13 Νοεμβρίου 2012

Φτιάξτε το δικό σας δίκτυο VPN ανταλλάξετε αρχεία και συνομιλήσετε με τους φίλους σαςΓια τα ιδεατά δίκτυα VPN  έχουμε παρουσιάζει σχετικό άρθρο διαβάστε εδώ, και έχουμε τονίσει την σπουδαιότητα της ασφάλειας που μας παρέχουν, σήμερα θα ασχοληθούμε με το πρακτικό μέρος και θα εξετάσουμε ένα ακόμη τρόπο επικοινωνίας μέσω VPN με την βοήθεια ενός πολύ καλού και αξιόλογου προγράμματος φτιαγμένου ακριβώς γι΄αυτό το σκοπό.

Το Comodo Unite ( έκδοση 3. 0. 2. 0είναι το πρώτο εντελώς δωρεάν για μη εμπορική χρήση πρόγραμμα που επιτρέπει σε χρήστες να δημιουργούν εύκολα ιδεατά ιδιωτικά δίκτυα μεταξύ τους σε απεριόριστο αριθμό  υπολογιστών.

Τα Ιδεατά ιδιωτικά δίκτυα (ή VPN) είναι ασφαλή και με κρυπτογραφημένη σύνδεση μεταξύ των υπολογιστών. Στην ουσία, οι υπολογιστές που συνδέονται σε ένα κοινό δίκτυο μπορεί να "μιλήσουν" ο ένας στον άλλο χωρίς να μπορεί κάποιος τρίτος να  υποκλέψει την επικοινωνία. Οι δυνατότητες που δημιουργούνται από αυτό το λογισμικό είναι ατελείωτες.

Αφού κατεβάσουμε το πρόγραμμα το τρέχουμε και ανοίγουμε ένα λογαριασμό (Registration)


Μόλις κάνουμε είσοδο από το μενού του προγράμματος  επιλέγουμε  Network-Create a New Network επιλέγουμε το όνομα για το καινούργιο μας δίκτυο βάζουμε ένα δυνατό κωδικό και δημιουργούμε το δικό μας προσωπικό κανάλι:
Αφού φτιάξουμε το κανάλι επικοινωνία μας, επιλέγοντας από το το μενού του προγράμματος Network που βρίσκεται δίπλα στο Contacs  τρέχουμε το κανάλι που μόλις φτιάξαμε, είμαστε πλέον έτοιμοι να μιλήσουμε  και να ανταλλάξουμε αρχεία με όσους φίλους μας θα συνδεθούν στο δίκτυό μας.

Σε αυτό το σημείο ας δούμε πώς μπορούμε να προσθέσουμε χρήστες στο δίκτυό μας, (εννοείται ότι και ο φίλος ή οι φίλοι μας θα έχουν εγκαταστήσει το πρόγραμμα και θα γνωρίζουν το όνομα του δικτύου μας και φυσικά τον κωδικό για να μπορέσουν να μπουν)

Για να συνδεθεί κάποιος με το δίκτυό σας  επιλέγει από  του  μενού  του προγράμματος Networks- Join a Network, από εκεί και πέρα στην ονομασία του δικτύου βάζει το όνομα του δικτύου που έχετε φτιάξει και τον κωδικό σύνδεσης:Όπως βλέπετε με το που συνδέεται κάποιος στο δίκτυό σας προστίθεται αυτόματα στα Contacts, από εκεί και πέρα μπορείτε να ανταλλάξετε αρχεία να μιλήσετε να κάνει ή να κάνετε Remote στους υπολογιστές σας.Μπορείτε να φτιάξετε όσο δίκτυα θέλετε και να τα παραμετροποιήσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. Από τα Οptions του προγράμματος μπορείτε να ρυθμίσετε περαιτέρω λεπτομέρειες για το δίκτυο σας όπως για παράδειγμα να βάλετε ήχο για κάθε ενέργεια σας, να ορίσετε την ταχύτητα ανταλλαγής των αρχείων σας:
Το καλύτερο όμως σας το άφησα για τέλος και  βρίσκεται στην ρύθμιση  3rd Party IM όπου σας δίνεται η δυνατότητα να προσθέσετε δημοφιλείς υπηρεσίες Chat-VoIPόπως είναι για παράδειγμα το MSN το Yahoo messenger, το ISQ, το Facebook messenger το AIM και το Google Talk και να διαχειριστείτε πλέον  την επικοινωνία σας  μέσω του Comodo Unite:

Θα τρέξει σε 32 και 64 bit windows και ανάλογα με το τι windows  τρέχετε μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ: εδώ για Widows 32 Bit και εδώ για όσους τρέχουν widows 64 Bit.


Φτιάξτε το δικό σας δίκτυο VPN ανταλλάξετε αρχεία και συνομιλήσετε με τους φίλους σας
4/ 5 stars - "Φτιάξτε το δικό σας δίκτυο VPN ανταλλάξετε αρχεία και συνομιλήσετε με τους φίλους σας" Για τα ιδεατά δίκτυα VPN  έχουμε παρουσιάζει σχετικό άρθρο διαβάστε εδώ , και έχουμε τονίσει την σπουδαιότητα της ασφάλειας που μας ...


Διαβάστε περισσότερα :
2 σχόλια:
Write σχόλια