23 Δεκεμβρίου 2016

WinToUSB : Εγκατάσταση των Windows σε εξωτερικό USB σκληρό δίσκο ή USB Flash
Η εγκατάσταση των Windows σε φορητά μέσα αποθήκευσης όπως είναι οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και τα φλασάκια USB είναι μία πονεμένη ιστορία που εξακολουθεί να ισχύει για τις προηγούμενες εκδόσεις Windows αφού το τελικό αποτέλεσμα εκτός από τη δυσκολία που είχε ως προς την υλοποίηση του αντιμετώπιζε πολλές φορές και προβλήματα αστάθειας. Όλα αυτά μέχρι την έλευση των Windows 8 Enterprise το οποίο εκτός από τις νέες δυνατότητες των windows 8 περιελάμβανε και το χαρακτηριστικό Windows To Go τη δυνατότητα δηλαδή να μπορεί ο χρήστης να εγκαταστήσει το νέο λειτουργικό σε ένα στικάκι USB ή σε κάποιο εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Βέβαια δεν ξέρω πόσοι μπορεί να έχουν στην κατοχή τους τα Windows 8 Enterprise και τις πιστοποιημένες μονάδες USB που απαιτούν (η Microsoft υποστηρίζει μόνο μονάδες πιστοποιημένες για Windows To Go.) Όλα αυτά μέχρι και την έλευση των windows 8.1 που περιλαμβάνουν τη δυνατότητα εγκατάστασης σε οποιοδήποτε εξωτερικό δίσκο και φλασάκι αρκεί αυτοί να παρέχουν τουλάχιστον τη σχετική χωρητικότητα που απαιτείται για την εγκατάσταση των windows και μία αξιοπρεπή ταχύτητα.

Η εγκατάσταση είναι πολύ πολύ απλή και σε ΄αυτό θα μας βοηθήσει το WinToUSB ένα μικρό freeware utility κάνει την εγκατάσταση πραγματικό παιχνιδάκι. Η διαδιδικασία εγκατάστασης πραγματοποιείται μόλις σε λίγα βήματα και ολοκληρώνεται μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή μας. Η μοναδική προϋπόθεση είναι να έχει ο υπολογιστής σας τη δυνατότητα Boot από USB συσκευές κάτι που στις μέρες διαθέτουν πλέον όλοι οι υπολογιστές και που μπορείτε να το βρείτε μέσα στο μενού του BIOS του υπολογιστή σας και τα Windows 8.1 ή τα Windows 10 σε αρχείο ISO. Πρίν προχωρήσετε παρακάτω σιγουρευτείτε ότι έχετε ενεργοποιήσει από το bioς την επιλογή αυτή κατεβάστε το WinToUSB και ακολουθήστε τα παρακάτω απλούστατα βήματα

ΒΗΜΑΤΑ

1
Βρείτε τη διαδρομή που έχετε αποθηκευμένο το αρχείο ISO των Windows.
2
Επιλέξτε το Partition που θα εγκατασταθούν τα Windows ( Θα πρέπει να έχετε διαμορφώσει από πρίν το σκληρό σας δίσκο με το file system NTFS)
3
Ξεκινάει η εγκατάσταση που η διάρκεια της πραγματικά θα σας εκπλήξει (εξαρτάται και από το πόσο γρήγορος είναι ο σκληρός δίσκος) και μέσα σε λίγα λεπτά ολοκληρώνεται.
4
Φτάσαμε στο τέλος, η εγκατάσταση ολοκληρώθηκε κάντε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας που πλέον θα κάνει Boot από το στικάκι σας ή τον εξωτερικό σας σκληρό δίσκο και αφού αναγνωρίσει τις συσκευές του υπολογιστή σας και εγκαταστήσει τα απαραίτητα προγράμματα οδήγησης και αφού βεβαίως ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας (όνομα υπολογιστή κ.λ.π) όπως ακριβώς κάνετε κατά την εγκατάσταση των windows με ένα νέο υπολογιστή σε πολύ λίγο θα δείτε την επιφάνεια εργασίας των νέου σας λειτουργικού.

WinToUSB 3.4

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows


WinToUSB : Εγκατάσταση των Windows σε εξωτερικό USB σκληρό δίσκο ή USB Flash
4/ 5 stars - "WinToUSB : Εγκατάσταση των Windows σε εξωτερικό USB σκληρό δίσκο ή USB Flash" Η εγκατάσταση των Windows σε φορητά μέσα αποθήκευσης όπως είναι οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι και τα φλασάκια USB είναι μία π...


Διαβάστε περισσότερα :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια