12 Δεκεμβρίου 2012

Πώς να συνδέσετε εξωτερικό σκληρό δίσκο σε PC και MACΌσοι χρησιμοποιούν παράλληλα με τον υπολογιστή τους που τρέχει Widows και ένα υπολογιστή  Mac σίγουρα έχουν βρεθεί προ εκπλήξεως όταν προσπαθούν να συνδέσουν τον εξωτερικό τους σκληρό δίσκο από το τον ένα υπολογιστή στον άλλο και βλέπουν ότι δεν αναγνωρίζεται  και συνεπώς θα πρέπει να το διαμορφώσουν χάνοντας όμως έτσι τα δεδομένα που έχουν αποθηκευμένα στο σκληρό τους δίσκο ή αλλιώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν ένα ξεχωριστό εξωτερικό δίσκο για κάθε υπολογιστή.

Βέβαια αυτά για όσους δεν γνωρίζουν, αφού  μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο εξωτερικό σκληρό δίσκο και για τον Mac και για το PC τους.

Με ποιο τρόπο;  Με το το  exFAT (extended File Allocation Table)  που ουσιαστικά είναι ένα σύστημα αρχείων  αναγνώσιμο και εγγράψιμο σε οποιοδήποτε σύγχρονο υπολογιστή Mac ή Windows, πρόκειται για μία  νέα μορφή αρχείων συστήματος που αντιμετωπίζει τις αυξανόμενες ανάγκες του προσωπικού χώρου αποθήκευσης για διαφορετικά λειτουργικά συστήματα. Το σύστημα αρχείων exFAT χειρίζεται μεγάλα αρχεία, και επιτρέπει την απρόσκοπτη  λειτουργικότητα μεταξύ επιτραπέζιων υπολογιστών και συσκευών, όπως είναι οι φορητές συσκευές πολυμέσων.

Για να το κάνετε, ανοίξτε από την εξερεύνηση των Windows  επιλέξτε τον σκληρό δίσκο ή το USB stick που θέλετε να κάνετε φορμάτ και με το δεξί πλήκτρο του ποντικιού σας επιλέξτε "Format". Στο σύστημα αρχείων στην αναπτυσσόμενη λίστα, επιλέξτε exFAT. Κάντε κλικ στο  έναρξη και περιμένετε λίγο μέχρι να τελειώσει η διαμόρφωση του δίσκου.


Δεν λειτουργεί με Linux εκτός εάν εγκαταστήσετε exFAT οδηγούς για Linux. Τα προεπιλεγμένα μεγέθη για exFAT είναι για μεγέθη τόμων για τα Windows 7, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2008, Windows Vista, Windows Server 2003, και Windows XP από 7 MB–256 MB4 KB μεγέθη από 256 MB–32 GB 32 KB και για μεγέθη 32 GB–256 TB 128 KB .

Στα Windows XP και Windows Server 2003 πρέπει να κάνετε το σχετικό update, για τα Windows Vista πρέπει να έχετε περάσει το SP1.


   Για την ιστορία το exFAT  υποστηρίζει τα εξής λειτουργικά συστήματα

Windows XP και Windows Server 2003 με το update KB95570, Windows Embedded CE 6.0, Windows Vista with Service Pack 1, Windows Server 2008, Windows 7, Windows Server 2008 R2 (except Windows Server 2008 Server Core), Mac OS X Snow Leopard από την έκδοση 10.6.5, Mac OS X Lion και OS X Mountain Lion.

About Author

Ειμαι o Βαγγέλης και ασχολούμαι με τους υπολογιστές περίπου 20 χρόνια, έχω εργαστεί σαν διαχειριστής σε δίκτυα, είμαι Blogger από το 2007 όπου και δραστηριοποιούμαι ερασιτεχνικά, ελπίζω ότι θέμα μου σας άρεσε και πιστεύω ότι σας φανεί χρήσιμο
Visit My Blog Τα καλυτερα δωρεάν προγράμματα | Follow Me On Twitter Or Facebook


Πώς να συνδέσετε εξωτερικό σκληρό δίσκο σε PC και MAC
4/ 5 stars - "Πώς να συνδέσετε εξωτερικό σκληρό δίσκο σε PC και MAC" Όσοι χρησιμοποιούν παράλληλα με τον υπολογιστή τους που τρέχει Widows και ένα υπολογιστή  Mac σίγουρα έχουν βρεθεί προ εκπλήξεως ότα...


Διαβάστε περισσότερα :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια