Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

PixelHealer : Επισκευάστε καμένα ή κολλημένα Pixels στην οθόνη σας
Στίς οθόνες  LCD κάθε pixel  αποτελείται από τρία ξεχωριστά υπο-pixels, ένα κόκκινο, ένα πράσινο και ένα μπλε και  ο συνδιασμός τους αποτελούν τα χρώματα που βλέπουμε στην οθόνη . Ονομάζουμε  νεκρό ένα εικονοστοιχείο  όταν όταν το τρανζίστορ που ενεργοποιεί την ποσότητα του φωτός που πρέπει να περάσει μέσα από τα τρία υπο-pixels δυσλειτουργεί. 

Δεν είναι και λίγες περιπτώσεις που αγοράζοντας κάποιος μία οθόνη ένα λάπτοπ ή  οποιοδήποτε άλλο προιόν τεχνολογίας LCD  βρίσκεται  αντιμέτωπος στην δυσάρεστη  θέα η των  Dead pixels. Αν και κάτι τέτοιο δεν αποτελεί τον κανόνα εν τούτοις δεν μπορούμε και να το αποκλείσουμε, μάλιστα κάποιες εταιρείες υποστήριζαν στις συσκευές τους μέχρι  ένα αριθμό Dead pixels και δεν το θεωρούσαν βλάβη. Μπορεί βέβαια να μην είναι βλάβη αλλά δεν είναι και το καλύτερο το να αγοράσεις ένα προιόν με καμένα ή κολλημένα pixels, άσε που που οι περισσότερες πλέον εταιρείες το θεωρούν ως αδιαπραγμάτευτη προυπόθεση  πωλώντας τα προιόντα τους με την εγγύηση μηδενικών pixels.

Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα που θα σας παρουσιάσουμε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε περιπτώσεις που θέλουμε να αγοράσουμε μία οθόνη μεταχειρισμένη για παράδειγμα  και θέλουμε να δούμε αν υπάρχουν προβληματικά pixels, ή αν η ήδη υπάρχουσα οθόνη μας  εμφανίσει καμένα ή κολημένα pixels. 

Πριν ξεκινήσουμε την επισκευή των προβληματικών pixels, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε κατά πόσον υπάρχουν νεκρά pixels ή όχι και εάν υπάρχουν, σε ποιό σημείο  βρισκονται στην οθόνη του υπολογιστή μας. Σε αυτό θα μας βοηθήσει το InjuredPixels Να διευκρινήσουμε ότι δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να κλικάρετε επάνω στο εικόδιο της εφαρμογής για να τρέξει


Όπως βλεπετε εμφανίζεται ενα μενού με χρώματα, παρτηρήστε προσεκτικά την οθόνη αλλάζοντας τα χρωματα  και κοιτώντας  προσεκτικά όλη την επιφάνεια της μήπως δείτε κάποιο προβληματικό pixel, αυτό θα έχει την μορφή μίας μικρής σκοτεινής ή φωτεινής κουκίδας και θα έχει περίπου αυτή τη μορφή: 


Aν εντοπίσετε περισσότερα από ένα σημειώστε  κάπου σε πιό σημείο της οθόνης τα είδατε ώστε να είστε σίγουροι όταν επαναλάβετε την δοκιμή μετά την χρήση του προγράμματος για την επισκευή  τους ότι έχουν επισκευαστεί.

Κατεβάστε τώρα τό pixelhealer και τρέξτε το, μετακινήστε τώρα το χρωματιστό  κόκινο παράθυράκι του προγράμματος στο σημείο της οθόνης που έχετε εντοπίσει το προβληματικό Pixel και πατήστε το κουμπί Start Flashing. Αφήσετε το λογισμικό να δουλέψει και περιμένετε για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να σταματήσει να αναβοσβήνει. Τα νεκρά pixels στην οθόνη θα πρέπει να  έχουν  διορθωθεί   κάτι  μπορείτε να  εξακριβώσετε χρησιμοποιώντας ξανά το  InjuredPixel για να σιγουρευτείτε.

 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Η ταχεία εναλλαγή χρωμάτων μπορεί να προκαλέσει κρίσεις επιληψίας. Βεβαιωθείτε ότι δεν κοιτάζετε το Healer Pixel όταν  αναβοσβήνει το παράθυρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια