10 Απριλίου 2016

Τα έξι καλύτερα δωρεάν προγράμματα προστασίας σε πραγματικό χρόνοΗ προστασία ενός υπολογιστή από τους ιούς πρέπει να είναι το πρώτο μέλημα ακόμη και του πιό αρχάριου χρήστη. Ειναι κεφαλαιώδους σημασίας να έχουμε στον υπολογιστή μας εγκατεστημένο ένα καλό antivirus που θα μας προστατεύσει σε πραγματικό χρόνο από ενδεχόμενους κινδύνους. Οι λύσεις που προσφέρονται είναι αρκετές αξιόπιστες και απολύτως δωρεάν. Η σειρά δε που τα παραθέτουμε είναι εντελώς τυχαία χωρίς να αποτελεί κάποια ένδειξη υπεροχής του ενός από το άλλο

Τα προγράμματα

1
AVG AntiVirus Free 2016
To AVG AntiVirus 2016 αποτελεί την καινούργια έκδοση antivirus από την AVG και είχε πολύ καλή ανταπόκριση στην απόδοση της λειτουργίας του υπολογιστή μας χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις.Σε ότι αφορά με την εμφάνιση του νέου Antivirus δεν θα δείτε και μεγάλες διαφορές από την προηγούμενη έκδοση, ασφαλώς όμως υπάρχει βελτιστιοποίηση των λειτουργιών της και δεν πρόκειται να δείτε καμία καθυστέρηση στην λειτουργία του υπολογιστή σας.Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για ένα εξαιρετικό antivirus, χωρίς κανένα κόστος. Βέβαια όπως θα δείτε στο πρόγραμμα είναι ενσωματωμένη και η εμπορική εκδοχή του προγράμματος με κάποιες επιπλέον δυνατότητες από αυτές που σας παρέχει το antiviruς στην δωρεάν του έκδοση. Κατά την διάρκεια της πρώτης πλήρους σάρωσης ίσως καθυστερήσει λίγο περισσότερο από το αναμενόμενο όμως οι επόμενες σαρώσεις θα είναι πολύ πιό γρήγορες. Χωρίς αμφιβολία αποτελεί μία αξιόλογη πρόταση για όσους δεν θέλουν να δαπανήσουν χρήματα για την προστασία του υπολογιστή τους, χωρίς να υπολείπεται σε τίποτα σε δράση και αποτέλεσμα.


2
Avira Free AntiVirus 2016
Το Avira AntiVirus είναι η συνέχεια του πολύ καλού antivirus Avira AntiVir Personal. Η εγκατάσταση είναι πολύ γρηγορότερη και ταχύτερη απ΄ότι οι προηγούμενες και παρ΄ότι σε αυτή την έκδοση δεν υπάρχουν μεγάλες οπτικές αλλαγές εν τούτοις υπάρχουν κάποιες πολύ ουσιαστικές αλλαγές, όπως για παράδειγμα η βελτιστοποίηση του προγράμματος ώστε να καταναλώνει λιγότερη μνήμη απ΄ την προηγούμενη έκδοση, μια καλύτερη μηχανή αντιμετώπισης για την εύρεση και αντιμετώπιση του malware αλλά και δυνατότητα ώστε να επιλέγετε την προτεραιότητα της σάρωσης στον υπολογιστή σας ώστε να αποφύγετε την επιβράδυνση του. Ακόμη διαθέτει δυνατότητα παρακολούθηση συμπεριφοράς των απειλών, που επιτρέπει στο πρόγραμμα να ανιχνεύσει ακόμη και τις πιο πρόσφατες και άγνωστες απειλές. Φυσικά διαθέτει φίλτρο γονικού ελέγχου, ένα εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, ανάκτησης από καταστροφή.


3
Panda Free Antivirus 2016
H πιο πρόσφατη έκδοση του Panda Antivirus, πρόκειται για ένα antivirus εξαιρετικά ελαφρύ αλλά με μεγάλη ταχύτητα ανίχνευσης ιών και συναφών απειλών με μεγάλη αποτελεσματικότητα. Σ΄αυτή την έκδοση έχει επιτευχθεί βελτίωση των επιδόσεων με βάση τη βελτιστοποίηση της cache και της διαχείριση μνήμης, καθώς και βελτίωση της διαχείρισης της απομόνωσης και της αποκατάστασης των αρχείων που απολυμαίνονται.


4
Comodo Internet Security
To COMODO Internet Security Premium αποτελεί αυτή τη στιγμή την καλύτερη δωρεάν επιλογή για antivirus και αυτό γιατί είναι το μοναδικό ίσως δωρεάν antivirus τόσο πλήρες. Περιλαμβάνει εκτός από το antivirus ένα πολύ καλό firewall και με την χρήση προηγμένων τεχνικών καθιστά τον υπολογιστή σας πραγματικό φρούριο. Πιο συγκεκριμένα με την τεχνική Defense + προστατεύει τα κρίσιμα αρχεία του συστήματος και εμποδίζει τα malware πριν εγκατασταθούν, ακόμη πρωτοποριακές τεχνικές του προγράμματος δημιουργούν προστασία από εξελιγμένες επιθέσεις του τύπου buffer overflow και διαγράφουν όλες τις κακόβουλες διαδικασίες προτού να μπορέσουν να ξεκινήσουν το καταστροφικό τους έργο.


5
Avast
Η πιο πρόσφατη έκδοση της πιο αξιόπιστης ασφάλειας στον κόσμο έφτασε και είναι εντελώς δωρεάν. Το Avast προστατεύει περισσότερα από 220 εκατομμύρια άτομα, επιχειρήσεις και κινητά τηλέφωνα παγκοσμίως, εντοπίστε αδύναμα σημεία στο δίκτυό σας ώστε να αποτρέψετε τις επιθέσεις στο router και σε άλλες συσκευές του δικτύους. από τις επιθέσεις των χάκερ. Αφαιρέστε τις ενοχλητικές εφαρμογές και τις επεκτάσεις από τα προγράμματα περιήγησης και αποκαταστήστε τις μηχανές αναζήτησης που έχουν πέσει θύματα πειρατείας. Ενημερώστε με ευκολία σημαντικά προγράμματα λογισμικού για να αυξήσετε τη συνολική ασφάλεια και την υγεία του υπολογιστή σας. Τέλος με την βοήθεια της λειτουργίας απομακρυσμένης βοήθειας μπορείτε να προσφέρετε ή να δέχεστε βοήθεια μέσω internet. Παράλληλα με την έκδοση για τα windows μπορείτε να κατεβάσετε και τις αντίστοιχες εκδόσεις για την προστασία του κινητού σας τηλεφώνου με λειτουργικό Android και Iphone και να προστατεύσετε τις συσκευές σας με ασφάλεια όχι μόνο απολαμβάνοντας μία πρώτης κλάσης προστασία αλλά να προστατεύεστε το κινητό σας και από τον κίνδυνο κλοπής ταυτότητας και παραβίασης του ιδιωτικού σας απόρρητου.


6
360 Total Security
Το 360 Total Security αποτελεί ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα για τον έλεγχο του υπολογιστή σας και όχι μόνο. Περιλαμβάνει πέντε από τις καλύτερες μηχανές antivirus συμπεριλαμβανομένων των Avira και Bitdefender προστατεύοντας σας από κακόβουλο λογισμικό phishing, δούρειους ίππους αλλά και άγνωστες απειλές μέσω της τεχνολογίας cloud, παρέχοντας πλήρη προστασία.- Πέραν της κλασικής λειτουργίας του προγράμματος ως antivirus προσφέρει και πολύ καλές υπηρεσίες βελτιστοποίησης και καθαρισμού και σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χώρο στο δίσκο καθαρίζοντας τα άχρηστα αρχεία από τον υπολογιστή σας έτσι ώστε να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά, σας βοηθά να διαχειριστείτε την εκκίνηση εφαρμογών plug-ins και υπηρεσιών κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του χρόνου εκκίνησης του υπολογιστή σας. Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της εφαρμογής είναι και η δυνατότητα να τρέξετε ή να εγκαταστήσετε εφαρμογές μέσα σε περιβάλλον Sandox, που σημαίνει ότι μπορείτε να τρέξετε μέσα σε ένα εικονικό περιβάλλον οποιοδήποτε πρόγραμμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια