05 Απριλίου 2014

Faceless.me : Ανώνυμη VPN υπηρεσία χωρίς logfiles
Είμαστε στην εποχή της πληροφορίας και οι άνθρωποι είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους σε παγκόσμια κλίμακα. Όμως παρόλα τα καλά της τεχνολογίας  τα προσωπικά μας δεδομένα είναι επισφαλή. Όπως γνωρίζετε κατά την σύνδεσή μας στο ιντερνετ παίρνουμε την προσωπική μας ηλεκτρονική ταυτότητα που μας ακολουθεί καθ΄όλη την χρονική διάρκεια της περιήγησής μας.

Όμως αυτό έχει και τα μειονεκτήματά του αφού όποια ιστοσελίδα και να επισκεφθούμε αφήνουμε ηλεκτρονικά ίχνη. Πόσο θεμιτό όμως είναι να προσπαθήσουμε να αποκρύψουμε την ηλεκτρονική μας ταυτότητα; Η απάντηση είναι ότι όχι μονο επιτρέπεται αλλά και επιβαλλεται σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα σε χώρες όπου δεν υπάρχει ελευθερία λόγου και απαγόρευση της ελεύθερης έκφρασης  των πολιτών αλλά και σε άλλες περιπτώσεις όπως για παράδειγμα όταν κατεβάζετε torrents,  η επισκέπτεσθε διάφορες ιστοσελίδες και δεν θέλετε να γνωρίζουν άλλοι την ταυτότητά σας. Όπως ίσως γνωρίζετε οι Torrent clients δεν κρύβουν την ταυτότητα των χρηστών τους και ο καθένας μπορεί να ανακαλύψει ποιός και τι ακριβώς κατεβάζει. Παρόλα αυτά όπως έχουμε δημοσιεύσει και σε προηγούμενα άρθρα μας υπάρχει τρόπος να μπορείτε να συνδεθείτε ανώνυμα με τη χρήση ενός VPN ή διακομιστή μεσολάβησης. 

Αυτές οι δύο είναι κοινές μέθοδοι για την προστασία των προσωπικών μας δεδομένων και έχουν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά τους. Πώς όμως θα βρείτε ένα ασφαλές VPN Provider; Ένα ανησυχητικό γεγονός για πολλούς παρόχους VPN είναι ότι βρίσκονται σε χώρες που τους αναγκάζουν από το νόμο να έχουν χαμηλά πρότυπα όσον αφορά την ασφάλεια των δεδομένων των πελατών τους. Αυτό ουσιαστικά υπονομεύει σοβαρά οποιαδήποτε αξίωση στο να προσφέρουν πραγματική προστασία της ιδιωτικής σας ζωής και ασφάλειας .

Ποια είναι όμως η καλύτερη επιλογή, OpenVPN ή PPTP VPN ; Το πλεονέκτημα του OpenVPN είναι ότι τείνει να εργαστεί σε περιοχές όπου οι λογαριασμοί PPTP VPN έχουν μπλοκαριστεί. Οι υπηρεσίες VPN PPTP  έχουν αποκλειστεί σε μέρη όπως η Κίνα και η Μέση Ανατολή ( συμπεριλαμβανομένου του Ομάν και του Ντουμπάι ). 

Παρ 'όλα αυτά, κάποιοι δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα πρόσβασης PPTP VPN υπηρεσίες  και η προσβασιμότητα τους εξαρτάται κυρίως από τις πολιτικές και τις ρυθμίσεις του εκάστοτε ISP.   Η σημερινή εφαρμογή αφορά το Faceless, μία εξαιρετικά απλή εφαρμογή VPN, ένα πραγματικό εργαλείο που σας παρέχει το ηλεκτρονικό απόρρητο και την ασφάλεια που χρειάζεστε. Με τη χρήση της υπηρεσίας κανείς δεν μπορεί να δεί την ηλεκτρονική σας ταυτότητα ή ή να κλέψει τα στοιχεία σας. 

Θα πρέπει να επισημάνουμε κάτι πολύ βασικό, κάτι που δεν μπορείτε ευκολα να βρείτε, η υπηρεσία δεν κρατά logfiles που σημαίνει ότι  καμμία από τις δραστηριότητές σας δεν καταγράφεται στους σέρβερς της υπηρεσίας.

Η χρήση της εφαρμογής είναι πολύ απλή, αφού κατεβάσετε την εφαρμογή εγκαταστήστε την και τρέξτε τη. Όπως βλέπετε επάνω δεξιά βλέπετε την ip σας και την χώρα σας, επιλέξτε τώρα  από την επιλογή Connect to Default: United States  και πατήστε Connect.

Μόλις δείτε να εμφανίζεται στο πεδίο της εφαρμογής New IP Andress η νέα σας ip   το χρώμα του εικονιδίου  disconnected από κόκινο θα γίνει πράσινο και θα δείτε την ένδειξη connected  που σημαίνει ότι είστε πλέον συνδεδεμένοι. Αν θέλετε να επιβεβαιώσετε την ανωνυμία σας συνδεθείτε σε οποιαδήποτε  online υπηρεσία όπως για παράδειγμα το tracemyip.org για να δείτε ότι το μόνο που εμφανίζεται είναι το λειτουργικό σας σύστημα, η ανάλυση της οθόνης σας και το λειτουργικό σας σύστημα, αποκρύποντας τον isp σας την χώρα την πόλη σας και την πραγματική σας Ip.


Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην δωρεάν έκδοση όλες οι συνδέσεις γίνονται με συγκεριμένους σέρβερ από τις USA και με περιορισμένο trafic που  ανέρχεται στα 2 Gigabytes. Παρ΄όλα αυτά η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών σε ότι αφορά το καθεστώς ανωνυμίας και προστασίας των δεδομένων σας είναι ακριβώς όπως  και της Premium.

Δείτε εδώ τις  διαφορές της δωρεάν έκδοσης από την Premium.

Λίγα λόγια για την εγκατάσταση : Εναι πολύ θετικό ότι για την λειτουργία της εφαρμογής δεν χρειάζεται κάν registration, όμως κατά την διάρκεια της εγκατάστασης και για να μην εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας λογισμικό που είναι άσχετο με την εφαρμογή επιλέξτε custom installation και απενεργοποιήστε τα κουτάκια που βλέπετε :


Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows


Faceless.me : Ανώνυμη VPN υπηρεσία χωρίς logfiles
4/ 5 stars - " Faceless.me : Ανώνυμη VPN υπηρεσία χωρίς logfiles" Είμαστε στην εποχή της πληροφορίας και οι άνθρωποι είναι συνδεδεμένοι μεταξύ τους σε παγκόσμια κλίμακα. Όμως παρόλα τα καλά της τεχν...


Διαβάστε περισσότερα :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια