//Add More external stylesheets QuickSetDNS : Αλλάξτε εύκολα τους διακομιστές DNS



Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024

QuickSetDNS : Αλλάξτε εύκολα τους διακομιστές DNS

read

Σε προηγούμενες αναρτήσεις έχουμε αναλύσει αρκετές φορές την έννοια του DNS (Tο Domain Name System ή απλά DNS είναι ένα σύστημα ονοματοδοσίας για δίκτυα υπολογιστών που χρησιμοποιούν το πρωτόκολλο IP. Το DNS μπορεί και αντιστοιχίζει ονόματα με διευθύνσεις IP ή άλλα ονόματα στο διαδίκτυο ή κάποιο άλλο δίκτυο και επιτρέπει την ανεύρεση ενός εξυπηρετητή (server) ή μιας υπηρεσίας σε έναν εξυπηρετητή χρησιμοποιώντας ένα όνομα) και τη σημασία που έχει για την ασφάλεια και την ταχύτητα περιήγησης μας στο ίντερνετ. 

Το QuickSetDNS είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο που αναπτύχθηκε από τη NirSoft για τη διαχείριση των DNS ρυθμίσεων στα Windows. Το DNS (Domain Name System) είναι υπεύθυνο για τη μετάφραση των διευθύνσεων URL σε αριθμητικές διευθύνσεις IP που καταλαβαίνει ο υπολογιστής.

Παρέχει μια εύκολη και γρήγορη λύση για την αλλαγή των DNS ρυθμίσεων, χωρίς την ανάγκη να περιηγείστε σε πολλαπλά μενού των Windows. Με αυτό το εργαλείο, μπορείτε να διαχειριστείτε εύκολα τις προτιμώμενες και εναλλακτικές διευθύνσεις DNS, να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας με ένα μόνο κλικ και να αποθηκεύσετε διάφορα προφίλ για γρήγορη αλλαγή.

Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του είναι η δυνατότητα να το χρησιμοποιήσετε ακόμα και αν δεν έχετε δικαιώματα διαχειριστή στον υπολογιστή σας.

Είναι δωρεάν για προσωπική και εμπορική χρήση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις εκδόσεις των Windows, από τα XP μέχρι τα Windows 11. Είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για όλους τους χρήστες που θέλουν να διαχειριστούν εύκολα τις DNS ρυθμίσεις τους χωρίς πολύπλοκες διαδικασίες.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή QuickSetDNS


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!