//Add More external stylesheets PixelHealer : Προσπαθήστε να διορθώσετε τα νεκρά, κολλημένα ή ζεστά pixels



Τετάρτη 10 Μαΐου 2017

PixelHealer : Προσπαθήστε να διορθώσετε τα νεκρά, κολλημένα ή ζεστά pixels

read


Στις οθόνες LCD κάθε pixel αποτελείται από τρία ξεχωριστά υπό-pixels, ένα κόκκινο, ένα πράσινο και ένα μπλε και ο συνδυασμός τους αποτελούν τα χρώματα που βλέπουμε στην οθόνη . Ονομάζουμε νεκρό ένα εικονοστοιχείο όταν όταν το τρανζίστορ που ενεργοποιεί την ποσότητα του φωτός που πρέπει να περάσει μέσα από τα τρία υπό-pixels δυσλειτουργεί. Δεν είναι και λίγες περιπτώσεις που αγοράζοντας κάποιος μία οθόνη ένα λάπτοπ ή οποιοδήποτε άλλο προϊόν τεχνολογίας LCD βρίσκεται αντιμέτωπος στην δυσάρεστη θέα η των Dead pixels.

Αν και κάτι τέτοιο δεν αποτελεί τον κανόνα εν τούτοις δεν μπορούμε και να το αποκλείσουμε, μάλιστα κάποιες εταιρείες υποστήριζαν στις συσκευές τους μέχρι ένα αριθμό Dead pixels και δεν το θεωρούσαν βλάβη. 

Μπορεί βέβαια να μην είναι βλάβη αλλά δεν είναι και το καλύτερο το να αγοράσεις ένα προϊόν με καμένα ή κολλημένα pixels, άσε που που οι περισσότερες πλέον εταιρείες το θεωρούν ως αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση πωλώντας τα προϊόντα τους με την εγγύηση μηδενικών pixels. 

 Σε κάθε περίπτωση το πρόγραμμα που θα σας παρουσιάσουμε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε σε περιπτώσεις που θέλουμε να αγοράσουμε μία οθόνη μεταχειρισμένη για παράδειγμα και θέλουμε να δούμε αν υπάρχουν προβληματικά pixels, ή αν η ήδη υπάρχουσα οθόνη μας εμφανίσει καμένα ή κολλημένα pixels.

-Πριν ξεκινήσουμε είναι σημαντικό να γνωρίζουμε κατά πόσον υπάρχουν νεκρά pixels ή όχι και εάν υπάρχουν, σε ποιο σημείο βρίσκονται στην οθόνη του υπολογιστή μας. Σε αυτό θα μας βοηθήσει το PixelHealer. 

Να διευκρινίσουμε ότι δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε τίποτα και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι απλά να το τρέξετε. Όπως βλέπετε εμφανίζεται ένα μενού με χρώματα, παρατηρήστε προσεκτικά την οθόνη αλλάζοντας τα χρώματα και κοιτώντας προσεκτικά όλη την επιφάνεια της μήπως δείτε κάποιο προβληματικό pixel, αυτό θα έχει την μορφή μίας μικρής σκοτεινής ή φωτεινής κουκκίδας και θα έχει περίπου αυτή τη μορφή:


-Aν εντοπίσετε περισσότερα από ένα σημειώστε κάπου σε πιο σημείο της οθόνης τα είδατε ώστε να είστε σίγουροι όταν επαναλάβετε την δοκιμή μετά την χρήση του προγράμματος για την επισκευή τους ότι έχουν επισκευαστεί. 

Κατεβάστε τώρα το pixelhealer και τρέξτε το, μετακινήστε τώρα το χρωματιστό κόκκινο παραθυράκι του προγράμματος στο σημείο της οθόνης που έχετε εντοπίσει το προβληματικό Pixel και πατήστε το κουμπί Start Flashing. 

Αφήσετε το λογισμικό να δουλέψει και περιμένετε για κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να σταματήσει να αναβοσβήνει. Τα νεκρά pixels στην οθόνη θα πρέπει να έχουν διορθωθεί κάτι μπορείτε να εξακριβώσετε χρησιμοποιώντας ξανά το InjuredPixel για να σιγουρευτείτε.

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!