Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2009

Η Google "ξεσκεπάζει" τους ISP
H Google, σε συνεργασία με την Measurement Lab πρόκειται να διαθέσει μία νέα διαδικτυακή υπηρεσία που θα αποκαλύψει αρκετές από τις πρακτικές των παρόχων διαδικτυακών υπηρεσιών.

Η Measurement Lab πρόκειται να χρησιμοποιήσει για τις απαιτητικές έρευνες που θα διεξάγει, την υποδομή που της παρέχει η Google. Συγκεκριμένα, η Google θα προσφέρει 36 servers σε 12 τοποθεσίες της Ευρώπης και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η σελίδα της Measurement Lab (http://www.measurementlab.net/) θα προσφέρει αρχικά τρεις υπηρεσίες. Ένα διαγνωστικό εργαλείο δικτύου που θα ανακαλύπτει προβλήματα που επηρεάζουν την ταχύτητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, ένα τεστ που βρίσκει αν ο ISP μειώνει της ταχύτητες πρόσβασης σε δίκτυα καθώς και ένα εργαλείο που ελέγχει το δίκτυο για τεχνικά προβλήματα σύνδεσης.

Η Google τονίζει ότι τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής θα αποκαλύψουν θέματα που οι ISP αποφεύγουν να συζητήσουν εδώ και αρκετά χρόνια. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο γκουρού του internet για την Google Vint Cerf, ανεξάρτητα από την διαδικτυακή ουδετερότητα και τις πρακτικές διαχείρισης του δικτύου από τους ISP, κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να μάθει ποιες ακριβώς υπηρεσίες θα απολαύσει όταν υπογράφει και πληρώνει το συμβόλαιο του με την πάροχο που επιλέγει για πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Έτσι, η Google δηλώνει πως τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από τις 3 αρχικές αλλά και τις επόμενες υπηρεσίες που θα προσφέρει η Measurement Lab, θα διατεθούν στην ερευνητική κοινότητα.


pcw.grΔεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια