Σάββατο, 22 Μαΐου 2010

Wubi Linux installation program for Windows


Εγκατάσταση λειτουργικού μέσα σε άλλο λειτουργικό

Πώς σας φαίνεται ότι υπάρχει τρόπος να κάνετε εγκατάσταση του Ubuntu Linux μέσα από τα Windows;

Με ένα μόνο κλικ, . Είστε περίεργοι να μάθετε το Ubuntu Linux; Ποτέ δεν ήταν τόσο εύκολo!

Σε προηγούμενο πόστ είχα γράψει για το Wubi (το Wubi σας επιτρέπει να εγκαταστήσετε και να απεγκαταστήσετε Ubuntu όπως οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή των Windows, με απλό και ασφαλή τρόπο) Το προγραμματάκι δεν ξέρω για ποιό λόγο δεν είναι και τόσο γνωστό όσο θα έπρεπε.


Αφού λοιπόν κατεβάσουμε το πρόγραμμα ( είναι μόλις 1.5 MB) το τρέχουμε. Αφήνουμε ως έχει τις επιλογές που θα δούμε, εκτός και αν θέλουμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Βάζουμε ένα username και ένα κωδικό στα ανάλογα κουτάκια (προσοχή μην ξεχάσετε το username και τον κωδικό γιατί θα σας ζητηθεί αργότερα.

Αφού βεβαιωθούμε για τις επιλογές μας πατάμε install


Περιμένουμε λίγη ώρα μέχρι το πρόγραμμα να κατεβάσει τα απαραίτητα αρχεία για την εγκατάσταση του Ubuntu, το πόσο ακριβώς, αυτό εξαρτάται από την ταχύτητα της σύνδεσης που έχετε, σε εμένα αν θυμάμαι καλά με 10mbps ταχύτητα έκανε περίπου 10 λεπτά.


Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση τότε θα μας ζητηθεί να κάνουμε επανεκίνηση. κατά την εκίνηση του υπολογιστή θα βρεθούμε σε αυτή την εικόνα :


Πατάμε Ubuntu και μετά από λίγο αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση βλέπουμε την εικόνα εισαγωγής


Πρίν μπούμε στο λειτουργικό θα μας ζητηθεί username και κωδικός, βάζουμε αυτά που βάλαμε στην αρχή κατά την εγκατάσταση.Μπήκαμε πλέον στο ubuntu....

Εάν χρησιμοποιείτε ρούτερ σε σύνδεση με καλώδιο δικτύου δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα απολύτωs, όλα θα αναγνωρισθούν αυτόματα. Αν έχετε ασύρματο δίκτυο το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να δείτε την μπάρα που αναβοσβύνει πάνω και δεξιά δίπλα στην ένταση της φωνής. Εκεί θα δούμε το δίκτυό μας, το επιλέγουμε, αν έχουμε βάλει κωδικό για wifi περνάμε τον κωδικό και είμαστε πλέον έτοιμοι να περιηγηθούμε στο internet.


Θα χρειαστεί να κάνουμε κάποιες αναβαθμίσεις που θα μας ζητήθούν από πρόγραμμα.
Αμέσωs μετά μέσω του Add/Remove Applications διαλέγουμε τι επιπλέον προγράμματα θέλουμε να εγκαταστήσουμε (πιστέψε με είναι πάρα πολλά) ή ποιά θέλουμε να απεγκαταστήσουμε.


Συμπεράσματα :

Δεν θα μπορούσε να υπάρχει τόσο απλός και εύκολος τρόπος για την εγκατάσταση δεύτερου λειτουργικού μέσα από τα windows, τόσο απλός που και ο πιό αρχάριος δεν πρέπει να έχει οποιοδήποτε ενδιασμό.
Κάτι άλλο που θα παρατηρήσετε είναι η εκπληκτική ταχύτητα του σε ότι και αν κάνετε, σε συνδυασμό δε με τα εφέ του Desktop κάνουν την χρήση του επιβεβλημένη.

Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν επιθυμείτε να έχετε πλέον το ubuntu παράλληλα με τα windows πολύ απλά αφαιρέστο το. Πώς; ανοίγετε τον πίνακα ελέγχου και από την προσθαφαίρεση προγραμμάτων και κάνετε απεγκατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια