19 Δεκεμβρίου 2016

12 δωρεάν προγράμματα διαχείρισης διάγνωσης και βελτιστοποίησης σκληρών δίσκων και SSDΟ σκληρός δίσκος είναι από τα βασικότερα περιφερειακά ενός υπολογιστή και θα πρέπει πάντα να τον διατηρούμε πάντα καθαρό και σε φόρμα όχι μόνο γιατί αυτό θα του δώσει περισσότερα χρόνια ζωής αλλά και για την συνολικότερη απόδοση του υπολογιστή μας. Με το σκεπτικό αυτό επιλέξαμε 12 από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα που θα μας βοηθήσουν στην διαχείριση, διάγνωση, και βελτιστοποίηση του.

1
To PassMark DiskCheckup είναι μία μικρή εφαρμογή που επιτρέπει στο χρήστη να παρακολουθεί τα χαρακτηριστικά ενός σκληρού δίσκου μέσω της λειτουργίας SMART και ενημερώνεται για την παροχή των τεχνικών χαρακτηριστικών του αλλά και για πληροφορίες που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία του, έτσι ώστε ο διαχειριστής του να μπορεί να πάρει αναλυτικές πληροφορίες και να καθορίσει μία ενδεχόμενη μελλοντική αστοχία ή βλάβη του. Το DiskCheckup εμφανίζει επίσης πληροφορίες για τη συσκευή, τη γεωμετρία του σκληρού δίσκου, το σειριακό αριθμό, τον αριθμό μοντέλου, τον μέσο ρυθμό περιστροφής και άλλα.
2
Η αποθήκευση δεδομένων στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας δεν είναι για πάντα εγγυημένη. Χωρίς την κατάλληλη φροντίδα μπορείτε να χάσετε πολύτιμα δεδομένα στον σκληρό σας δίσκο με την πάροδο του χρόνου κάτι που μπορεί να αποτραπεί ως ένα βαθμό με τo DiskFresh. Πρόκειται για ένα απλό αλλά ισχυρό εργαλείο που μπορεί να ανανεώνει τα δεδομένa δίνοντας την δυνατότητα στον ελεγκτή του σκληρού δίσκου να ξαναγράψει το αναλογικό σήμα που αποθηκεύει τα δεδομένα, και ως εκ τούτου να κάνει δίσκο σας πιο αξιόπιστο για αποθήκευση.
3
Το DHE Drive Info είναι μικρή φορητή εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει να δείτε τεχνικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες στους σκληρούς σας δίσκους σε λειτουργία SATA I / II / III, ΑΤΑ 16 έως 133, PIO) όπως χαρακτηριστικά ασφαλείας, χαρακτηριστικά (NCQ, TCQ, TRIM, ΗΡΑ, DCO, Freefall ελέγχου,), κατάσταση Log,θερμοκρασία σύνδεσης,SCT, ιστορικό θερμοκρασιών και άλλα.

4
Διαγνωστικό εργαλείο για τους σκληρούς σας δίσκους. Μπορεί να παρακολουθήσει όλες τις μονάδες σκληρού δίσκου στον υπολογιστή σας και να σας ενημερώνει με μια λεπτομερή έκθεση σχετικά με αυτούς. Μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται η κατάσταση του οδηγού, ο χρόνος spin-up η θερμοκρασία της μονάδας και πολλά άλλα δεδομένα με ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο. Για να δουλέψει σωστά φροντίστε να το τρέξετε με δικαιώματα διαχειριστή.
5
Σε προηγούμενη ανάρτηση είχαμε αναφερθεί σε θέματα προστασίας λειτουργίας και πιθανών προβλημάτων σε σκληρούς δίσκους. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να προσθέσουμε στην εργαλειοθήκη μας άλλο ένα αξιόλογο πρόγραμμα που θα μας δώσει τη δυνατότητα να εξακριβώσουμε με μεγάλη ακρίβεια αν υπάρχουν προβλήματα στους σκληρούς μας δίσκους, πιό συγκεκριμένα αν ο πρός εξέταση σκληρός δίσκος έχει κατεστραμμένους τομείς, "bad sectors". Τα "bad sectors" είναι σημαδι ότι ο σκληρός μας δίσκος οδεύει πρός το τέλος της ζωή του και ότι πλέον δεν είναι ασφαλής η αποθήκευση των δεδομένων μας κάτι που αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε σημαντική ή και πλήρη των απώλεια δεδομένων του σκληρού δίσκου όπου διαπιστώνονται τα προβλήματα γεγονός που σημαίνει ότι θα πρέπει να τον αντικαταστήσουμε το συντομότερο δυνατόν. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση.
6
To HDD Guardian είναι ένα εργαλείο για την αναζήτηση των δεδομένων του σκληρού σας δίσκου. Με το HDD Guardian μπορείτε να ερευνήσετε την υγεία του σκληρού δίσκου σας, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα την πρόληψη της απώλειας δεδομένων λόγω του βλάβης του. Τα βασικά χαρακτηριστικά του HDD Guardian είναι:Εύκολη επισκόπηση της συσκευής, με ανάλυση τη θερμοκρασίας, τη γενική υγεία του και πληροφορίες για τυχόν κατεστραμμένους τομείς, παρακολουθεί εικονικές συσκευές, εμφανίζει πληροφορίες για την ταυτότητα της συσκευής, εκτελεί self-test και εμφανίζει τα αποτελέσματα τους επιτρέπει την ενεργοποίηση, απενεργοποίηση του SMART, πραγματοποιεί αυτόματη συλλογή δεδομένων χωρίς σύνδεση (η αυτόματη δοκιμή εκτελείται από τη συσκευή κάθε τέσσερις ώρες ) καθώς και αυτόματη αποθήκευση των χαρακτηριστικών συγκεκριμένων προμηθευτών, εμφανίζει χαρακτηριστικά πληροφορίες και γραφήματα, εμφανίζει το αρχείο καταγραφής σφαλμάτων της συσκευής, επιτρέπει να ορίσετε προειδοποιήσεις συμπεριφορά υποστήριξη για εξωτερικές συσκευές (USB ), και σε σταθμούς υποδοχής.
7
 Τα Solid-state drives είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιταχυνθεί το PC σας. Ούτε μια νέα κάρτα γραφικών, ούτε ακόμη και ένα νέος επεξεργαστή, θα έχουν τόσο πολύ από ένα αποτέλεσμα.Οι τιμές  των δίσκων  SSD  πέφτουν συνεχώς και είναι σαφώς πολ γρήγοροι: διαβάζουν τις πληροφορίες πολύ πιο γρήγορα από τους σκληρούς δίσκους. Εχουν ανοσία σε δονήσεις και δεν ζεστένονται με τη χρήση. Το SsdReady για τα Windows έχει σχεδιαστεί για να προβλέψει πόσο καιρό ένας δίσκο SSD θα λειτουργήσει στο σύστημά σας.
8
Το Glarysoft Disk SpeedUp είναι μία νέα αξιόλογη δωρεάν εφαρμογή που θα μας βοηθήσει να βελτιστοποιήσουμε τους σκληρούς μας δίσκους μέσα σε πολύ λίγο χρόνο.Με μεγάλα, ευανάγνωστα πλήκτρα και καρτέλες προσφέρει όλες τις βασικές λειτουργίες, γρήγορο, αφού χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να σαρώσει ολόκληρο το δίσκο σας, με τις πιο προηγμένες ρυθμίσεις, ασφαλές και σίγουρο, είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο που ανασυγκροτεί και βελτιστοποιεί τους σκληρούς δίσκους με ασφάλεια, χωρίς προβλήματα στο σκληρό δίσκο και στα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα σε αυτόν.
9
Διαγνωστικό εργαλείο για δίσκους SSD. Οι Δίσκοι στερεάς κατάστασης solid state drives (SSD) είναι συσκευές αποθήκευσης δεδομένων που χρησιμοποιούν τεχνολογία στερεάς κατάστασης μνήμης για την αποθήκευση των δεδομένων και αυτό είναι μία ουσιώδης διαφορά που τους διακρίνει από τους παραδοσιακούς σκληρούς δίσκους (HDD), οι οποίοι είναι στην ουσία ηλεκτρομηχανικές συσκευές που περιέχουν περιστρεφόμενο δίσκο, και κινητά μέρη κεφαλές ανάγνωσης-εγγραφής. Σε αντίθεση με τους κλασικούς σκληρούς δίσκους, δεν περιέχουν κινούμενα μέρη είναι λιγότερο ευάλωτοι σε κραδασμούς, λιγότερο θορυβώδεις και έχουν χαμηλότερo χρόνο πρόσβασης και αδράνειας, ένα ακόμα πλεονέκτημα είναι ότι χρησιμοποιούν την ίδια διεπαφή όπως οι κλασικοί σκληροί δίσκοι .

10
Πρόκειται για μία μικρή απλή εφαρμογή για διάγνωση των σκληρών σας δίσκων, έτσι ώστε να μπορείτε να πληροφορηθείτε τις επιδόσεις, τεχνικές λεπτομέρειες και γενικώς τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά τους και την εν γένει λειτουργία τους. Υποστηρίζει και δίσκους  SSD. Δεν απαιτείται εγκατάσταση.
11
To SSD-Z είναι ένα εργαλείο πληροφόρησης για δίσκους SSD με παράλληλη υποστήριξη των κλασικών σκληρών δίσκων.Χρησιμοποιώντας μια βάση δεδομένων, θα δείτε πληροφορίες σχετικά με το SSD σας αλλά και χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τις συσκευές των δίσκων σας όπως πληροφορίες SMART και τη διάταξη των κατατμήσεων. Εμφανίζει με πράσινο χρώμα τους δίσκους SSD και με πορτοκαλί τους σκληρούς δίσκους και τις άλλες συσκευές
12
Το HDDScan είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για διαγνώσεις HDD.Yποστηρίζει τα πρότυπα IDE (ATA) SATA HDD, RAID arrays, εξωτερικά USB / Firewire σκληρούς δίσκους, κάρτες flash και μπορεί να αποδειχθεί ένα χρήσιμο εργαλείο για διάγνωση σε συστοιχίες RAID, USB Flash drives SSD . Το πρόγραμμα μπορεί να δοκιμάσει τη συσκευή αποθήκευσης για τυχόν λάθη (badblocks και κατεστραμμένων τομέων), υποστηρίζει χαρακτηριστικά SMART και σας επιτρέπει να αλλάξεττελική ανε κάποιες παραμέτρους του σκληρού δίσκου, όπως AAM, APM, κ.λπ. Το HDDScan σε τελική ανάλυση μπορεί να σας χρησιμεύσει ώς ένα λογισμικό για την εκτέλεση της τακτικών τέστ υγείας των αποθηκευτικών σας μέσων, έτσι θα είστε σε θέση να αποφύγετε την απώλεια δεδομένων και να δημιουργήσετε αντιγράφα ασφαλείας των αρχείων σας πριν εμφανιστεί το πρόβλημα. Επιπλέον, το λογισμικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βλέπετε την τρέχουσα θερμοκρασία και απόδοση των σκληρών δίσκων σας.Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια