06 Νοεμβρίου 2012

Βtprox :Κλειδώστε το PC με το κινητό σας


Η εφαρμογή αυτή πιστεύω ότι θα φανεί πολύ χρήσιμη σε όσους εργάζονται με υπολογιστές σε χώρους που υπάρχουν και άλλα άτομα λύνοντας το συχνό πρόβλημα της μη εξουσιοδότησης της θέασης των εγγράφων μας ή και άλλων δραστηριοτήτων στον υπολογιστή μας που δεν θέλουμε να βλέπει ο κάθε περίεργος-αδιάκριτος. Το πρόγραμμα λειτουργεί με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε όταν απομακρυνόμαστε από τον υπολογιστή μας να μην μπορεί κανείς να δει το τι γράφουμε ή το τι κάνουμε στον υπολογιστή μας.


Για τη λειτουργία της εφαρμογής θα πρέπει ο υπολογιστή μας να έχει τη δυνατότητα λειτουργίας με Bluetooth, (σήμερα πάρα πολύ υπολογιστές μας παρεχουν αυτή τη δυνατότητα), όμως ακόμη και να μην έχουμε ενσωματωμένο hardware για την αναγνώριση συσκευών Bluetooth αυτό δεν μας εμποδίζει σε τίποτα χρησιμοποιήσουμε κάποιο από τα δεκάδες usb stick που υπάρχουν στην αγορά και μάλιστα πολλά απο αυτά σε εξευτελιστικά χαμηλές τιμές.

Ας δούμε τώρα πώς λειτουργεί το πρόγραμμα:

Αφού κατεβάσουμε το πρόγραμμα το τρέχουμε και στην επιλογή used device ψάχνουμε να βρούμε το κινητό μας τηλέφωνο αφού βέβαια έχουμε ενεργοποιήσει και σ΄αυτό το Bluetooth.

Στην επιλογή TimeOut  ρυθμίζουμε μετά από πόσο χρόνο θα κλειδώσει ο υπολογιστή μας  από την στιγμή που θα χαθεί η επαφή μεταξύ Bluetooth υπολογιστή και  Bluetooth κινητού τηλεφώνου.

Επιλέγουμε το τηλέφωνό μας πατώντας με το ποντίκι μας δύο φορές απάνω στην συσκευή μας

Στην Τaskbar του υπολογιστή μας βλέπουμε το εικονίδιο του προγράμματος  να αλλάζει και  από γκρι να γίνεται πορτοκαλί ενημερώνοντας μας συγχρόνως με μήνυμα ότι έχει αναγνωρίσει το κινητό μας. 

Αν δοκιμάσουμε να απομακρυνθούμε από τον υπολογιστή και συνεπώς από  την εμβέλεια λήψης της συσκευής Bluetooth του υπολογιστή μας  (εννοείται ότι έχουμε μαζί μας  το κινητό) το πορτοκαλί χρώμα στην Τaskbar του υπολογιστή μας γίνεται κόκκινο και η εφαρμογή αρχίζει να μετράει αντίστροφα για να κλειδώσει τον υπολογιστή μας.

Το ίδιο θα συμβεί και αν κλείσουμε το Bluetooth από το κινητό μας, ή κλείσουμε τελείως το κινητό μας μετά από μερικά δευτερόλεπτα το πρόγραμμα αντιλαμβάνεται την απουσία του κινητού μας και κλειδώνει αυτόματα την επιφάνεια εργασίας μας.Επίσημη Ιστοσελίδα :
Λειτουργικό Σύστημα:
Windows 7,Vista,XP,2000

DownloadΔεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια