28 Ιουλίου 2017

Phoenix OS : Εγκαταστήστε παράλληλα με τα Windows ένα λειτουργικό σύστημα AndroidΤο Android παρ΄όλο ότι έχει αναπτυχθεί ως λειτουργικό σύστημα για smartphon, παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια μια σειρά από προσπάθειες στο να μετατραπεί σε ένα λειτουργικό σύστημα desktop. Αυτή τη στιγμή δύο είναι οι επικρατέστερες λύσεις το Remix OS και το Phoenix OS. 
- Το Phoenix OS αυτή τη στιγμή αποτελεί μία πάρα πολύ καλή λύση ώστε να έχει κανείς στον υπολογιστή του ένα λειτουργικό Android με γραμμή εργασιών, μενού έναρξης, και ένα εξαιρετικό σύστημα διαχείρισης παραθύρων. Οι περισσότερες εφαρμογές και παιχνίδια Android μπορεί να τρέξουν στο Phoenix OS. Μπορείτε να ξεκινήσετε τις εφαρμογές σε λειτουργία πλήρους οθόνης,σε μικρότερα παράθυρα ή ακόμη να και αυξομειώσετε το μέγεθός τους και κυρίως περιλαμβάνει το  Google Play Store  που μπορείτε να ενεργοποιήσετε με πολύ απλό τρόπο.

Εκκίνηση από USB

Για να εγκαταστήσετε το λειτουργικό σε κάποιο στικάκι USB ο τρόπος είναι πολύ απλός,  κλίκ εδώ για να κατεβάστε το πρόγραμμα, μόλις κατέβει το αρχείο τρέξτε το και στο πρώτο παράθυρο που θα δείτε κάντε κλικ στο κουμπί Write to U Disk, επιλέξτε το στικάκι σας και κάντε κλικ στο κουμπί Write για να ξεκινήσει η εγγραφή, τέλος μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή κάντε επανεκκίνηση στον υπολογιστή σας. (υποθέτω ότι θα έχετε αλλάξει τις ρυθμίσεις στο BIOS έτσι ώστε να αναγνωρίζει κατά την εκκίνησή του ο υπολογιστής σας  ως πρώτη συσκευή ΒΟΟΤ τις συσκευές USB.

To στικάκι σας εκτός του ότι θα πρέπει να έχει μία χωρητικότητα τουλάχιστον 8GB καλό θα είναι να έχει και μία αξιόλογη ταχύτητα εγγραφής δεδομένων έτσι ώστε το νέο σας λειτουργικό και τα προγράμματα που θα εγκαταστήσετε να τρέχουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ωστόσο εκεί που θα το δείτε κυριολεκτικά να ΄΄πετάει΄΄΄είναι αν κάνετε εγκατάσταση του Phoenix OS στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας σε ένα ξεχωριστό Patition. Μην σας τρομάζει αυτό αφού κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού  δεν πρόκειται να διαγράψει ούτε να αλλάξει το βασικό σας λειτουργικό σύστημα, απλά  θα προστεθεί ως ξεχωριστή επιλογή  κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας.

Εκκίνηση από σκληρό δίσκο

Ερχόμαστε τώρα στην εγκατάσταση. Τρέξτε το αρχείο που κατεβάσατε και αυτή τη φορά επιλέξτε Install to Hardisk και εγκαταστήσετε  το λειτουργικό σας στον δίσκο που επιθυμείτε.

Όπως θα δείτε  και παρακάτω αν μπορείτε να διαθέσετε τουλάχιστον 16 - 32 Gb χώρο στο νέο σας λειτουργικό θα μπορείτε να εγκαταστήσετε όσες εφαρμογές και παιχνίδια επιθυμείτε (μέχρι την χωρητικότητα που έχετε ορίσει) χωρίς να αντιμετωπίσετε ποτέ πρακτικά πρόβλημα χώρου. 


Τέλος πατήστε Install και περιμένετε λίγο μέχρι να εγκατασταθεί το νέο σας λειτουργικό. Μην ανησυχείτε, ακόμη και αν έχετε επιλέξει να το εγκαταστήσετε στο partition με τα windows δεν πρόκειται να αντιμετωπίσετε κανένα απολύτως πρόβλημα. Τώρα αυτό που μένει αφού τελειώσετε με την εγκατάσταση είναι να κάνετε επανεκκίνηση και να επιλέξετε απόν τον Bootloader κατά την εκκίνηση το Phoenix OS. Από εκεί και μετά μετά την είσοδό σας στο νέο σας λειτουργικό επιλέξτε γλώσσα (αγγλικά) και στην επόμενη καρτέλα ενεργοποιήστε το wi-fi σας. Ας δούμε τώρα πώς θα αλλάξουμε γλώσσα και πώς θα ενεργοποιήσουμε το Google Play Store.

Για να ενεργοποιήσουμε τα ελληνικά κάντε κλικ στα settings πατήστε language και επιλέξτε ελληνικά.

Για να ενεργοποιήσετε το Google Play Store όταν κάντε είσοδο την πρώτη φορά,  τρέξτε το Google play και  πληκτρολογήστε το λογαριασμό σας και  μετά επανεκινήστε τον υπολογιστή σας. Στην επόμενη είσοδο τρέξτε το Google Play Store και προσθέστε τα ήδη υπάρχοντα στοιχεία σας ή ανοίξτε νέο λογαριασμό. Αυτό ήταν μέσα σε λίγα λεπτά θα έχετε μετατρέψει στην ουσία τον υπολογιστή σας σε ένα εξαιρετικό tablet με εκπληκτικές δυνατότητες.  Αν ήδη έχετε εγκατεστημένο το Phoenix OS, τρέξτε το update για να περάσετε την νέα έκδοση που μόλις κυκλοφόρησε. Αν τώρα για κάποιο λόγο θέλετε να το διαγράψετε, μην ανησυχείτε, τρέξτε πάλι από τα windows την εφαρμογή αλλά αυτή τη φορά επιλέξτε απλά Unistall to Hard Disk.

PhoenixOS   2.2

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Android


Phoenix OS : Εγκαταστήστε παράλληλα με τα Windows ένα λειτουργικό σύστημα Android
4/ 5 stars - "Phoenix OS : Εγκαταστήστε παράλληλα με τα Windows ένα λειτουργικό σύστημα Android " Το Android παρ΄όλο ότι έχει αναπτυχθεί ως λειτουργικό σύστημα για smartphon, παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια μια σειρά ...


Διαβάστε περισσότερα :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια