//Add More external stylesheets 21 δωρεάν προγράμματα για προστασία από το κακόβουλο λογισμικό



Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

21 δωρεάν προγράμματα για προστασία από το κακόβουλο λογισμικό

read

Συχνά, τα Adware δεν έχουν καμία διαδικασία απεγκατάστασης και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τεχνολογίες που είναι παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιούνται από τους ιούς ώστε να διεισδύσουν στον υπολογιστή σας . Παρ΄ όλα αυτά επειδή μπορεί να υπάρχουν νόμιμοι λόγοι για τους οποίους τα Adware εμφανίζονται σε διάφορα προγράμματα ή ιστοσελίδες τα antivirus μπορεί να μην είναι σε θέση να καθορίσουν αν αποτελεί απειλή.

To διαδίκτυο είναι ένα από τα πιο κορυφαία τεχνολογικά επιτεύγματα των τελευταίων ετών. Έχει φέρει επανάσταση στις επικοινωνίες, στον τρόπο έκφρασης και επικοινωνίας των ανθρώπων, στο εμπόριο, στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών κ.λ.π.

Ωστόσο, από την αρχή σχεδόν της λειτουργίας του διαδικτύου εμφανίσθηκαν και τα πρώτα προβλήματα με τους ιούς που προσβάλουν τα λειτουργικά μας συστήματα.




1


Dr.Web Anti-virus scanner


Δωρεάν anti-virus -anti-spyware λογισμικό που βασίζεται στο Dr.Web Anti-virus scanner και το οποίο θα σας βοηθήσει να ανιχνεύσετε και να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα, υπολογιστές με Windows που έχουν μολυνθεί από Virus, Trojans, Rootkits, Spyware, Dialers, Adware, , Jokes, Riskware. Δεν χρειάζεται να κάνουμε εγκατάσταση, απλά κατεβάζουμε την εφαρμογή και τρέχουμε το πρόγραμμα

2


AdwCleaner


Eφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε τις διάφορες γραμμές εργαλείων που εγκαθίστανται συνήθως χωρίς τη θέλησή μας κατά την εγκατάσταση διάφορων προγραμμάτων και που σε πολλές περιπτώσεις περιέχουν adware, και γενικά διάφορα ΄΄παράσιτα΄.

Πατήστε scan και σε μικρό χρονικό διάστημα η εφαρμογή θα σας εμφανίσει ένα κείμενο με μία αναλυτική περιγραφή με τυχόν προβλήματα που βρήκε, εκτός από τα ορατά προβλήματα η ανάλυση του προγράμματος περιλαμβάνει και προβλήματα που δεν είναι εύκολα ορατά και συνήθως αφορούν σε άχρηστες καταχωρίσεις στο μητρώο και φακέλους. 

Για να απαλλαγούμε τώρα από όλη αυτή τη σαβούρα που έχουμε μαζέψει κάνουμε κλίκ στο κουμπί "Διαγραφή" και το AdwCleaner θα προσπαθήσει να τα διαγράψει, συνήθως θα μας ζητήσει μετά να κάνουμε επανεκκίνηση στον υπολογιστή μας. Ωστόσο, χρειάζεται ένα έλεγχος πριν την διαγραφή τους, γιατί υπάρχει πιθανότητα να έχετε εγκαταστήσει κάποιο πρόγραμμα χρήσιμο για εσάς με adware που ωστόσο δεν είναι ενοχλητικό ή επικίνδυνο. 

Μετά την επανεκκίνηση και κατά την είσοδό μας στα windows το πρόγραμμα θα μας εμφανίσει παράλληλα μία καινούργια αναλυτική περιγραφή με τα αποτελέσματα των αρχείων που διέγραψε. Υποστηρίζει IE, Firefox, Chrome και Opera.Το πρόγραμμα ανανεώνεται συχνά, οπότε αν έχετε κάποια παλιότερη έκδοση δεν θα δουλέψει. Φροντίστε πάντα να έχετε την ποιο ενημερωμένη.

3


Wise Anti Malware


Βοηθήστε στην άμυνα και προστατέψετε τον υπολογιστή σας από ιούς, malware, adware, ransomware, phishing, spyware και ανεπιθύμητα προγράμματα. Απολύτως συμβατό με το Windows 10 Defender με το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό του την προστασία σε πραγματικό χρόνο, η οποία θεωρείται ως η πρώτη γραμμή άμυνας για την υπεράσπιση του υπολογιστή σας από τα Malware. 

Διαθέτει τρεις ασπίδες, ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού, ανίχνευση Adware και προστασία μητρώου. Η ασπίδα κακόβουλου λογισμικού μπορεί να εντοπίσει και να αποκλείσει απειλές από κακόβουλα προγράμματα. Χάρη στη συνεργασία με την Avira Operations GmbH & Co. KG, η Wise Anti Malware υιοθετεί την τελευταία τεχνολογία εντοπισμού απειλών με την ολοκληρωμένη βάση δεδομένων ιών για να σας βοηθήσει να υπερασπιστείτε κάθε είδους απειλές όπως ιούς, κακόβουλο λογισμικό, adware, ηλεκτρονικό ψάρεμα, λογισμικό υποκλοπής spyware, ransomware (όπως το Petya GoldenEye) και δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές (PUA / PUP). 

Τέλος, μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το δίσκο, να αφαιρέσετε προσωρινά αρχεία που δημιουργήθηκαν από σύστημα και εφαρμογές των Windows, να καθαρίσετε ιστορικό διαδικτύου, αρχεία προσωρινής μνήμης, cookie του Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge, Internet Explorer, Opera, Safari και άλλα προγράμματα περιήγησης Chromium (Comodo Dragon, SRWare Iron, RockkMelt, Pale Moon, Yandex, Vivaldi).

4


ZHPCleaner


Δωρεάν πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για την καταπολέμηση των πειρατικών προγραμμάτων περιήγησης (hijackers). Κύριος στόχος του είναι να επαναφέρετε τις ρυθμίσεις του διακομιστή μεσολάβησης και να διαγράψετε ανακατευθύνσεις browsers, ωστόσο σας επιτρέπει να επιλέξετε φυσικά τα πρόσθετα που θέλετε να κρατήσετε. Έχει ως στόχο να αφαιρέσει adware προγράμματα που εμφανίζουν αναδυόμενα παράθυρα και πιθανώς ανεπιθύμητο λογισμικό.

Η εφαρμογή δεν απαιτεί καμία διαδικασία εγκατάστασης έτσι μπορείτε να το τρέξετε και από αφαιρούμενες συσκευές. Δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο αφού αποτελείται από τρία μόλις κουμπιά, "Scanner", "Repair" και "Report".

Στοχεύει στην κατάργηση προγραμμάτων adware που εμφανίζουν αναδυόμενα παράθυρα, δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό, ορισμένες γραμμές εργαλείων που έχουν μεταμοσχευθεί από πρόγραμμα περιήγησης, ορισμένα νόμιμα αλλά περιττά προγράμματα. Ο κύριος σκοπός του είναι να επαναφέρει τις ρυθμίσεις διακομιστή μεσολάβησης και να αφαιρέσει τις ανακατευθύνσεις από τα προγράμματα περιήγησης. 

Καταργεί προγράμματα adware που εμφανίζουν αναδυόμενα παράθυρα, δυνητικά ανεπιθύμητο λογισμικό, ορισμένες γραμμές εργαλείων που έχουν εμβολιαστεί από πρόγραμμα περιήγησης, ορισμένα νόμιμα αλλά περιττά προγράμματα. Καταργεί τις ανακατευθύνσεις της εξερεύνησης των Windows που μπορεί να οδηγήσουν στην εμφάνιση κακόβουλων διαφημίσεων.

Πριν από κάθε καθαρισμό, το ZHPCleaner σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε ένα σημείο επαναφοράς συστήματος. Συνιστάται ανεπιφύλακτα να το κάνετε αυτό πριν συνεχίσετε. Εάν ένα σημείο επαναφοράς δημιουργήθηκε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες, θα αντικατασταθεί με ένα νέο. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη δημιουργία του σημείου επαναφοράς στις επιλογές λογισμικού. Η δημιουργία αυτού του σημείου επαναφοράς θα διαρκέσει μόνο λίγα λεπτά. Στο τέλος της δημιουργίας εμφανίζεται η λίστα με όλα τα σημεία επαναφοράς του συστήματός σας.

5


Crystal Security


To Crystal Security είναι ένα λογισμικό που βασίζεται σε δύναμη του Cloud και σας βοηθά να εντοπίσετε και να απομακρύνετε κακόβουλα προγράμματα ( malware ) από τον υπολογιστή σας. Η τεχνολογία του παρέχει γρήγορη ανίχνευση ενάντια στο malware και σας επιτρέπει να ελέγχετε τον υπολογιστή σας σε πραγματικό χρόνο. Το Crystal Security συγκεντρώνει δεδομένα από τα εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο και τα αξιολογεί σε βάσεις δεδομένων ώστε να σας βοηθήσει να ανιχνεύσετε και να μπλοκάρετε ακόμη και τους πιο πρόσφατους ιούς και επιθέσεις malware.Δεν απαιτείται εγκατάσταση.


6


SpywareBlaster


Απλό, αποτελεσματικό, αξιόπιστο, το SpywareBlaster είναι ένα ισχυρό λογισμικό για την αντιμετώπιση αυτών των απειλών, έτσι ώστε, να ασφαλίσετε τον υπολογιστή σας από Spyware, adware, browser hijackers, που είναι από τις ταχύτερα αυξανόμενες απειλές στο διαδίκτυο, αφού αρκεί μία απλή περιήγηση στο internet και αν δεν είστε προσεκτικοί, ιδιαίτερα δε, αν δεν έχετε κάποιο πρόγραμμα προστασίας για τις ανωτέρω απειλές, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να μολυνθείτε. Το SpywareBlaster, αποτελεί μία πολύ καλή λύση γι΄αυτά τα προβλήματα και σας δίνει τη δυνατότητα να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας απ΄αυτούς τους κινδύνους σε πραγματικό χρόνο.

7


Unchecky


Πιστεύω ότι όλοι σας έχετε βρεθεί κατά την διάρκεια μίας εγκατάστασης στην θέση να αντιληφθείτε ότι ότι ο εγκαταστάτης της εφαρμογής προσπαθεί να περάσει εκτός από το κυρίως πρόγραμμα και άλλες εφαρμογές που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν έχουν καμία σχέση με αυτό και συνήθως αποτελούν διαφημιστικές εκδόσεις κάποιων άλλων προγραμμάτων, στις χειρότερες δε περιπτώσεις εφαρμογές που αλλάζουν με το έτσι θέλω για παράδειγμα τη μηχανή αναζήτησης σας και στις πιο έσχατες περιπτώσεις ακόμη και εν δυνάμει κακόβουλες εφαρμογές. Βέβαια η τελευταία περίπτωση είναι κάτι που δεν συναντάμε εύκολα δεν παύει όμως να είναι υπαρκτή. 

Πριν προχωρήσουμε στην περιγραφή του προγράμματος θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή της επίβλεψης κατά την διάρκεια της εγκατάστασης ενός προγράμματος έτσι ώστε κάθε κλίκ που θα κάνετε να βλέπετε τον πίνακα της εγκατάστασης για να προχωρήσετε ώστε να είναι σε γνώση σας τι περνάτε και να μην πατάτε μηχανικά επόμενο επόμενο κ.λ.π. 

Η σημερινή εφαρμογή θα μας φανεί πολύ χρήσιμη και όταν διαπιστώσει την ύπαρξη τέτοιων προγραμμάτων θα μας ενημερώσει αυτόματα. Ακόμη στις περισσότερες περιπτώσεις θα αποεπιλέξει αυτόματα τα από προεπιλογή τσεκαρισμένα κουτάκια που οδηγούν στην εγκατάσταση μαζί με το κυρίως πρόγραμμα και των ανεπιθύμητων εφαρμογών.

Κλικάρετε την εφαρμογή και αυτή θα τρέξει σαν service (υπηρεσία) στον υπολογιστή σας, αν τώρα θέλετε να ανακαλέσετε την χρήση της κλικάρετε ξανά την εφαρμογή για να σταματήσει. Θεωρώ ότι πρόκειται για μία εφαρμογή που δεν πρέπει να λείπει από κανένα υπολογιστή.

8


Spybot Free Edition


Σαρωτής anti-spyware που πραγματοποιεί αναζήτηση στον σκληρό σας δίσκο για όλους τους γνωστούς τύπους spyware, adware και πιθανώς ανεπιθύμητα προγράμματα. Προσφέρει ισχυρές δυνατότητες για την εξάλειψη αυτών των απειλών και προστασία του απορρήτου σας. Ανιχνεύει αυτόματα: δίκτυα adware, προσπάθειες ανακατεύθυνσης κεντρικού υπολογιστή, τροποποιήσεις μητρώου και ανεπιθύμητες αλλαγές στη διαμόρφωση του προγράμματος περιήγησης. 

Εάν γίνει προσπάθεια ανακατεύθυνσης του υπολογιστή σας σε διαφορετικό διακομιστή ονομάτων τομέα χωρίς την άδειά σας, το Spybot μπορεί να το εντοπίσει και να σταματήσει. Η ομάδα Spybots του «Forensic Detectives» παρακολουθεί συνεχώς το διαδίκτυο για νέες απειλές οπότε είναι σημαντικό, προκειμένου το λογισμικό να παρέχει τη μέγιστη προστασία, να ενημερώνεται τακτικά. Οι υπογραφές για το Spybot Free Edition ενημερώνονται μία φορά την εβδομάδα.

9


Trend Micro Anti-Threat Toolkit


Χωρίς την κατάλληλη προστασία ιδιαίτερα σε πραγματικό χρόνο, από μια αξιόπιστη λύση ασφάλειας τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στον υπολογιστή σας, είναι διαρκή κίνδυνο, ειδικά αν είστε ενεργός χρήστης του Διαδικτύου. 

 Το Trend Micro Anti-Threat Toolkit, είναι ένα πακέτο εργαλείων ασφαλείας που μπορεί να αναλύσει τον υπολογιστή σας, προκειμένου να εντοπίσει ιούς και άλλους τύπους απειλών που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τη λειτουργικότητα του.

 Πρόκειται για μία αποτελεσματική λύση προστασίας που έχει ως στόχο να εντοπίσει γρήγορα ιούς και άλλα είδη κακόβουλου λογισμικού που βρίσκονται στον υπολογιστή σας, βοηθώντας σας παράλληλα να τα καταργήσετε με ένα μόνο κλικ. Για να σκανάρετε τον υπολογιστή σας θα πρέπει να κατεβάσετε ένα μικρό αρχείο ανάλογα με τη σύνθεση του υπολογιστή σας αφού κάνετε κλικ στην επιλογή Clean infected computers και να το τρέξετε.

10


SmartFix


Το SmartFix, είναι μία δωρεάν εφαρμογή που διορθώνει αυτόματα τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν μετά από μόλυνση, ακόμη και από κάποιο άγνωστο κακόβουλο λογισμικό που δεν μπορεί να χειριστεί το Antivirus που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας. 

Μετά την ενσωμάτωση, το SmartFix είναι διαθέσιμο στο μενού έναρξης και στο περιβάλλον ανάκτησης  κατά την εκκίνηση του συστήματος για WinXP ή σε νεότερες εκδόσεις των windows.

Για τη βασική εγκατάσταση, πρέπει να κατεβάσουμε το αρχείο SmartFix + και να το εγκαταστήσουμε, αυτό ενσωματώνεται αυτόματα στο περιβάλλον αποκατάστασης (αναζητήστε το ως SmartFix Troubleshooting στο μενού έναρξης των windows σε κατάσταση ασφαλούς λειτουργίας των windows  ) και τρέξτε το, χωρίς καμία ερώτηση θα επανεκκινήσει τον υπολογιστή για να ξεκινήσει η διαδικασία αποκατάστασης.

Αυτό θα διαρκέσει περίπου 5-10 λεπτά, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το τέλος της διαδικασίας.

11


Sophos Scan And Clean


Έχετε μολυνθεί με κάποιο ιό; Είστε σίγουροι για το αν το υφιστάμενο λογισμικό προστασίας από ιούς μπορεί να τον ανιχνεύσει και να τον αφαιρέσει; Το Sophos Virus Removal Tool μπορεί να σας βοηθήσει. Χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής ανιχνεύει όλους τους τύπους κακόβουλου λογισμικού στον υπολογιστή-συμπεριλαμβανομένων των ιών, spyware, rootkits και Conficker. 

Η εφαρμογή έχει άμεση πρόσβαση στα δεδομένα του ιού από την SophosLabs ενός παγκόσμιου δικτύου έρευνας απειλών από το κακόβουλο λογισμικό διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο ότι ακόμη και οι πολύ πρόσφατοι ιοί θα ανιχνευθούν και θα αφαιρεθούν. Μπορεί να λειτουργεί παράλληλα με το αγαπημένο σας antivirus χωρίς να υπάρξει πρόβλημα διένεξης. 

Κατεβάστε το, εγκαταστήστε το και εκτελέστε το πρόγραμμα από το εικονίδιο της εφαρμογής στην επιφάνεια εργασίας σας. Το πρόγραμμα θα κατεβάσει την τελευταία ενημέρωση από τη βάση δεδομένων της εφαρμογής Κάντε τώρα διπλό κλικ και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη σάρωσης για να ελέγξει τον υπολογιστή σας και να απομακρύνει τυχόν ιούς που βρει.

12


Norton Power Eraser


Το Norton Power Eraser είναι ένα μικρό φορητό εργαλείο που θα προσπαθήσει να ανιχνεύσει και να καταργήσει κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή σας. Ο τρόπος λειτουργίας των προγραμμάτων προστασίας από ιούς είναι γενικά επιφυλακτικός, σχετικά με το τι αφαιρούν από ένα υπολογιστή και αυτό βέβαια έχει νόημα, φυσικά δεν θέλει κανείς να απενεργοποιήσει το antivirus του ένα χρήσιμο και ασφαλές πρόγραμμα επειδή το έχει εκλάβει εσφαλμένα ως κακόβουλο. Το πρόγραμμα λειτουργεί λίγο διαφορετικά από τα συνηθισμένα και χρησιμοποιεί ΄΄επιθετικές΄΄ μεθόδους ώστε να βρει και να αφαιρέσει το κακόβουλο λογισμικό στον υπολογιστή σας. 

Σάρωση για ανεπιθύμητες εφαρμογές

Αν έχετε πρόβλημα με κάποια ανεπιθύμητη εφαρμογή κάντε κλικ στην επιλογή Σάρωση για ανεπιθύμητες εφαρμογές, περιμένετε η εφαρμογή να ολοκληρώσει την εργασία της και μόλις το Norton Power Eraser ολοκληρώσει τη σάρωση, εμφανίζονται τα αποτελέσματα σε ένα νέο παράθυρο, αν τώρα δείτε κάποια ανεπιθύμητη εφαρμογή ή κακόβουλη γραμμή εργαλείων κάντε κλικ στην επιλογή απεγκατάσταση και ακολουθήστε τις οδηγίες της οθόνης. Μόλις ολοκληρωθεί η απεγκατάσταση, επανεκκινήστε τον υπολογιστή.

   
Την επιλογή Σάρωση Συστήματος μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε στην περίπτωση που έχουμε κάποιο πρόβλημα και δεν μπορούμε να βρούμε από που προέρχεται, ή αν θέλουμε γενικά να ελέγξουμε το λειτουργικό μας. Μέσω αυτής της επιλογής η εφαρμογή σκανάρει το λειτουργικό μας σύστημα και στην περίπτωση που βρει κάποια αρχεία που τα θεωρεί ύποπτα μας δίνει την δυνατότητα να τα διαγράψουμε με ασφάλεια.&

Τέλος, είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητό ότι το Norton Power Eraser δεν είναι ένα antivirus σε πραγματικό χρόνο, αλλά ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο που μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε επικίνδυνο λογισμικό στην περίπτωση που πιθανώς έχουμε μολυνθεί με κάποιο τρόπο, αλλά μπορεί να μας βοηθήσει παράλληλα με τις ενδείξεις και του υπάρχοντος antivirus στον υπολογιστή μας να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα για αρχεία που θεωρούμε ύποπτα.

13


S.O.S. Security Suite


Δωρεάν, φιλική προς το χρήστη εφαρμογή που σας βοηθά να απαλλαγείτε από κακόβουλα προγράμματα, Adware και Spyware ώστε να αποτρέψετε τη μόλυνση του υπολογιστή σας. Σε αυτό, υπάρχει επίσης ένα στοιχείο ανίχνευσης ελαττωμάτων υλικού και ασφάλειας και βελτιστοποίησης συστήματος. 

Όλες αυτές οι λειτουργίες σας σημαίνουν τα αρχικά της εφαρμογής, για ένα ασφαλέστερο και ταχύτερο σύστημα. Το μενού της εφαρμογής είναι αρκετά απλό, αλλά θα πρέπει ίσως να επισκεφθείτε τις σελίδες βοήθειας για να μάθετε πώς λειτουργεί πλήρως η εφαρμογή. 

Η σουίτα ασφαλείας παρέχεται είναι εντελώς δωρεάν, χωρίς διαφημίσεις, χωρίς bundleware, και προφανώς, χωρίς κανένα spyware. Αυτή η εφαρμογή είναι ο διάδοχος του Ultra Adware Killer και οι χρήστες μπορεί πλέον να στηρίζονται σε αυτό το βελτιωμένο εργαλείο. Ο δε προκάτοχό του το Ultra Adware Killer θα συνεχίσει να ενημερώνεται για λίγο ακόμη χρονικό διάστημα.

14


AppCheck Anti-Ransomware


Το AppCheck Anti-Ransomware, ένα ακόμη λογισμικό προστασίας που αυτή τη φορά όμως μπορεί να προστατεύσει όχι από συγκεκριμένους τύπους Ramnsonware αλλά για όλο το φάσμα αυτού του τύπου των απειλών. 

Έτσι λοιπόν, με τη βοήθεια της εφαρμογής μπορείτε να προστατευτείτε από όλα τα σύγχρονα ransomwares και να αποκτήσετε ένα αποτελεσματικό αλλά ισχυρό προληπτικό αμυντικό σύστημα απέναντι στα ransomware. Μπορεί να δουλέψει χωρίς κανένα πρόβλημα με άλλα υπάρχοντα προϊόντα ασφάλειας (antivirus κ.λ.π) και δεν απαιτεί αλλαγή της τρέχουσας υποδομής. 

Εξαιρετικά ανεξάρτητο από το σύννεφο, δεν επηρεάζεται το ποσοστό ανίχνευσης του ακόμη και σε κατάσταση εκτός σύνδεσης από το διαδίκτυο. Το ενσωματωμένο προγραμματισμένο αντίγραφο ασφαλείας προσθέτει ένα άλλο επίπεδο ασφάλειας και παρέχει την εναλλακτική λύση για ανάκτηση σε περίπτωση βλάβης ανίχνευσης. 

Τέλος, θα πρέπει ωστόσο να επισημάνουμε ότι διατίθεται σε δύο εκδόσεις την δωρεάν που μόλις σας παρουσιάσαμε και την Pro η οποία περιλαμβάνει περισσότερες δυνατότητες.

15


AsmwSoft Anti Malware


Η ασφάλεια των υπολογιστών μας είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ. Με τους κίνδυνους των malware και των ιών που απειλούν την ασφάλεια των προσωπικών μας δεδομένων είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούμε ισχυρά εργαλεία απέναντι στο κακόβουλο λογισμικό

Μετά από μήνες αναζήτησης για ένα δωρεάν, αξιόπιστο, λογισμικό, είμαι ενθουσιασμένος που επιτέλους βρήκα κάτι που λειτουργεί πραγματικά. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ισχυρό εργαλείο που προσφέρει προηγμένη προστασία ενάντια σε ιούς, malware, adware, spyware και άλλες απειλές για την ασφάλεια του υπολογιστή. Με απλό μενού για εύκολη χρήση και πολλές λειτουργίες προστασίας, είναι η ιδανική επιλογή για κάθε χρήστη υπολογιστή

Μία από τις κύριες λειτουργίες του είναι η σάρωση του υπολογιστή για την ανίχνευση και την αφαίρεση οποιουδήποτε κακόβουλου λογισμικού. Με τη χρήση προηγμένων αλγορίθμων ανίχνευσης, το πρόγραμμα εντοπίζει ακόμα και τα πιο κρυφά και επικίνδυνα malware που μπορεί να απειλούν το σύστημά μας. Επιπλέον, προσφέρει προστασία σε πραγματικό χρόνο, εμποδίζοντας την εισβολή κακόβουλου λογισμικού πριν καν καταφέρει να προκαλέσει ζημιά.


16


HiJackThis+


Πρόκειται για μία εξελιγμένη έκδοση του κλασικού λογισμικού HiJackThis,δημοφιλούς εργαλείου για την ανίχνευση και την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού από τον υπολογιστή σας. Αυτή η νέα έκδοση προσφέρει ακόμη περισσότερες δυνατότητες για να βοηθήσει τους χρήστες να διατηρήσουν τα συστήματά τους ασφαλή.

Με το HiJackThis+, μπορείτε να ελέγξετε τον υπολογιστή σας για την παρουσία κακόβουλων αρχείων ή διεργασιών και να τα αφαιρέσετε από το σύστημά σας. Το λογισμικό διαθέτει μια ευρεία γκάμα εργαλείων που μπορούν να ανιχνεύσουν και να αφαιρέσουν απειλές, συμπεριλαμβανομένων ιών, spyware, adware και άλλων τύπων κακόβουλου λογισμικού. Εκτός από την αφαίρεση κακόβουλου λογισμικού, το HiJackThis+ διαθέτει επίσης, αρκετά άλλα χαρακτηριστικά.

 Μπορείτε να ελέγξετε τις ρυθμίσεις του συστήματός σας, να ανακαλύψετε και να διαχειριστείτε τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης, και να παρακολουθήσετε τις αλλαγές στο σύστημά σας με την πάροδο του χρόνου. 

Θυμηθείτε, ωστόσο, ότι το HiJackThis+ είναι ένα ισχυρό εργαλείο και η αφαίρεση λανθασμένων αρχείων θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει το σύστημά σας. Εάν δεν είστε σίγουροι για κάποιο αρχείο είναι καλύτερο να κάνετε λίγη έρευνα ή να ζητήσετε επαγγελματική συμβουλή πριν το αφαιρέσετε.

 
17


X-Sec Malware Scanner


Δωρεάν, φορητό λογισμικό, που έχεi σχεδιαστεί, για διευκολύνει τον χρήστη ώστε να εντοπίζει και να αφαιρεί κακόβουλο λογισμικό από τον υπολογιστή του. Αποτελείται, από ένα απλό περιβάλλον εργασίας με τέσσερις βασικές καρτέλες. 

Ανεξάρτητα από το αν είστε αρχάριος ή προχωρημένος χρήστης, είναι βέβαιο ότι θα διαπιστώσετε ότι η εργασία με το X-Sec Antivirus δεν είναι καθόλου δύσκολη. Η καρτέλα ρυθμίσεις, σας παρέχει μια ευρεία γκάμα επιλογών για την τροποποίηση της γενικής συμπεριφοράς της εφαρμογής.

Εκτός από τις βασικές διαθέσιμες επιλογές εντοπισμού κακόβουλου λογισμικού, έχετε επίσης τη δυνατότητα να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τα αρχεία καταγραφής, την ευρετική ανάλυση τη μηχανή cloud, καθώς και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων σε καραντίνα πριν από την αφαίρεση. Ωστόσο, θα να σημειώσουμε, ότι δεν διαθέτει προστασία σε πραγματικό χρόνο.

 
18


Emergency Kit Scanner 2023


To Emsisoft Emergency Kit είναι ένα θαυμάσιο λογισμικό που θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε τον υπολογιστή σας από από rootkits, bots, spyware adware, ιούς, worms, trojans, dialers, keyloggers και άλλα κακόβουλα προγράμματα. Είτε απλά σερφάρετε στο διαδίκτυο ή ακόμη και αν είστε έμπειρος χρήστης το Emsisoft Emergency Kit θα βοηθήσει να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα. 

Η ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού είναι η καλύτερη επιλογή για τους περισσότερους χρήστες, επειδή είναι βελτιστοποιημένη για να σαρώσετε τοποθεσίες όπου συνήθως προσβάλλεται κακόβουλο πρόγραμμα. 

 Ωστόσο, εάν θέλετε να είστε απόλυτα λεπτομερείς και να βρείτε επίσης αδρανή αρχεία κακόβουλης λειτουργίας ή εάν πρόκειται για πρώτη φορά να σαρώστε τον υπολογιστή σας, συνιστούμε να κάνετε μια προσαρμοσμένη σάρωση. 

 Από προεπιλογή, θα σαρώσει ολόκληρο το περιεχόμενο του υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων τοπικών μονάδων δίσκου. Αυτή η σάρωση είναι επίσης χρήσιμη εάν θέλετε να διαμορφώσετε τις δικές σας ρυθμίσεις σάρωσης, να σαρώσετε πρόσθετες μονάδες δίσκου για κακόβουλο λογισμικό ή να αποκλείσετε ορισμένους φακέλους

19


NoBot


Είτε εγκαταστήσατε μια εφαρμογή από αναξιόπιστη πηγή, δεν δώσατε προσοχή και προσθέσατε και κάποιο άλλο κάποιο προαιρετικό λογισμικό, είτε απλώς δεν ενημερώσατε το antivirus σας, αυτοί είναι μόνο μερικοί τρόποι με τους οποίους το κακόβουλο λογισμικό μπορεί να το εγκατασταθεί στον υπολογιστή σας με απρόβλεπτές συνέπειες. 

Το NoBot είναι ένα λογισμικό που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε κακόβουλο λογισμικό, όπως, spyware, trackers, miners και άλλα δυνητικώς ανεπιθύμητα προγράμματα που εγκαταστήσατε εν αγνοία σας. Δεν απαιτεί εγκατάσταση, και μπορείτε να το τρέξετε αμέσως μετά τη λήψη του. Κατά την εκκίνηση, στην η αρχική καρτέλα, μπορείτε να ελέγξετε εάν είναι πρόσφατα ενημερωμένο. 

Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί ελέγχου για ενημερώσεις για να πραγματοποιήσετε λήψη των πιο πρόσφατων ορισμών πριν σαρώσετε τον υπολογιστή σας. Το μενού αποτελείται από πέντε καρτέλες, και σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε την καραντίνα με το επικίνδυνο λογισμικό ώστε να προσθέτετε εξαιρέσεις, έτσι εάν η εφαρμογή βρει μια απειλή, τη βάζει αμέσως σε καραντίνα. 

 Κάποιες φορές, ενδεχομένως, λόγω της ευαισθησίας του, μπορεί να αναδείξει κάποιο αρχείο ως κακόβουλο χωρίς να είναι. Παρ΄ όλα, αυτά εσείς, στην περίπτωση που γνωρίζετε ότι το αρχείο αυτό είναι ασφαλές, μπορείτε να το αφαιρέσετε από την καραντίνα με ένα μόνο κλικ.

 
20


eScanAV Anti-Virus Toolkit


Προστατεύει τoν υπολογιστή σας από ιούς, κακόβουλο λογισμικό, ransomware, bots και πολλά άλλα, χρησιμοποιώντας μια πολυεπίπεδη προσέγγιση και με τον μοναδικό συνδυασμό βασικών και σύγχρονων τεχνικών, το eScan αποκλείει ένα ευρύ φάσμα επιθέσεων. 

Η εφαρμογή περιλαμβάνει απευθείας από φιλτράρισμα ιστού, ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού βάσει υπογραφών και ανάλυση συμπεριφοράς έως καινοτόμες τεχνικές όπως ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού σε βάθος εκμάθησης, πρόληψη εκμετάλλευσης, ευρετική σάρωση και πολλά άλλα. 

 Είναι ένα ΔΩΡΕΑΝ εργαλείο που σας επιτρέπει να σαρώσετε και να καθαρίσετε ιούς, Spyware, Adware και οποιοδήποτε άλλο κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να έχει μολύνει τον υπολογιστή σας. Δεν απαιτεί εγκατάσταση και μπορεί να εκτελεστεί απευθείας από οπουδήποτε, στον υπολογιστή σας, ή στο USB στικάκι σας.

 Μπορεί επίσης να τρέξει, ακόμη και αν έχετε ήδη εγκατεστημένο άλλο λογισμικό Anti-Virus στον υπολογιστή σας. Επίσης, το eScanAV Anti-Virus Toolkit ενημερώνεται καθημερινά με τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις για την ανίχνευση του spyware και adware που κυκλοφόρησε πρόσφατα, καθώς ο μηχανισμός βελτιώνεται συνεχώς για πιο γρήγορες και ευφυείς ανιχνεύσεις. Παρέχει ένα εξελιγμένο επίπεδο προστασίας σε πραγματικό χρόνο για να αποτρέψει οποιαδήποτε πιθανή εξάπλωση κακόβουλων προγραμμάτων. 

Παρακολουθεί συνεχώς το σύστημα για κακόβουλο λογισμικό, λογισμικό υποκλοπής spyware, ransomware και διάφορες άλλες απειλές. Εντοπίζει και περιορίζει κακόβουλες απειλές από το να έχουν την πρόσβαση στο σύστημα. Είναι εξοπλισμένο με προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας για μείωση της μνήμης και του σκληρού δίσκου που χρησιμοποιούνται, γεγονός που ελαχιστοποιεί τελικά την επιβάρυνση της CPU. Αυτό, με τη σειρά του, βελτιώνει την ταχύτητα και την απόδοση του υπολογιστή κάνοντας τις κανονικές εργασίες γρήγορες και ασφαλείς. 

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία cache ο χρόνος σάρωσης ελαχιστοποιείται χωρίς να προκαλείται καθυστέρηση στο σύστημα. Ισχυρό Anti-Ransomware Ισχυρό Anti-Ransomware Το eScan ελέγχει για τυχόν ενημερωμένες εκδόσεις κώδικα ασφαλείας που λείπουν στο λειτουργικό σύστημα του συστήματος αντιστοιχίζοντας τις εγκατεστημένες ενημερώσεις κώδικα με τη λίστα ενημερώσεων κώδικα που κυκλοφόρησε στη βάση δεδομένων. 

 Αφού συγκρίνει και τις δύο ενημερώσεις κώδικα, εγκαθιστά τις κρίσιμες ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας των Windows που λείπουν. Αυτό βοηθά στο να διατηρείται το σύστημα μακριά από τις πιο πρόσφατες απειλές και να διατηρείται η ασφάλεια του οικιακού δικτύου. Να σημειώσουμε ωστόσο, ότι η δωρεάν έκδοση του προιόντος δεν παρέχει προστασία σε πραγματικό χρόνο. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι περιλαμβάνει πολύγλωσσο μενού μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά.
21


Kaspersky Virus Removal Tool



Βρείτε και διαγράψτε επικίνδυνους ιούς και Trojan στον υπολογιστή σας. Εγκαθιστώντας ένα αξιόπιστο λογισμικό αντιμετώπισης ιών σίγουρα θα σας κρατήσει μακριά από τα περισσότερα κακόβουλα προγράμματα, όχι όμως από όλα. 

Ακόμα και οι καλύτερες σουίτες ασφαλείας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουν ένα ποσοστό αστοχίας 1 ή 2% των εισερχόμενων απειλών, που σημαίνει ότι ο υπολογιστής μπορεί δυνητικά να μολυνθεί. Βέβαια όσο πιο αξιόπιστο είναι το πρόγραμμα προστασίας που έχετε εγκαταστήσει στον υπολογιστή σας τόσο μειώνονται οι πιθανότητες, όμως κανείς δεν σας εγγυάται ότι θα είστε για πάντα 100% στο απυρόβλητο. Αυτή την αδυναμία των κλασικών προγραμμάτων ασφαλείας έρχεται να ενισχύσει η χρήση του Kaspersky Virus Removal Tool.

Έτσι, αν υποψιάζεστε ότι υπάρχει ή αντιμετωπίζετε κάποιο πρόβλημα, τότε πιθανώς θα χρειαστείτε και ένα άλλο πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει στην ενίσχυση της προστασίας σας. Θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας κάτι σημαντικό, το Kaspersky Virus Removal Tool δεν σας προστατεύει σε πραγματικό χρόνο που σημαίνει ότι ήδη θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένο στον υπολογιστή σας κάποιο antivirus.



Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!