Εντοπίσαμε ότι χρησιμοποιείτε Adblock. Κατανοούμε, ότι πολλοί ιστότοποι, καταχρώνται την υπομονή των χρηστών, εμφανίζοντας διαφημίσεις παντού. Ωστόσο, αυτός ο ιστότοπος, υποστηρίζεται από διαφημίσεις, που θεωρούμε ότι δεν είναι ενοχλητικές και δεν επηρεάζουν σημαντικά την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας.

Η ιστοσελίδα μας, βασίζεται σε διαφημίσεις, έτσι ώστε να μπορεί συνεχίσει τη λειτουργία της και να να προσφέρει πάντα ποιοτικό, δωρεάν περιεχόμενο.

19 Δεκεμβρίου 2015

Τί είναι το πολικό Πολικό Σέλας;
Το πολικό Σέλας είναι μία ψυχρή λάμψη στον αέρα που παρατηρείται συνήθως στις πολικές περιοχές του πλανήτη μας. Το ύψος που συμβαίνει το φαινόμενο αυτό παρατηρείται μεταξύ των 100 και 400 χιλιομέτρων. Οι μορφές που εμφανίζεται είναι πολλές, όπως π.χ σαν ένα τεράστιο φωτεινό τόξο ή σαν ένα τεράστιο κυματοειδές παρατέσμαμα.

 Η δημιουργία του φαινομένου οφείλεται στην σύγκρουση ταχέως κινουμένων ηλεκτρονίων με άτομα του ατμοσφαιρικού αζώτου και οξυγόνου, γεγονός που προκαλεί την διέγερση τους και κατά συνέπεια την ακτινοβολία τους. Τα ηλεκτρόνια αυτά εκπέμπονται από τον ήλιο και συνήθως υπάρχουν σε ΄΄τεράστιες ποσότητες΄΄ κατά τις εκρήξεις των ηλιακών κηλίδων. Όταν λοιπόν τα ηλεκτρόνια πλησιάζουν στη γή υφίστανται την επίδραση του γεωμαγνητικού της πεδίου και εκτρέπονται απομακρυνόμενα από την γή. 

Όσα όμως από αυτά κατευθύνονται στους πόλους της γής μπαίνουν στην ατμόσφαιρα και διαγείρουν τα άτομα και το μόρια των ανωτέρω στρωμάτων της προκαλώντας τη φωτοβολία τους. Η μαγευτική εικόνα που παρουσιάζει όταν όταν εκδηλώνεται το φαινόμενο είναι εκπληκτική ! Πριν από μερικές δεκαετίες ο καθηγητής Storner στο Πανεπιστημίου του Όσλο κατασκεύασε μία ειδική συσκευή για την απόδειξη της επικρατέστερης θεωρίας, το 1958 τότε που ακόμα δεν είχαν απαγορευθεί οι πυρηνικές δοκιμές σχεδιάστηκε ένα πείραμα ακριβώς με χρήση τριών πυρηνικών εκρήξεων. 

Συγκεκριμένα το έτος εκείνο εκτοξεύθηκαν σε ύψος 500 χλμ. τρεις μικρές ατομικές βόμβες στο Νότιο Ατλαντικό ωκεανό στα γεωγραφικά πλάτη (νότια) 38° και 50°. Αμέσως μετά τις εκρήξεις και σε χρόνο μόλις ενός πρώτου λεπτού της ώρας εμφανίσθηκε στο βόρειο ημισφαίριο, σε προκαθορισμένα γεωγραφικά πλάτη, άλλο Σέλας, που σήμαινε πως τα ηλεκτρόνια της έκρηξης, μετά από ένα ταχύτατο ταξίδι σε ύψος 4000 χλμ πάνω από την επιφάνεια της Γης, ξαναγύρισαν και δημιούργησαν τεχνητό Σέλας σε απόσταση πολλών χιλιάδων χιλιομέτρων από το σημείο της έκρηξης. μάλιστα δε υπολογίσθηκε πως για αρκετές ώρες τα "τεχνητά" αυτά ηλεκτρόνια ταξίδευαν μέσα στο μαγνητικό πεδίο της Γης από τον Βόρειο στο Νότιο Πόλο και από τον Νότιο στον Βόρειο εκατομμύρια φορές


Τί είναι το πολικό Πολικό Σέλας;
4/ 5 stars - "Τί είναι το πολικό Πολικό Σέλας;" Το πολικό Σέλας είναι μία ψυχρή λάμψη στον αέρα που παρατηρείται συνήθως στις πολικές περιοχές του πλανήτη μας. Το ύψος που συμβαίνει...Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
.

AOMEI PE Builder : Δωρεάν εργαλεία των Windows PE για τη δημιουργία Bootable Windows PE σε USB και CD / DVD και ISO

–>