02 Ιουλίου 2016

XBOOT : Φτιάξτε USB στικάκια πολλαπλής εκίννησης από αρχεία ISOΤο XBoot είναι μια μικρή εφαρμογή που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε Βootable USB drive ή ISO image που θα γράψετε σε κάποιο CD-DVD. To XBoot επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα πολλαπλής εκίννησης USB / ISO δίσκο που μπορεί να εκκινήσει διανομές Linux ή διάφορα βοηθητικά προγράμματα. Η εφαρμογή υποστηρίζει πάνω από 40 βοηθητικά προγράμματα του συστήματος, διανομές Linux και antivirus δίσκους διάσωσης, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών αλλά και διανομών Linux (Fedora, Ubuntu, Acronis, Kaspersky Rescue Disk κλπ.). Παρ΄όλα αυτά η εφαρμογή δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά και φυσικά μπορείτε να προσθέσετε οποιοδήποτε άλλο Bootable ISO και εκτός από αυτά που περιέχονται στην λίστα της εφαρμογής. 

ΒΗΜΑΤΑ
  1. Αφου τρέξετε την εφαρμογή επιλέξτε File-Download.
  2. Από την λίστα με τις εφαρμογές και τις διανομές που θα δείτε επιλέξτε αυτές που θέλετε να κατεβάσετε και να προσθέσετε στο USB σας. (To USB θα πρέπει να το έχετε διαμορφώσει πρώτα με format FAT 32 δείτε το στο βίντεο στο τέλος του άρθου). Επιλέγοντας τώρα κάθε μία από αυτές οδηγείστε στην αντίστοιχη ιστοσελίδα και από εκεί την κατεβάζετε.
  3. Αφού κατεβάσετε τα iso των εφαρμογών που επιθυμείτε ρίξτε τα μέσα στο πρόγραμμα. Από εκεί και πέρα ανάλογα με το αν θέλετε να φτιάξετε εκκινήσιμο USB ή εκκινήσιμο CD-DVD πατάτε και το ανάλογο κουμπί. Οπως βλέπετε επάνω δεξιά υπάρχει ένδειξη για τη συνολική χωριτικότητα που έχετε ανά πάσα στιγμή ανάλογα με τις εφαρμογές που προσθέτετε ώστε να μην την ξεπεράσετε στο στικάκι σας.
  4. Επιλέξτε το στικάκι σας και αφήστε ως bootloader τον προεπιλεγμένο από την εφαρμογή δηλαδή το το Syslinux και περιμένετε λίγο μέχρι η εφαρμογή να ολοκληρώσει την εγγραφή της στο USB. Αυτό ήταν, εχετε μόλις φτιάξει το δικό σας USB Bootable μέσο με τις εφαρμογές σας. Ο αριθμός των Bootable εφαρμογών που μπορείτε είναι απεριόριστος και εξαρτάται μόνο από την διαθέσιμη χωριτικότητα που έχει το στικάκι σας.
Τα βήματα 1και2 δεν είναι απολύτως απαραίτητα και μπορείτε να τα παραλείψετε αν έχετε στην διάθεσή σας ήδη τα ISO που θέλετε να εγκαταστήσετε ή αν επιθυμείτε να τα κατεβάσετε από άλλες πηγές.
 
ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΕΤΕ

Πρίν κάνετε εκκίνηση του υπολογιστή σας με το στικάκι, θα πρέπει πρώτα να εχετε ενεργοποιήσει αυτή τη δυνατότητα, μέσα από το Bios του υπολογιστή σας επιλέγοντας σαν πρώτη επιλογή εκκίνησης τις συσκευές USB.  Παρ΄όλα αυτά και πρίν επανεκινήσετε τον υπολογιστή σας μπορείτε να δοκιμάσετε αν όλα πήγαν  μέσω της επιλογής QEMU που θα βρείτε στην ίδια εφαρμογή. Επιλέξτε QEMU βρείτε το στικάκι σας και πατήστε Boot για να δείτε αν λειτουργεί σωστά.


Σημειώστε ότι στα windows 7 και  8 για να λειτουργήσει σωστά  χρειάζεται οπωσδήποτε  να δώσετε στην εφαρμογή δικαιώματα διαχειριστή.  Αν δεν λειτουργεί, ένας  εναλλακτικός τρόπος είναι με τη χρήση του MobaLiveCD που μόλις παρουσίασαμε  στην προηγούμενη ανάρτησή μας.

 Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια