//Add More external stylesheets Shotcut : Επεξεργαστείτε και ρετουσάρετε τα βίντεο σας



Τρίτη 5 Μαρτίου 2024

Shotcut : Επεξεργαστείτε και ρετουσάρετε τα βίντεο σας

read

Το Shotcut είναι ένα απλό και φιλικό προς το χρήστη πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο για widows και Mac, με ελληνικό μενού, που προσφέρει μια σειρά από χαρακτηριστικά και λειτουργίες και θα σας βοηθήσει να ρυθμίσετε και να ρετουσάρετε τις αγαπημένες σας ταινίες με μερικά μόνο κλικ.

Η εφαρμογή υποστηρίζει διάφορα φορμάτ video και ήχου, ακόμα και μορφές εικόνας όπως BMP, GIF, JPEG, PNG, SVG, TGA, TIFF. Μπορείτε να αναλύσετε το βίντεο καρέ καρέ ώστε να διορθώσετε κάθε ατέλειά του.

Η εφαρμογή σας παρέχει επίσης με μια σειρά από φίλτρα βίντεο και να προσαρμόσετε πλήρως την εμφάνιση της ταινίας σας, επιπλέον, σας επιτρέπει να εργαστείτε με μια σειρά από φίλτρα ήχου που μπορούν να μπορούν να σας φανούν χρήσιμα. Μπορείτε να μετατρέψετε το βίντεο σας σε πολλές διαφορετικές μορφές εξόδου, όπως M4A, MXF, VOB, FLV, MP4, M2T, MPG, AVI, MOV, OGG, WebM κ.λ.π. 

Υποστηρίζει εκατοντάδες μορφές ήχου και βίντεο και κωδικοποιητές χάρη στο FFmpeg. Δεν απαιτείται εισαγωγή που σημαίνει εγγενής επεξεργασία, συν χρονοδιαγράμματα πολλαπλών μορφών, αναλύσεις και ρυθμούς καρέ σε ένα έργο.

Υποστηρίζεται επίσης η ακριβής αναζήτηση καρέ για πολλές μορφές βίντεο. Μπορείτε να ανοίξετε αρχεία με drag-n-drop εκτός από τις συνήθεις μεθόδους μενού και γραμμής εργαλείων.

Δείτε παρακάτω μερικές χρήσιμες συντομεύσεις που θα σας διευκολύνουν: Πατήστε J, K, L για να ελέγξετε την ταχύτητα και την κατεύθυνση αναπαραγωγής, πατήστε J ή L επανειλημμένα για να προχωρήσετε πιο γρήγορα, πατήστε I ή O για να ορίσετε τα σημεία εισόδου και εξόδου, πατήστε το αριστερό ή το δεξί πλήκτρο του κέρσορα για βήμα καρέ-καρέ, πατήστε alt+αριστερά ή alt+δεξιά για μετάβαση μεταξύ της αρχής, της εισόδου, της εξόδου και του τέλους.

Η έκδοση 24.02.29 φέρνει μια σειρά από βελτιώσεις και καινοτομίες που θα σας ενθουσιάσουν. Με την ενσωμάτωση νέων εργαλείων και λειτουργιών, γίνεται ακόμα πιο ισχυρό και ευέλικτο στη χρήση. Αναβαθμίσεις στα φίλτρα, τις εφαρμογές και τη γενική απόδοση του προγράμματος κάνουν τη διαδικασία επεξεργασίας βίντεο ακόμα πιο ομαλή και αποτελεσματική.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν στη νέα έκδοση του Shotcut είναι η βελτιωμένη υποστήριξη για διάφορες μορφές αρχείων και codecs, που επιτρέπει στους χρήστες να εργάζονται με διαφορετικά τύποι αρχείων χωρίς προβλήματα συμβατότητας. Επιπλέον, η ενσωμάτωση νέων εφέ και μεταβάσεων δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να δημιουργήσουν εντυπωσιακά και επαγγελματικά βίντεο.

Επιπλέον, η ενημερωμένη διεπαφή του καθιστά την πλοήγηση στο πρόγραμμα ακόμα πιο εύκολη και ευέλικτη. Νέες επιλογές προσαρμογής της διάταξης του προγράμματος επιτρέπουν στους χρήστες να προσαρμόσουν το περιβάλλον εργασίας τους σύμφωνα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις τους.

Τέλος, η αύξηση της απόδοσης και η βελτίωση της σταθερότητας του προγράμματος κάνουν το Shotcut  μια  από  τις πιο αξιόπιστες επιλογές για όσους αναζητούν ένα προηγμένο εργαλείο επεξεργασίας βίντεο

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
  • Υποστήριξη για τις πιο πρόσφατες μορφές ήχου και βίντεο χάρη στο FFmpeg.
  • Υποστηρίζει δημοφιλείς μορφές εικόνας όπως BMP, GIF, JPEG, PNG, SVG, TIFF, WebP καθώς και ακολουθίες εικόνων.
  • Κινούμενα σχέδια Lottie και rawr JSON.
  • Δεν απαιτείται εισαγωγή - εγγενής επεξεργασία χρονοδιαγράμματος.
  • Αναζήτηση με ακρίβεια καρέ για πολλές μορφές.
  • Χρονολόγιο πολλαπλών μορφών για να συνδυάσετε και να αντιστοιχίστε αναλύσεις και ρυθμούς καρέ σε ένα έργο.
  • Λήψη κάμερας web.
  • Υποστήριξη για αναλύσεις 4K & 8K.
  • Αναπαραγωγή ροής δικτύου (HTTP, HLS, RTMP, RTSP, MMS, UDP).
  • Πρόσθετα δημιουργίας βίντεο Frei0r (π.χ. έγχρωμες γραμμές και πλάσμα).
  • Γεννήτριες χρώματος, κειμένου, θορύβου και μετρητών.
  • Εξαγωγή EDL (CMX3600 Edit Decision List).
  • Εξαγωγή ενός καρέ ως εικόνα ή βίντεο ως ακολουθία εικόνων.
  • Αρχεία βίντεο με κανάλι άλφα - ανάγνωση και  εγγγραφή.
  • Αντιστοίχιση τόνου HDR σε SDR.
  • Προαιρετική είσοδος βίντεο πλήρους εύρους, επεξεργασία και εξαγωγή
  • Βίντεο 10-bit από άκρο σε άκρο όταν χρησιμοποιείτε μόνο εφέ GPU
 και  πολλές άλλες ακόμη δυνατότητες...

Εν κατακλείδι το Shotcut αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και αποτελεσματικό εργαλείο επεξεργασίας πολυμέσων που σας προσφέρει βασικές αλλά και και πιο σύνθετες λειτουργίες ώστε να επεξεργαστείτε με επιτυχία τα βίντεο σας.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Shotcut


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!