10 Αυγούστου 2012

Ανεβάστε την επισκεψιμότητά σας στις μηχανές αναζήτησηςΟι υψηλές θέσεις στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης και η η υψηλή επισκεψιμότητα σίγουρα απότελούν το όνειρο κάθε Webmaster. Όμως για να φτάσει κάποιος εκεί πρέπει να καταβάλλει αρκετή προσπάθεια, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η θεματολογία της ιστοσελίδας, η ποιότητα του περιεχομένου της, το πόσο συχνά την ανανεώνει αλλά και άλλοι λόγοι όπως για παράδειγμα είναι κάποιες τεχνικές που χρησιμοποιούνται ώστε να βοηθήσουν τις μηχανές αναζήτησης στην εύρεση του περιεχομένου της ιστοσελίδας μας και στην καλή αξιολόγηση και κατάταξη των αναρτήσεων μας.

Για το θέμα της SEO υπάρχουν φυσικά οι ειδικοί και ασφαλώς το θέμα δεν τελειώνει με αυτές εδώ τις μικρο ρυθμίσεις, όμως νομίζω ότι είναι μία πολύ καλή αρχή για όσους ενδιαφέρονται να ασχοληθούν περισσότερο ΄΄επαγγελματικά΄΄ με την βελτιστοποίηση της ιστοσελίδα τους ξεκινώντας πρώτα από τα απλά.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για βοηθήσουμε τις μηχανές αναζήτησης να μας βρούν ευκολότερα;

Βήμα 1: Αφού κάνουμε login στον πίνακα ελέγχου του blog μας πατάμε επάνω στην ιστοσελίδα που θέλουμε να επεξεργασθούμε

Αφού κάνουμε login στον πίνακα ελέγχου του blog μας πατάμε επάνω στην ιστοσελίδα που θέλουμε να επεξεργασθούμε πάμε στην επιλογή πρότυπο και επιλέγουμε επεξεργασία HTML.
                                                          

Βήμα  2: Πάμε στην επιλογή πρότυπο και επιλέγουμε επεξεργασία HTML 

Βήμα 3: Ψάξτε για τη λέξη
<head>
και ακριβώς από κάτω επικολλήστε τον κώδικα που βλέπετε, κάντε προεπισκόπιση ώστε να σιγουρευτείτε ότι όλα πήγαν καλά καιμετά πατήστε save. Από εδώ και πέρα πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο ώστε να το ρυθμίσετε σωστά βάζοντας τις κατάλληλες λέξεις και περιγραφές που  αντιπροσωπεύουν το δικό σας site. Βασικά επεμβαίνουμε στα τέσσερα πρώτα meta content, τα δύο τελευταία δεν τα πειράζουμε και τα αφήνουμε ως έχει.
<meta content=' Το όνομα του BLOG' name='title'/> <meta content=' Περιγράψτε το BLOG σας ' name='description'/> <meta content=' Βάλτε λέξεις κλειδιά' name='keywords'/> <meta content=' Εδώ βάζεις το όνομά σου' name='author'/> <meta content='never' name='Expires'/> <meta content='INDEX,FOLLOW' name='Robots'/>


Για να το καταλάβετε καλύτερα δείτε τη περιγραφή που έχω δώσει σε κάθε meta content στη δική μου ιστοσελίδα.

Δεν απομένει παρά να δούμε τα αποτελέσματα του κόπου μας, επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα metachecker.net και βάζοντας στο πεδίο αναζήτησης την διεύθυνση του blog σας μετά από λίγο θα έχετε την βαθμολογία της ιστοσελίδας σας, ανάλογα με το πόσο καλά έχετε ρυθμίσει τις ετικέτες meta.

Μπορείτε ακόμη να βάλετε και άλλες ιστοσελίδες στην αναζήτηση ώστε δείτε τις διαφορές να κάνετε συγκρίσεις και να πάρετε ιδέες. Καλό θα είναι οποιαδήποτε αλλαγή κάνετε να την σημειώνεται ώστε κάθε φορά που κάνετε το τέστ να μην πειράζετε αυτά που δουλεύουν σωστά.


Σημείωση: Για να μην υπάρχουν τυχόν δυσάρεστες εκπλήξεις συνιστάται να έχετε πάρει αντίγραφο του Blog σας πριν τις δοκιμές.


Ανεβάστε την επισκεψιμότητά σας στις μηχανές αναζήτησης
4/ 5 stars - "Ανεβάστε την επισκεψιμότητά σας στις μηχανές αναζήτησης" Οι υψηλές θέσεις στην κατάταξη των μηχανών αναζήτησης και η η υψηλή επισκεψιμότητα σίγουρα απότελούν το όνειρο κάθε Webmaster. Όμω...


Διαβάστε περισσότερα :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια