10 Οκτωβρίου 2016

Windows Privacy Tweaker : Απενεργοποιήστε την παρακολούθηση στα Windows 10 και ασφαλίστε τις συσκευές USB
Τα Windows 10 είναι πιό πρόσφατη αναβάθμιση λειτουργικου συστήματος της Microsoft που έρχεται πακέτο με δυνατότητες τηλεμετρίας (συλλογή δεδομένων εξ αποστάσεως) και παρακολούθηση υπηρεσιών που ενεργοποιούνται από προεπιλογή. Ωστόσο η εταιρεία επιμένει ότι δεν υπάρχει καμία «κατασκοπεία», αλλά απλώς προσπαθεί να ενισχύσει το πρόγραμμα συλλέγοντας τις πληροφορίες που προκύπτουν από την χρήση του. Ετσι, τα Windows 10 συλλέγουν συνεχώς τα δεδομένα των χρηστών, την ανταλλαγή κωδικών πρόσβασης Wi-Fi (αν και με κρυπτογράφηση), και γενικά συλλέγουν δεδομένα και τους τρόπους χρήσης από κάθε χρήστη των Windows 10.

Αυτό δεν είναι κάτι προτόγνωρο, αφού ακόμη και και οι παλαιότερες εκδόσεις των Windows έχει διαπιστωθεί ότι μοιράζονται κάποιες πληροφορίες με τη Microsoft. Έτσι,σε πολλούς χρήστες υπάρχει η αίσθηση παραβίασης ή παρακολούθησης της ιδιωτικής ζωής και της ασφάλειας για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να γνωρίζουν περισσότερες λεπτομέρειες για το γεγονός αυτό. Όμως με το Windows Privacy Tweaker όλες σας οι απορίες μπορούν να λυθούν αφού αυτό το λογισμικό είναι φτιαγμένο να αποκαθιστά εύκολα όλες τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις προσφέροντας το μέγιστο επίπεδο ασφάλειας. Παρ΄ όλο είναι  φτιαγμένο για τα Windows 10 θα εντοπίσει και θα επιδιορθώσει ορισμένα θέματα ασφαλείας για τα Windows Vista, Windows 7 και Windows 8 / 8.1

Η χρήση του είναι απλή. Για να επιτευχθεί ο μέγιστος βαθμός προστασίας της ιδιωτικότητας και της ασφάλειας σας απλά καταργήστε την επιλογή όλων των μη ασφαλών ενδείξεων που βλέπετε τσεκαρισμένα ως κόκκινο πεδία, εσείς απλώς αποεπιλέξτε τα πεδία που επιθυμείτε και μόλις δείτε να αλλάζουν χρώμα σε πράσινο σημαίνει ότι είστε ασφαλής, θα πρέπει όμως να γνωρίζετε ότι ενδεχομένως κάποιες μικροαλλαγές στις υπηρεσίες και τις προγραμματισμένες εργασίες ενδέχεται να απαιτούν την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας για να εφαρμοστούν στο 100% .


Επιπλέον, ένα νέο χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι η προστασία USB . Στίς μέρες μας η ασφάλεια είναι πολύ σημαντική είτε αυτό αφορά μια εταιρεία ή ακόμα και τη χρήση του υπολογιστή μας σπίτι. Θα πρέπει λοιπόν να τηρούμε κάποιους κανόνες ασφαλείας όπως το το να μην ανοίγουμε συνημμένα του ηλεκτρονικού μας ταχυδρομείου από άγνωστους αποστολείς να μην κατεβάζουμε λογισμικό από μια ύποπτη ιστοσελίδα. Παρ΄όλα αυτά όλες αυτές οι προφυλάξεις δεν είναι αρκετες για να αποφύγουν τη μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό ίσως επειδή το προγραμμα antivirus που χρησιμοποιείτε δεν μπορεί να ανιχνεύσει και να αφαιρέσει το 100% των επιθέσεων. Επειδή  οι συσκευές USB είναι πολλές φορές ο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα της ασφαλείας ενός υπολογιστή, πολλώ δε μάλλον όταν αυτός είναι κοινόχρηστος, καλό θα είναι, ανάλογα με την ασφάλεια που επιθυμούμε να επιλέξουμε το κατάλληλο πεδίο και γιατί όχι να κλειδώσουμε την επιλογή USB όπου το κρίνουμε απαραίτητο και θεωρούμε ότι κινδυνεύσει η ασφάλεια των δεδομένων μας.Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: WindowsΔεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια