07 Ιουνίου 2014

Επανεκίνηση για τα Windows 8 με extra επιλογέςΣτο προηγούμενο άρθρο είδαμε με πόση ευκολία φτιάξαμε ένα μπουτόν για τον υπολογιστή μας για γρήγορο τερματισμό του υπολογιστή μας.
Σήμερα θα δούμε πώς μπορούμε να κάνουμε επανεκίνηση στον υπολογιστή μας δίνοντάς όμως τη δυνατότητα και κάποιων extra επιλογών που θα μας βοηθήσουν στο να αποκτήσουμε απλά γρήγορα και προπαντώς άμεσα ένα  ακόμη ένα ΄΄οπλοστάσιο΄΄ απέναντι στα τεχνικά προβλήματα που μπορεί να συντήσει ο κάθε χρήστης. Ξεκινώντας τη δημιουργία του μπουτόν μας επιλέγουμε στην επιφάνεια του υπολογιστή μας να κάνουμε μία νέα συντόμευση: 


Στη επόμενη οθόνη γράφουμε στο αντίστοιχο πεδίο την εξής εντολή :
C:\Windows\system32\shutdown /r /o /f /t 00

Δώστε ένα όνομα στην συντόμευση για παράδειγμα Restart With extras και επιλέξτε αν θέλετε για λόγους αισθητικής να αλλάξετε και εικονίδιο της συντόμευσης:


Αφου φτιάξαμε εικονίδιο το βάζουμε σε κάποιο σημείο στην οθόνη μας ώστε να έχουμε άμεση πρόσβαση και σε περίπτωση ανάγκης το χρησιμοποιούμε. Ας δούμε τώρα σε συντομία όμως ποιές είναι αυτές οι δυνατότητες που μας παρέχει. Τρέχοντας τη συντόμευση μας η πρώτη εικόνα που θα δούμε είναι αυτή:

Πατώντας Συνέχεια επιλέγετε να ολοκληρώσετε την επανεκίνηση και να επιστρέψετε στα windows 8, η τρίτη είναι προφανής ενέργεια και αφορά το κλείσιμο του υπολογιστή και μας μένει η επιλογή Αντιμετώπιση. Κλικάροντας πλέον στην επιλογή αυτή συναντάμε αυτή την επι μέρους εικόνα:

Στην πρώτη επιλογή Ανανέωση  μπορούμε να κάνουμε ανανέωση του υπολογιστή μας χωρίς να αλλάξουμε τις ρυθμίσεις μας (έχουμε μιλήσει γι΄αυτό σε παλαιότερο άρθρο για το τι ακριβώς είναι αυτό), στην επιλογη Επαναφορά , κάνουμε ξανά εγκατάσταση των Windows, αλλά διαγράφονται τα αρχεία, οι ρυθμίσεις και οι εφαρμογές σας, εκτός από τις εφαρμογές που συνόδευαν τον υπολογιστή και ερχόμαστε τέλος στην τρίτη και τελευταία Επιλογές για προχωρημένους, κλικάροντας εδώ βλέπουμε την παρακάτω εικόνα με τις εξής επιμέρους ρυθμίσεις:

Επαναφορά συτήματος : Η γνωστή σε όλους υποθέτω επαναφορά συστήματος του υπολογιστή μας, επαναφορά δηλαδή του υπολογιστή μας σε παλιότερη ημερομηνία, (αυτή που λειτουργούσε σωστά).

Γραμμή εντολών : Είναι μία επιλογή για έμπειρους χρήστες και διαχειριστές,

Ανάκτηση ειδώλου : Είναι μία επιλογή που επαναφέρει τον υπολογιστή μας μέσω κάποιου αντιγράφου ασφαλείας (υποθέτω ότι όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε πάρει κάποια στιγμή αντίγραφο ασφαλείας)

Αυτόματη επιδιόρθωση : Πιθανώς να μας βοηθήσει να λύσουμε απλά σχετικά προβληματάκια που   ίσως αντιμετωπίσουμε και τέλος η επιλογή,

Ρυθμίσεις εκκίνησης, : Θα μας βοηθήσει να ξεκινήσουμε τον υπολογιστή μας ενεργοποιώντας ή απενεργοποιώντας κάποιες λειτουργίες στα windows έτσι ώστε να εντοπίσουμε και να επιλύσουμε διάφορα τεχνικά προβλήματα.

Ελπίζω ότι θα σας φανεί χρήσιμο...


Επανεκίνηση για τα Windows 8 με extra επιλογές
4/ 5 stars - "Επανεκίνηση για τα Windows 8 με extra επιλογές" Στο προηγούμενο άρθρο είδαμε με πόση ευκολία φτιάξαμε ένα μπουτόν για τον υπολογιστή μας για γρήγορο τερματισμό του υπολογιστή μας....


Διαβάστε περισσότερα :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια