09 Ιανουαρίου 2015

proXPN : Ανώνυμη περιήγηση στο διαδίκτυο μέσω Virtual Private NetworkΚατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει διάφορα άρθρα σχετικά με την δυνατότητα προστασίας της ιδιωτικότητας μας ως χρήστες του ίντερνετ. Σήμερα θα ασχοληθούμε με ένα ακόμη VPN (Virtual Private Network) που μας παρέχει την δυνατότητα να περιηγούμεθα ανώνυμα στο διαδίκτυο.

Το VPN είναι ένα δίκτυο που μπορεί να μας παράσχει ασφαλείς συνδέσεις μεταξύ ενός ή περισσότερων συσκευών για την ανταλλαγή των δεδομένων μας.

Πώς λειτουργεί!

Ένα VPN μπορεί να ανοίξει μια ασφαλή διασύνδεση ή «τούνελ» όπως συνηθίζουμε να λέμε μεταξύ των διαφόρων συσκευών και των δεδομένων που διέρχoνται τη σήραγγα και ταυτόχρονα μπορεί να κρυπτογραφηθεί με κάποια από τις πλέον σύγχρονες, παρεχόμενες μεθόδους ασφαλείας έτσι ώστε τα δεδομένα που διέρχονται δια μέσου της σήραγγας να μην μπορούν να να διαβαστούν. 
Το proXPN είναι μία Virtual Private Network υπηρεσία που δημιουργεί μια ασφαλή, κρυπτογραφημένη σήραγγα μέσω της οποίας περνά το σύνολο των δεδομένων μας. Κάθε εφαρμογή που απαιτεί σύνδεση στο Διαδίκτυο λειτουργεί με το proXPN συμπεριλαμβανομένου του web browser, e-mail client, και των προγραμμάτων ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων κρατώντας ό, τι κάνετε κρυμμένο από τα αδιάκριτα βλέμματα, ενώ καλύπτει τη φυσική θέση σας και σας δίνει ελεύθερη πρόσβαση σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα ή διαδικτυακή υπηρεσία. 
Στην δωρεάν του έκδοση σας παρέχει Anonymous εκχώρηση IP και κρυπτογραφημένη περιήγηση ενώ το διαθέσιμο Bandwidth που έχετε είναι προσαρμοσμένο γύρω στα 300 kbps. χωρίς όμως χρονικό περιορισμό. Αφού κατεβάσετε το πρόγραμμα κάντε εγγραφή και μπορείτε αμέσως να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα. Αν δυσκολεύεστε να φτιάξετε ένα ισχυρό κωδικό κατεβάστε το Password Generator ρυθμίστε το μήκος του κωδικού ( password lengh) στο 12, πατήστε το κουμπί Generate Secure Passwords και κάντε Copy paste τον κωδικό. 
Θα χρειαστεί να κάνετε επαλήθευση στο e-mail εγγραφής σας πατώντας επάνω στον αυτοματοποιημένο σύνδεσμο που θα σας σταλεί. Μετά την επαλήθευση κάντε login πατώντας το εικονίδιο της εφαρμογής βάζοντας σαν username το e-mai που κάνατε εγγραφή και σαν κωδικό τον κωδικό που βάλατε κατά την εγγραφή σας. Πατήστε τώρα connect και περιμένετε λίγο, μόλις είστε έτοιμοι το εικονίδιο που βλέπετε κόκκινο στην μπάρα εργασίας θα γίνει πράσινο και θα ξεκινήσει αυτόματα ο browser. 
Στην δωρεάν έκδοση της εφαρμογής δεν μπορείτε ακόμη να επιλέξετε ανώνυμους σέρβερ από άλλες χώρες και από προεπιλογή το πρόγραμμα χρησιμοποιεί ένα συγκεκριμένο ανώνυμο σέρβερ από το Ντάλας των ΗΠΑ.
Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε πλέον και μέσω της online υπηρεσίας tracemyip.org είστε καλά προστατευμένος αφού τα προσωπικά σας δεδομένα δεν είναι πλέον αναγνωρίσιμα.
Συμπερασματικά μπορούμε να πούμε ότι ακόμη και στην δωρεάν του έκδοση το πρόγραμμα κάνει πολύ καλά τη δουλειά του, διαθέτοντας ένα πλεονέκτημα σε σχέση με άλλες δωρεάν παρόμοιες υπηρεσίες, το ότι δηλαδή δεν μας προσδιορίζει συγκεκριμένο bandwidth που θα πρέπει να καταναλώσουμε σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.
Author's Website:


proXPN : Ανώνυμη περιήγηση στο διαδίκτυο μέσω Virtual Private Network
4/ 5 stars - "proXPN : Ανώνυμη περιήγηση στο διαδίκτυο μέσω Virtual Private Network" Κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει διάφορα άρθρα σχετικά με την δυνατότητα προστασίας της ιδιωτικότητας μας ως χρήστες του ίντερνετ. Σ...


Διαβάστε περισσότερα :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια