11 Αυγούστου 2016

Portable VirtualBox: Τρέξτε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα μέσα από το στικάκι σαςΤο VirtualBox είναι μία ισχυρή x86 και AMD64/Intel64 εφαρμογή virtualization για επιχειρήσεις, καθώς και για home users. Διαθέτει εξαιρετικά πλούσια χαρακτηριστικά, και είναι ένα προϊόν υψηλής απόδοσης και η μοναδική επαγγελματική λύση έως σήμερα που είναι ελεύθερα διαθέσιμη ως λογισμικό ανοικτού κώδικα. Σήμερα, το VirtualBox τρέχει σε Windows, Linux, Macintosh, και Solaris φιλοξενεί και υποστηρίζει ένα μεγάλο αριθμό λειτουργικών συστημάτων που περιλαμβάνουν αλλά χωρίς να το περιορίζουν σε Windows (NT 4.0, 2000, XP, Server 2003, Vista, Windows 7), DOS / Windows 3 . x, Linux (2.4 και 2.6), Solaris και OpenSolaris, OS / 2, καθώς και OpenBSD.Το Portable VirtualBox είναι η φορητή έκδοση του ανωτέρω λογισμικού, που σας επιτρέπει να εκτελέσετε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα από ένα USB stick χωρίς ξεχωριστή εγκατάσταση. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό αφού με αυτό τον τρόπο έχουμε εγκατεστημένα στο στικάκι μας πολλά διαφορετικά λειτουργικά συστήματα τα οποία θα μπορέσουμε να τρέξουμε σε οποιοδήποτε υπολογιστή
ΒΗΜΑΤΑ

1
Κατεβάστε και τρέξτε το Virtual Box, επιλέξτε που θα το αποσυμπιέσετε. Ανοίξτε το φάκελο Portable-VirtualBox και τρέξτε το εικονίδιο Portable-VirtualBox, επιλέξετε ανάλογα με τα windows που διαθέτετε 32 ή 64 bit πατήστε στο Download installation files of virtual Box και μετά πατήστε O.K. Περιμένετε λίγο μέχρι να αποσυμπιεστούν τα αρχεία της εφαρμογής.
2
Τέλος αντιγράψτε το φάκελο Portable-VirtualBox στο στικάκι σας και τρέξτε την εφαρμογή από το εικονίδιο Portable-VirtualBox. Από εδώ και μετά μπορείτε να ακολουθήσετε τις οδηγίες και εγκαταστήσετε όσο λειτουργικά συστήματα αντέχει η χωρητικότητα στο στικάκι σας.

Εγκατάσταση Λειτουργικού

1
Για τις ανάγκες της δοκιμής επέλεξα τυχαία τα windows XP. Εννοείται ότι για την εγκατάσταση του ότι θα πρέπει να έχουμε το CD εγκατάστασης του ή να το έχουμε μετατρέψει σε αρχείο ISO. Αφού τώρα κατεβάσουμε το πρόγραμμα το εγκαθιστούμε και ακολουθούμε τις παρακάτω ρυθμίσεις.Θα πρέπει να σημειώσω και πρίν προχωρήσετε στην εγκατάστασή του, ότι εκτός από το VirtualBox θεωρώ απολύτως απαραίτητο να εγκαταστήσετε και το VirtualBox Extension Pack που θα προσθέσει πολλές επιπλέον δυνατότητες και που χωρίς αυτό οι δυνατότητες τους είναι αρκετά φτωχές.Τρέξτε την εφαρμογή και επιλέξτε από το μενού του προγράμματος New και καθορίστε το λειτουργικό σύστημα που θέλετε να τρέξετε.
2
Επιλέξτε το μέγεθος της μνήμης της λειτουργίας του εικονικούς σας συστήματος. Οι τιμές που βλέπετε είναι ενδεικτικές και προκαθορισμένες αυτόματα από την εφαρμογή. Φυσικά μπορείτε να τις αλλάξετε κατά βούληση αλλά καλό θα ήταν να μην το παρακάνετε.
3
Αφήστε το ώς έχει.
4
Κάντε το ίδιο και στην επόμενη καρτέλα για τον εικονικό σκληρό δίσκο που πρόκειται να δημιουργήσετε ή επιλέξτε το δικό σας.
5
Αφήστε ως έχει.
6
Η προκαθορίσμενη τιμή είναι αρκετή, όμως αν θέλετε μπορείτε να μεγαλώσετε το μέγεθος που θα καταλαμβάνει ο δίσκος.
7
Σχεδόν τελειώσαμε. Θα πρέπει τώρα να καθορίσετε το εικονικό CD-DVD ώστε η εφαρμογή να εγκαταστήσει το λειτουργικό. Επιλέξτε Settings-Storage. Τσεκάρετε την εικονική συσκευή CD-DVD διαλέξτε IDE Secodary Master-Host drive αν θέλετε να κάνετε εγκαττάσταση του λειτουργικού από το πραγματικό σας CD-DVD ή Choose a virtual CD-DVD File για κάνετε εγκατάσταση από ISO file.

Είμαστε έτοιμοι πατήστε Start και θα ξεκινήσει κανονικά η εγκατάσταση. Σε λίγη ώρα και μόλις ολοκληρωθεί θα έχετε στη διάθεσή σας το λειτουργικό που έχετε επιλέξει. Η ταχύτητα του νέου σας λειτουργικού δεν είναι βέβαια αυτή που θα έχει τρέχοντας στο φυσικό του περιβάλλον όμως ανάλογα με τον επεξεργαστή που διαθέτετε και τη συνολική μνήμη του συστήματος σας μπορεί να κυμανθεί από μέτρια έως και άριστη ιδιαίτερα αν ο επεξεργαστής σας είναι συμβατός με την τεχνολογία Hardware virtualization.


Author's Website:Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια