22 Ιουνίου 2014

Rkill : Μπλοκάρετε τις διεργασίες των malware που προσπαθουν να απενεργοποιήσουν τo antivirusΗ τακτική αντιμετώπισης των σύγχρoνων antivirus από κακόβουλα προγράμματα έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό και πολλές φορές έχει τη δυνατότητα να μπλοκάρει το λογισμικό ασφαλείας από το να τρέξει. Πρόκειται για  μια κοινή τακτική των malware που πολλές φορές ενδέχεται να κάνει τη ζωή μας πολύ δύσκολη αφού αν καταφέρουν και μολύνουν τον υπολογιστή μας περνούν στην ανεπίθεση αντεπίθεση και θέτουν σε εφαρμογή το σχέδιο άμυνας για το οποίο έχουν προγραματισθεί που δεν είναι άλλο από το να προσπαθήσουν να μπλοκάρουν την δυνατότητα χρήσης του antivirus. 

Φυσικά υπάρχουν αρκετοί τρόποι αντιμετώπισης, παρ΄όλα αυτά πολλές φορές απαιτούν και ένα επιπλέον επίπεδο γνώσης από τον χρήστη και προπαντώς πολύ υπομονή. Ένας κλασικός τρόπος για να προσπαθήσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση είναι με τη χρήση ενός live CD που περιέχει εφαρμογές anti - malware. Ο άλλος τρόπος ακούει στο όνομα Rkill  που πορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμος.

Το Rkill δεν συνεπάγεται αυτόματα την άρση όλων των κακόβουλων προγραμμάτων και συνιστάται να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με ένα antivirus. Ο σκοπός τoy Rkill είναι να σταματήσει τις διεργασίες που ξεκινά ένα malware που έχει ως στόχο τον αποκλεισμό ή την απενεργοποίηση του antivirus. Λειτουργεί επί τη βάση τερματισμού γνωστών malware διαδικασιών και της άρσης των καταχωρήσεων στο μητρώο των Windows. Μετά τη χρήση του θα πρέπει να τρέξετε το antivirus για να σκανάρετε τον υπολογιστή σας για μολυσμένα αρχεία.

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows


RKill 2.6.7Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια