Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016

ParkControl Pro: Απενεργοποιήστε πυρήνες στον επεξεργαστή σας όταν το φορτίο του συστήματος είναι χαμηλό- Το CPU Parking είναι ένα χαρακτηριστικό των Multi-Core υπολογιστών και απενεργοποιεί πυρήνες όταν το φορτίο του συστήματος είναι χαμηλό. Αυτό μειώνει την κατανάλωση ενέργειας και την θερμότητα που αναπτύσσεται. Από προεπιλογή, τα Windows δεν έχουν κάποιο άμεσο τρόπο να επέμβετε ώστε να το ρυθμίσετε Για υπολογιστές όπου η κατανάλωση ενέργειας και θερμότητας δεν είναι ζήτημα, και επιζητούμε τη μέγιστη απόδοση, μπορεί να είναι και επιθυμητό να απενεργοποιήσετε το CPU Parking. Σε αρκετές όμως περιπτώσεις, όταν υπάρχει πρόβλημα θερμοκρασίας και όταν δεν επιζητούμε τα μέγιστα από την απόδοση του υπολογιστή μας, για παράδειγμα όταν σερφάρουμε, μπορούμε να το ενεργοποιήσουμε κερδίζοντας έτσι και από κατανάλωση ενέργειας και από περιττή θέρμανση.(πολύ χρήσιμο για το λάπτοπ αφού κερδίζοντας ενέργεια δεν χρειάζεται να γονατίζουμε και την μπαταρία του). Για να λειτουργήσει το πρόγραμμα πρέπει πρώτα απ΄όλα ο υπολογιστής μας να διαθέτει επεξεργαστή με τουλάχιστον δύο πυρήνες. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση ούτε επανεκκίνηση και ανά πάσα στιγμή μπορούμε να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις.
Ρυθμίσεις

- Αφού τρέξετε το πρόγραμμα επιλέξτε το δικό σας τρέχων σχέδιο ενέργειας (μπορεί να είναι διαφορετικό από το δικό μου) ( έχω επιλέξει εξισορρόπηση) τσεκάρετε το κουτάκι Show Park Settings In Power Options πατήστε Apply και μετά O.K. Αυτό ήταν η ρύθμιση έχει επιτευχθεί. Για να το επιβεβαιώσετε επιλέξτε από τον πίνακα ελέγχου των windows επιλογές παροχής ενέργειας και κάντε κλίκ στο τρέχων σχέδιο παροχής ενέργειας. 
- Πατήστε στο τρέχων σχέδιο παροχής ενέργειας ( αλλαγή ρυθμίσεων) και στην επόμενη καρτέλα πατήστε στο (αλλαγή ρυθμίσεων παροχής ενέργειας για προσωρημένους).


- Επιλέξτε διαχείριση ενέργειας επεξεργαστή και θα πρέπει να δείτε να υπάρχει κάτω από αυτό η επιλογή ελάχιστος αριθμός πυρήνων για στάθμευση πυρήνων, που σημαίνει ότι ενεργοποιήθηκε η επιλογή.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows
  
            ( 32 Bit)

            (64 Bit)Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια