10 Φεβρουαρίου 2016

8 επιλεγμένα δωρεάν προγράμματα για να σερφάρετε ανώνυμαΈχουν γραφεί χιλιάδες άρθρα θέμα της ανωνυμίας στο ίντερνετ και τελικά ως φαίνεται είναι, και θα είναι συνεχώς επίκαιρο, όμως πριν προχωρήσουμε στο θέμα μας επιτρέψτε μου να κάνω μία μικρή εισαγωγή.

-  Είναι ηθικά σωστό να επιδιώκω την ανωνυμία μου στο διαδίκτυο; Η απάντηση είναι NAI αν αυτό αποτελεί μία μορφή άμυνας ενάντια στις αυθαιρεσίες, τις επιθετικές διαφημήσεις και την καταπάτηση της ελευθεροτυπίας από κυβερνήσεις και οργανισμούς και στο δικαίωμα της ιδιωτικότητας και της ελεύθερης γνώμης.

- Δεν υπάρχει καμμία νομοθεσία που να περιορίζει ή να θέτει απαγορεύσεις σε κάτι τέτοιο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που θέλει κάποιος να είναι ανώνυμος και δεν αναφερόμαστε φυσικά σε όσους δια της μεθόδου αυτού θα προσπαθήσουν να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη σε βάρος κάποιου τρίτου, αλλά στην έλλειψη προστασίας είτε από άγνοια είτε από έλλειψη σχετικής νομοθεσίας του απλού χρήστη. 

- Για παράδειγμα, πολλές εμπορικές ιστοσελίδες στην προσπάθειά τους στο πώς θα αποκτήσουν περισσότερους πελάτες για τα προιόντα τους προσπαθούν να καταλάβουν τις καταναλωτικές συνήθειες των χρηστών ώστε αυτοματοποιημένα να προβάλλουν τη κατάλληλη διαφήμιση για το προιόν που είδαν ότι άρεσε στον συγκεκριμένο χρήστη.

-  Παρ΄ ότι αυτό μπορεί να φαντάζει αμελητέο και χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον αν αναλογισθείτε και το σκεφθείτε καλύτερα θα δείτε ότι αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικής ζωής και της ελευθερης επιλογής του ανθρώπου εφόσον μεθοδεύεται κατά τέτοιο τρόπο ώστε ο χρήστης να μην γνωρίζει τον ακριβή τρόπο συλλογής των δεδομένων ή αλλες φορές να παραπλανείται.Όλοι γνωρίζουμε ότι τουλάχιστον στα σύγχρονα κράτη δεν επιτρέπεται ένα ατομο να υποστεί αυθαίρετες επεμβάσεις στην ιδιωτική του ζωή, την οικογένεια, την κατοικία, την αλληλογραφία, ούτε και προσβολές της τιμής και της υπόληψης του. Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα σε αυτά τα θεμελιώδη αγαθά και υπάρχουν νόμοι που τον προστατεύουν από παρεμβάσεις και προσβολές αυτού του είδους.

- Πέρα όμως από τα άρθρα και τους νόμους, αρκεί να ρίξει μια ματιά κανείς στη καθημερινή του ζωή και θα διαπιστώσει ότι κανένας δεν τοιχοκολλάει έξω από το σπίτι του η στο μέτωπό του τα προσωπικά του στοιχεία, σε δημόσια θέα.Βέβαια υπάρχουν νόμοι τόσο σε εθνικό όσο και σε Ευρωπαϊκό  αλλά και παγκόσμιο επίπεδο που εγγυώνται αυτό το δικαίωμα. Η εφαρμογή τους αποτελεί ένα μεγάλο θέμα που όμως είναι ένα άλλο κεφάλαιο.

Τα προγράμματα

1

Σε παλιότερη ανάρτηση είχαμε αναφερθεί στο Tails, ένα live CD που βασίζεται στο Debian και που έχει ως στόχο την παροχή πλήρους ανωνυμίας για το χρήστη, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης των web browser, IRC client, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άμεσων μηνυμάτων, όλα είναι προ-ρυθμισμένα από τον δημιουργό του με γνώμονα την ασφάλεια και την ανωνυμία του χρήστη. Θα δούμε πόσο απλά μπορούμε να φτιάξουμε ένα στικάκι USB με την βοήθεια του οποίου θα μπορέσουμε να περιηγηθούμε ανώνυμα και με ασφάλεια στo ίντερνετ. (Περισσότερα εδώ)2
Έχουμε δημοσιεύσει κατά το παρελθόν αρκετά άρθρα που αφορούν προγράμματα που προστατεύουν το απόρρητο στις επικοινωνίες μας και προσφέρουν ανωνυμία. Αποφασίσαμε σήμερα να κάνουμε μία μικρή αναφορά παρουσιάζοντας το CyberGhost VPN αφού το δοκιμάσαμε και το ξεχωρίσαμε για την ποιότητα και την απόδοσή του. Φυσικά δεν είναι το μοναδικό με αυτά τα χαρακτηριστικά όμως εμείς προγράμματα ή υπηρεσίες που ξεχωρίζουν θα τις αναδεικνύουμε όταν τις ΄΄ανακαλύπτουμε΄΄. Θα πρέπει να σημειώσω ότι η ταχύτητα είναι εκπληκτική και χωρίς καθυστερήσεις και δεν διαφέρει από αυτή της πραγματικής μας IP. Κατ΄αρχήν για να χρησιμοποιήσουμε τις δυνατότητες της υπηρεσίας κατεβάζουμε και τρέχουμε την αντίστοιχη εφαρμογή (CyberGhost VPN ). Μετά την εγκατάσταση θα πρέπει να κάνουμε Registration και αμέσως μετά κάνουμε Login με τα στοιχεία που δώσαμε κατά το registration. Η Βασική καρτέλα είναι αυτή πού βλέπετε πιο κάτω και θα πρέπει να πατήσετε το κίτρινο κουμπί για να συνδεθείτε. Η εφαρμογή θα ψάξει για τον πρώτο ελεύθερο server και θα σας συνδέσει αυτόματα.Ασφαλώς τίποτα δεν σας εμποδίζει αν ενδιαφέρεστε να αποκτήσετε την Premium έκδοση του προϊόντος που φυσικά σας προσφέρει περισσότερες επιλογές και χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό
3
Mία νέα εφαρμογή με πολλές δυνατότητες όχι μόνο στη δυνατότητα αλλαγής IP και την διατήρηση της ανωνυμίας της σύνδεσής σας στο internet, αλλά και με προστασία κατά την περιήγησή σας.Το μενού του προγράμματος είναι πολύ απλό και δεν πρόκειται να σας δυσκολέψει καθόλου αφού δεν χρειάζεται από πλευράς του χρήστη να κάνει καμία ρύθμιση, απλά κατεβάστε το πρόγραμμα και τρέξτε το,επιλέξτε change IP, είστε πλέον έτοιμοι να σερφάρετε με διαφορετική IP απόν πραγματική σας.Αν θέλετε επιλέγετε εσείς την χώρα από την οποία θέλετε να φαίνεστε ότι σερφάερτε επιλέγοντας στα αριστερά του μενού του προγράμματος οποιαδήποτε από τις διαθέσιμες χώρες που σας παρέχει το πρόγραμμα. Μπορείτε ακόμα από τα options της εφαρμογής να ρυθμίσετε και κάποιες άλλες λεπτομέρειες που αφορούν κυρίως της προστασία της σύνδεσής σας όπως είναι για παράδειγμα η προστασία από Malware Websites, από cookies και άλλα.
4
Από τα πιό απλά δωρεάν προγράμματα προστασίας της ιδιωτικότητά σας, μπορεί να κρύψει την πραγματική σας διεύθυνση IP σας ώστε να έχετε τον υπολογιστή σας ασφαλή από επιθέσεις χάκερ και άλλους κινδύνους, όλα με ένα μόνο πάτημα ενός κουμπιού χωρίς καμία ρύθμιση. Έτσι μπορείτε να σερφάρετε ανώνυμα oνα στείλετε ανώνυμα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω οποιουδήποτε web-based σύστηματος αλληλογραφίας, κρατώντας τον υπολογιστή σας ασφαλή από τους ιστοχώρους, χάκερς που θέλουν να παρακολουθούν τις δραστηριότητες σας να κλέψουν την ταυτότητά σας ή άλλες προσωπικές πληροφορίες. Λειτουργεί με τον Internet Explorer, Firefox, Opera, Maxthon, MyIE και είναι συμβατό με όλα τα είδη των routers, firewalls, οικιακά δίκτυα, ασύρματα δίκτυα. Στην δωρεάν έκδοση μπορείτε να επιλέξετε IP μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. .
5
Tα Ιδεατά ιδιωτικά δίκτυα (ή VPN) είναι ασφαλή δίκτυα με κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ των υπολογιστών που τα αποτελούν. Στην ουσία είναι υπολογιστές που συνδέονται σε ένα κοινό δίκτυο και μπορεί να "μιλήσουν" ο ένας στον άλλο χωρίς να μπορεί κάποιος τρίτος να υποκλέψει την επικοινωνία. Ένα ανησυχητικό γεγονός για πολλούς παρόχους VPN είναι ότι βρίσκονται σε χώρες που τους αναγκάζουν από το νόμο να έχουν χαμηλά πρότυπα όσον αφορά την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών τους. Αυτό ουσιαστικά υπονομεύει σοβαρά οποιαδήποτε αξίωση στο να προσφέρουν πραγματική προστασία της ιδιωτικής σας ζωής και ασφάλειας. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με την παρούσα εφαρμογή και οι δυνατότητες που δημιουργούνται είναι ατελείωτες. αφού μπορείτε να παρακάμψετε τους περιορισμούς στο διαδίκτυο και να ξεκλειδώσετε όλες τις ιστοσελίδες που για κάποιο λόγο είναι κλειδωμένες για την περιοχή σας, να αποκτήσετε πρόσβαση σε ιστοσελίδες που εχουν λογοκριθεί ή έχουν απαγορευθεί από κυβερνήσεις, ή ακόμη να συνδεθείτε σ΄αυτές στο σχολείο ή στο χώρο εργασίας σας. Μπορείτε ακόμη να περιηγηθείτε στο Web ανώνυμα και να αποτρέψετε ιστοσελίδες από την παρακολούθηση και στόχευση με ενοχλητικές διαφημίσεις αφού το Betternet αλλάζει την IP σας έτσι ώστε η δικτυακή σας ταυτότητά σας να είναι καλυμένη και έτσι η δραστηριότητα σας στο διαδίκτυο να είναι κρυφή.Τέλος σας βοηθά να προστατέψετε τα προσωπικά σας δεδομένα από χάκερς που μπορεί να σαρώσουν τον υπολογιστή σας για κωδικούς πρόσβασης σας ώστε να υποκλέψουν ευαίσθητα δεδομένα. Το Betternet κρυπτογραφεί τα δεδομένα σας και να σας παρέχει εγγύηση, ποιότητας, όταν συνδέεστε ακόμη και σε ακάλυπτα wifi hotspots. Το σημαντικότερο είναι ότι To Betternet είναι μία υπηρεσία VPN που δεν έχει όρια χρήσης για τις υπηρεσίες της, και οι χρήστες δεν είναι υποχρεωμένοι να καταχωρήσουν οποιαδήποτε προσωπικά στοιχεία.
6
Το λογισμικό Tor προστατεύει τις επικοινωνίες σας στο ίντερνετ, είναι ΄΄χτισμένο΄΄ γύρω από ένα κατανεμημένο δίκτυο των κέντρων από εθελοντές σε όλο τον κόσμο και αποτρέπει τον οποιονδήποτε να βλέπει τις συνδέσεις σας στο Internet και τις τοποθεσίες που επισκέπτεστε. Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε Tor σε Windows,Linux ή Mac OS X χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε λογισμικό. Μπορεί ακόμη να τρέξει από ένα USB flash drive,(δεν θα χρειαστεί να κάνετε καμμία ρύθμιση).Με λίγα λόγια έχετε τη δυνατότητα να σερφάρετε με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αφού μεταξύ των άλλων η πραγματική σας ip δεν εμφανίζεται πουθενά. Ενα ακόμη θετικό χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί να κάνετε εγκατάσταση και μπορείτε να το τρέξετε από κάποιο usb stick. Σε αντίθεση με άλλα παρεμφερή προγράμματα αλλαγής ip θα έλεγα ότι είναι από τα καλύτερα αφού η ταχύτητα απόκρισης του Browser είναι αρκετά ικανοποιητική. Για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή τρέξτε το εικονίδιο torbrowser-install και εγκαταστήστε το στο στικάκι σας. Τρέξτε τώρα το εικονίδιο Start Tor Browser μέσα από το φάκελο Tor Browser και περιμένε λίγο μέχρι να συνδεθείτε.
7
Κορυφαίο πρόγραμμα στο είδος του κυρίως λόγω του πολύ εύκολου χειρισμού του αφού δεν χρειάζεται να κάνουμε κάποιες ειδικές ρυθμίσεις. Κατεβάσουμε το πρόγραμμα και το τρέχουμε, στην δεξιά μεριά του μενού του προγράμματος επιλέγουμε τον Anonymous Proxy, συγκεκριμένα επιλέγουμε από ποια χώρα θέλουμε να φαίνεται ότι σερφάρουμε, αμέσως μετά πατάμε το connect το proxy και περιμένουμε πολύ λίγο μέχρι να δημιουργηθεί η σύνδεση (αυτό το βλέπουμε από την μπάρα του προγράμματος που θα μας δείξει την ένδειξη 100%).Από εκεί και πέρα και για του λόγου το αληθές επαληθεύσετε το επισκεπτόμενοι το whatismyipaddress στο tracemyip ή οπουδήποτε άλλη παρεμφερή ιστοσελίδα ώστε να διαπιστώσετε την αλλαγή της ip.
8
Είμαστε στην εποχή της πληροφορίας και οι άνθρωποι είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους σε παγκόσμια κλίμακα. Όμως παρόλα τα καλά της τεχνολογίας τα προσωπικά μας δεδομένα είναι επισφαλή. Όπως γνωρίζετε κατά την σύνδεσή μας στο ιντερνετ παίρνουμε την προσωπική μας ηλεκτρονική ταυτότητα που μας ακολουθεί καθ΄όλη την χρονική διάρκεια της περιήγησής μας. Όμως αυτό έχει και τα μειονεκτήματά του αφού όποια ιστοσελίδα και να επισκεφθούμε αφήνουμε ηλεκτρονικά ίχνη. Πόσο θεμιτό όμως είναι να προσπαθήσουμε να αποκρύψουμε την ηλεκτρονική μας ταυτότητα; Η απάντηση είναι ότι όχι μονο επιτρέπεται αλλά και επιβαλλεται σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε χώρες όπου δεν υπάρχει ελευθερία λόγου και απαγόρευση της ελεύθερης έκφρασης των πολιτών αλλά και σε άλλες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα όταν κατεβάζετε torrents, η επισκέπτεσθε διάφορες ιστοσελίδες και δεν θέλετε να γνωρίζουν άλλοι την ταυτότητά σας. Όπως ίσως γνωρίζετε οι Torrent clients δεν κρύβουν την ταυτότητα των χρηστών τους και ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει ποιός και τι ακριβώς κατεβάζει. Παρόλα αυτά όπως έχουμε δημοσιεύσει και σε προηγούμενα άρθρα μας υπάρχει τρόπος να μπορείτε να συνδεθείτε ανώνυμα με τη χρήση ενός VPN ή διακομιστή μεσολάβησης. Αυτές οι δύο είναι κοινές μέθοδοι για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων και έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Πώς όμως θα βρείτε ένα ασφαλές VPN Provider; Ένα ανησυχητικό γεγονός για πολλούς παρόχους VPN είναι ότι βρίσκονται σε χώρες που τους αναγκάζουν από το νόμο να έχουν χαμηλά πρότυπα όσον αφορά την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών τους. Αυτό ουσιαστικά υπονομεύει σοβαρά οποιαδήποτε αξίωση στο να προσφέρουν πραγματική προστασία της ιδιωτικής σας ζωής και ασφάλειας .Ποια είναι όμως η καλύτερη επιλογή, OpenVPN ή PPTP VPN ; Το πλεονέκτημα του OpenVPN είναι ότι τείνει να εργαστεί σε περιοχές όπου οι λογαριασμοί PPTP VPN έχουν μπλοκαριστεί. Οι υπηρεσίες VPN PPTP έχουν αποκλειστεί σε μέρη όπως η Κίνα και η Μέση Ανατολή ( συμπεριλαμβανομένου του Ομάν και του Ντουμπάι ). Παρ 'όλα αυτά, κάποιοι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα πρόσβασης PPTP VPN υπηρεσίες και η προσβασιμότητα τους εξαρτάται κυρίως από τις πολιτικές και τις ρυθμίσεις του εκάστοτε ISP. Η σημερινή εφαρμογή αφορά το Faceless, μία εξαιρετικά απλή εφαρμογή VPN, ένα πραγματικό εργαλείο που σας παρέχει το ηλεκτρονικό απόρρητο και την ασφάλεια που χρειάζεστε. Με τη χρήση της υπηρεσίας κανείς δεν μπορεί να δεί την ηλεκτρονική σας ταυτότητα ή ή να κλέψει τα στοιχεία σας. Θα πρέπει να επισημάνουμε κάτι πολύ βασικό, κάτι που δεν μπορείτε ευκολα να βρείτε, η υπηρεσία δεν κρατά logfiles που σημαίνει ότι καμμία από τις δραστηριότητές σας δεν καταγράφεται στους σέρβερς της υπηρεσίας.
8 επιλεγμένα δωρεάν προγράμματα για να σερφάρετε ανώνυμα
4/ 5 stars - "8 επιλεγμένα δωρεάν προγράμματα για να σερφάρετε ανώνυμα" Έχουν γραφεί χιλιάδες άρθρα θέμα της ανωνυμίας στο ίντερνετ και τελικά ως φαίνεται είναι, και θα είναι συνεχώς επίκαιρο, όμως...


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
Ad Block Alert!
Φαίνεται ότι έχετε ενεργοποιήσει τoν αποκλεισμό διαφημίσεων στον ιστότοπό μας. Παρακαλούμε ενεργοποιήστε τις διαφημίσεις σε αυτόν τον ιστότοπο για να συνεχίσετε. Η ιστοσελίδα μας, βασίζεται σε διαφημίσεις, έτσι ώστε να μπορεί συνεχίσει τη λειτουργία της και να προσφέρει πάντα ποιοτικό, δωρεάν περιεχόμενο. (καντε κλικ για εισοδο)
–>