφήσετε ή να συμπιέσετε, προσθέστε τώρα τον κωδικό με το οποίο προστατεύσετε τα κρυπτογραφημένα σας αρχεία και πατήστε Encrypt αν επιθυμείτε να κρυπτογραφήσετε τα αρχεία ή Archive αν θέλετε να τα συμπιέσετε και να τα συγκεντρώσετε σε ένα κρυπτογραφημένο. Στην ίδια εφαρμογή θα βρείτε και μία ξεχωριστή ενχωματωμένη εφαρμογή με την οποία μπορείτε να δημιουργήσετε πολύ ισχυρούς κωδικούς. Ακολουθώντας την αντίστροφη διαδικασία μπορείτε να αποσυμπιέσετε και να αποκρυπτογραφήσετε τα κρυπτογραφημένα αρχεία σας.
5
Δωρεάν, απλή γρήγορη και ισχυρή εφαρμογή, ο καλύτερος και ο πιό απλός τρόπος που υπάρχει για να κωδικοποιήσετε και να αποκωδικοποιήσετε οποιοδήποτε τύπο αρχείου και να κρύψετε ευαίσθητα δεδομένα που θέλετε να κρατήσετε μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Είναι ο καλύτερος ίσως τρόπος για να κωδικοποιήσουμε και να αποκωδικοποιήσουμε οποιοδήποτε τύπο αρχείου, αλλά θα έλεγα μάλλον μακράν και ο ευκολότερος. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε για κρύψετε όλα τα ευαίσθητα δεδομένα σας ή σημαντικά έγγραφα ή να τα κρατήσετε μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Επιλέξτε απλά το αρχείο που θέλετε να κωδικοποιήσετε βάλτε ένα ισχυρό κωδικό και μέσα σε ελάχιστο χρόνο (ανάλογα βέβαια με το μέγεθος του αρχείου) το αρχείο σας θα κωδικοποιηθεί έτσι ώστε κανείς άλλος εκτός από εσας ή οποιονδήποτε εξουσιοδοτημένο χρήστη από εσάς να μην μπορεί να το ανοίξει.
6
Εχουμε δημοσιεύσει κατά το παρελθόν μερικά από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα κρυπτογράφησης - αποκρυπτογράφησης αρχείων. Σήμερα επιλέξαμε να παρουσιάσουμε άλλο ένα που όμως έχει την ιδιαιτερότητα της απλότητας αφου δεν χρειάζεται κατά την κατά την χρήση του κάποιες δύσκολες και δυσνόητες ρυθμίσεις. Το VSEncryptor είναι απλό πρόγραμμα κρυπτογράφησης με την βοήθεια του οποίου μπορείτε να κρυπτογραφήσετε οποιοδήποτε αρχείο ή κείμενο. Για να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση στο κρυπτογραφημένο αρχείο (ή κείμενο), θα πρέπει φυσικά να έχει πρόσβαση στον κωδικό πρόσβασης που θα προσθέσετε κατά τη διαδικασία της κρυπτογράφησηςΔεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια