Τρίτη, 5 Ιουλίου 2011

Το Picasa αποκτά χωρητικότητα χωρίς όρια, λόγω του Google+
Οι χρήστες που έχουν αποκτήσει πρόσβαση στο νέο social network της Google, θα έχουν παρατηρήσει το integration που υπάρχει μεταξύ του Google+ και του Picasa. Το τελευταίο έχει να κερδίσει ακόμα περισσότερα, αφού η Google αποφάσισε να αλλάξει τους περιορισμούς χωρητικότητας στο Picasa, επιτρέποντας θεωρητικά το ανέβασμα φωτογραφιών χωρίς κάποιο όριο.

Μέχρι σήμερα, η υπηρεσία της Google που ακούει στο όνομα Picasa επιτρέπει μέχρι 1 GB δεδομένων από φωτογραφίες και video όσον αφορά την δωρεάν έκδοση της. Με τις νέες αλλαγές, αυτοί που επωφελούνται είναι όσοι έχουν λογαριασμό στο Google+. Πιο συγκεκριμένα, όλες οι φωτογραφίες με ανάλυση χαμηλότερη των 2048×2048 pixels και όλα τα video με διάρκεια μικρότερη των 15 λεπτών, δεν θα προστίθενται στην χωρητικότητα που καταλαμβάνουν τα δεδομένα σας. Τώρα αν κάποιος δεν έχει λογαριασμό στο Google+, η Google δεν θα μετράει τις φωτογραφίες που έχουν ανάλυση μικρότερη των 800×800 pixels και video με διάρκεια μικρότερη των 8 λεπτών.

Ακόμα κι αν οι φωτογραφίες που ανεβάζετε στο Google+ έχουν μεγαλύτερη ανάλυση, η Google θα τις κάνει αυτόματα resize για να εμπίπτουν στους περιορισμούς αυτούς. Από την άλλη μεριά, αν στο Picasa τελικά καταφέρετε να ξεπεράσετε το όριο του 1 GB, η Google θα προχωρήσει αυτόματο σε resize τους. Στην ουσία όλοι οι χρήστες έχουν χωρητικότητα χωρίς όρια, όμως αυτοί που έχουν λογαριασμό στο Google+ μπορούν να έχουν στην κατοχή τους φωτογραφίες μεγαλύτερης ανάλυσης και video μεγαλύτερης διάρκειας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια