09 Μαρτίου 2014

Blogger Backup utility : Αυτοματοποιήστε τη διαδικασία αντιγράφων ασφαλείας του Blog σας
Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας για την ιστοσελίδα μας ή το Blog μας είναι μία ενέργεια καθοριστικής σημασίας και κυριολεκτικά μπορεί να μας σώσει από πολλά δεινά και μας μας δώσει τη δυνατότητα σε περίπτωση ανάγκης να επαναφέρουμε τις αναρτήσεις μας σε μια προηγούμενη κατάσταση, στην κατάσταση δηλαδή που ήταν το Blog μας που λειτουργούσε σωστά. 

Όλοι οι Βlogers οφείλουν να γνωρίζουν τουλάχιστον τον παραδοσιακό τρόπο λήψης αντιγράφων ασφαλείας  των αναρτήσεών τους κάτι που θα παραλείψω αυτή τη στιγμή να γράψω πώς γίνεται  γιατί το θεωρώ ως δεδομένο ότι το γνωρίζετε.

 Η διαφορά της εφαρμογής αυτής σε σχέση με τον παροδοσιακό τρόπο λήψης αντιγράφων ασφαλείας από τον πινακα ελέγχου του Blog μας βρίσκεται στο γεγονός ότι η διαδικασία αυτή είναι αυτοματοποιημένη και παράληλα αρκετά παραμετροποιήσιμη. 

Αφού εγκαταστήσουμε εφαρμογή την τρέχουμε, όπως βλέπετε στην πρώτη καρτέλα υπάρχουν δύο τρόποι να προσθέσουμε το blog μας. Η να γράψουμε το id του blog μας και τον κωδικό που κάνουμε login ή  να το προσθέσουμε  χειροκίνητα. Για τις ανάγκες της δοκιμής προτίμησα τον δεύτερο τρόπο.

Όπως βλέπετε στην δεύτερη καρτέλα γράφετε το όνομα του Blog σας το url της διεύθυνσής του και το url τροφoδοσίας του. (την διεύθυνση τροφοδοσίας σας στο feeds.feedburner η οποιαδήποτε άλλη έχετε) και πατήστε O.K . Πρίν από τις ενεργείες σας αυτές φροντίστε να έχετε κάνει login στον πίνακα ελέγχου του blog σας. Με τον τρόπο  αυτό προσθέστε όσα Blog  σας ανήκουν.


Επιλέξτε το Blog στο οποίο θέλετε να πάρετε αντίγραφα ασφαλείας των  αναρτήσεών τους και  ας δούμε τώρα   τις επιλογές που έχουμε. Επιλέξτε  Save posts as : Atom, all posts in single file αν θέλετε τα αντίγραφα ασφαλείας των αναρτήσεών σας να βρίσκονται σε ένα ενιαίο αρχείο.

Επιλέξτε  Save posts as : Atom, one file per post αν θέλετε αντίγραφα ασφαλείας για κάθε πόστ ξεχωριστά.Αν επιθυμείτε να  υπάρχει απεριόριστο όριο στον αριθμό των αναρτήσεων που θα σώνετε στο αρχείο σας, επιλέξτε No limit  αν θέλετε αν θέλετε συγκεκριμένο αριθμό σε κάθε αντίγραφο ασφαλείας επιλέξτε κάποιο από αυτά που σας δίνει η εφαρμογή.

Τώρα, αφού έχετε επιλέξει και έχει παραμετροποιήσει τον τρόπο και τον αριθμό των αντιγράφων ασφαλείας σας  πατήστε στην επιλογή Backup Posts ώστε να ξεκινήσει το backup. Με τον ίδιο τρόπο  αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα με αναρτήσεις σας, επιλέξτε  το  πιό πρόσφατο backup που έχετε πάρει από το Blog σας  και πατήστε Restore Posts ώστε να ξεκινήσει η απακατάσταση των αναρτήσεών  σας.

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: WindowsΔεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια